تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هركه خوش دارد دعايش هنگام سختى مستجاب شود، هنگام آسايش، بسيار دعا كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829363837




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يك قاضي دادگستري: ماده ‌23 لايحه حمايت خانواده بايد حذف شود لايحه بسياري از نواقص موجود را برطرف كرده است


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك قاضي دادگستري: ماده ‌23 لايحه حمايت خانواده بايد حذف شود لايحه بسياري از نواقص موجود را برطرف كرده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: فقه و حقوق - حقوق اجتماعي

يك مستشار دادگاه تجديدنظر استان خراسان رضوي گفت: ماده 23 لايحه حمايت خانواده بايد حذف شده و ماده 16 قانون حمايت از خانواده فعلي با اصلاحاتي جايگزين آن شود.

به گزارش ايسنا، هادي ولايتي حقيقي با حضور در ميزگرد بررسي لايحه حمايت خانواده در دفتر ايسنا در مشهد گفت: ما نمي‌گوييم لايحه حمايت از خانواده مشكل ندارد، اما بسياري از نواقص موجود را بر طرف كرده است.

وي با بيان اين‌كه شكل رسيدگي در محاكم خانواده بايد متفاوت با شكل رسيدگي قضايي باشد، افزود: در محكمه خانواده بايد آرامش وجود داشته باشد و قضات به صورت تخصصي عمل كنند.

ماده يك لايحه به سوي تخصصي‌شدن محاكم گام بر مي‌دارد

اين قاضي دادگستري با اشاره به ماده يك لايحه حمايت خانواده و تعيين شعب دادگاه خانواده، گفت: اين لايحه امر جديدي را بيان نمي‌كند زيرا اكنون در مراكز استان قضات دادگاه خانواده، ابلاغ ويژه دارند، يعني در حوزه قضايي كشور ما، بالاترين اختيار قضايي متعلق به قاضي دادگاه خانواده است.

وي افزود: اكنون سير تمام تشكيلات ما به سوي تخصصي‌شدن است و اين ماده هم به سوي تخصصي‌شدن گام بر مي‌دارد.

با ماده 2 لايحه زنان جايگاه قضايي خود را در دستگاه قضايي پيدا مي‌كنند

ولايتي در ارتباط با ماده 2 لايحه و حضور مستشار زن در دادگاه خانواده، گفت: يكي از نكات مثبت لايحه اين مورد است، زيرا با اين ماده زنان جايگاه قضايي خود را در دستگاه قضايي پيدا مي‌كنند.

اين قاضي دادگستري با بيان اين‌كه حضور زنان در محاكم، بها دادن به حقوق آن‌ها است، افزود: در بسياري از موارد يك قاضي مرد نمي‌تواند از بعضي مسائل اطلاع پيدا كند و اين در حالي است كه حضور قاضي زن مي‌تواند بسياري از مسائل را روشن كند.

وي ادامه داد: البته محكمه قضائي با حضور مرد تشكيل مي‌شود و در نهايت نظر قاضي زن نيز بر آن اضافه مي‌شود.

ماده 6 لايحه حمايت از خانواده از اطاله دادرسي جلوگيري مي‌كند

مستشار دادگاه تجديد نظر استان در ارتباط با ماده 6 لايحه حمايت خانواده، گفت: در اين ماده به دادگاه اجازه داده شده است كه اگر احراز كند فرد فاقد تمكن مالي است، از هزينه دادرسي معاف شود كه اين مورد نيز از اطاله دادرسي كه به موجب بحث اعسار بود، جلوگيري مي‌كند.

وي با بيان اين‌كه 90 درصد پرداخت هزينه‌هاي دادرسي در مرحله بدوي مانند دادخواست مطالبه مهريه و نفقه به زنان برمي‌گردد، گفت: اين معافيت نكته مثبتي در رسيدگي‌هاي قضايي است.

ولايتي با اشاره به اين‌كه ابلاغات در ماده 10 لايحه ضمن توسعه در نحوه ابلاغ و تسريع در آن، در قسمت انتهايي تكرار ماده 84 قانون آيين دادرسي را بيان مي‌كند، افزود: احراز صحت ابلاغ با دادگاه است.

وي گفت: در اين ماده معيار ابلاغ تغيير يافته كه اين مورد در جهت سرعت در رسيدگي موثر است.

وي با بيان اين‌كه در اين ماده از لايحه دست قاضي باز گذاشته شده است، خاطرنشان كرد: اگر قاضي احراز كند از طرقي كه در اين ماده بيان شده فرد مطلع مي‌شود، مي‌تواند وارد رسيدگي شود.

ماده 16 لايحه داراي ابهام است

اين ماده بسياري از مشكلات ايرانيان خارج از كشور را حل مي‌كند

اين قاضي سابق دادگاه خانواده، ماده 11 لايحه را مثبت و در جهت جلوگيري از متلاشي‌شدن خانواده دانست و افزود: در قانون آيين دادرسي مدني براي يك نوبت و آن هم از سوي طرفين جلسه قابل تجديد بود، در حالي كه در اين لايحه جلسه دادرسي براي دو نوبت حتي از سوي يك طرف قابل تجديد است.

وي با بيان اين‌كه قانون‌گذار با اين نگاه كه هر چه محاكم خانواده تلاش در سازش كنند، از متلاشي شدن خانواده جلوگيري مي‌شود، افزود: البته عبارت "جهت فراهم كردن فرصت صلح و سازش" اين اختيار را به دادگاه داده است كه اگر اين اقدام در جهت اطاله دادرسي بود، ديگر جلسه را تجديد نكند.

ولايتي ماده 16 و تبصره آن را داراي ابهاماتي دانست و افزود: از جمله ابهامات موجود بحث ابلاغات، صلاحيت محكمه رسيدگي كننده و همچنين صلاحيت موضوعات است.

اين مستشار دادگاه تجديدنظر خراسان رضوي ادامه داد: البته بسياري از مشكلات ايرانيان خارج از كشور با اين لايحه مرتفع مي‌شود، زيرا از اين پس، احكام محاكم خارجي تفويض مي‌شود و نيازي به رسيدگي مجدد نخواهد بود.

ولايتي در ارتباط با تبصره 2 ماده 21 كه به صلاحيت شوراي حل اختلاف مي‌پردازد، گفت: صلاحيت شوراهاي حل اختلاف در اين ماده افزايش زيادي يافته، به گونه‌اي كه كليه اختلافات و منازعات را قابل طرح در شورا مي‌داند كه البته اين مورد با ماده يك لايحه كه سعي در اختصاصي كردن مسائل خانواده داشت، منافات دارد.

وي همچنين خاطرنشان كرد: البته نكته مثبت تبصره اين ماده اين است كه صلاحيت شوراها را منوط به مراجعه طرفين، قرار داده است.

بحث الزام به عدالت در ازدواج مجدد وجود دارد

سياق ماده 23 لايحه باعث تحريك حساسيت‌هاي جامعه است

اين قاضي سابق دادگاه خانواده بحث پرداختن به ازدواج مجدد را در قانون غيرضروري دانست و افزود: اگر اين مورد بخواهد طرح شود، بايد به آن بار اجرايي داد.

ولايتي به ماده 23 لايحه اشاره كرد و گفت: فرض كنيد اين لايحه تصويب شود و فردي مراجعه كند به دادگاه براي گرفتن اجازه براي ازدواج مجدد، در اين جا تنها كاري كه محاكم قضايي مي‌توانند انجام دهند، تحقيقات پيرامون درآمد و مال و املاك وي است.

وي با بيان اين‌كه بحث تعدد زوجات مطلبي است كه در فقه و قرآن آمده است، گفت: در هيچ جاي شرع ما نيامده است كه اگر مرد مي‌خواهد ازدواج مجدد كند، از محكمه اجازه بگيرد.

ولايتي با اشاره به تفاسير بيان شده در ارتباط با بحث عدالت و همسر مجدد، گفت: طبق اين تفاسير، اجراي عدالت جنبه نفي دارد و بيان شده است كه "نمي‌توانيد اجراي عدالت كنيد".نتيجه مي‌گيريم بحث الزام به عدالت در ازدواج مجدد وجود دارد و اگر نتوانستيم و آن را مرتكب شديم مشروعيت اين عمل محل ترديد است.

ولايتي با بيان اين‌كه عدالت صرفا عدالت مالي نيست، اظهار كرد: اگر مي‌خواهيم زندگي‌ها را قوام دهيم، مي‌توانيم اين مورد را در قالب ماده 16 قانون حمايت از خانواده فعلي بيان كنيم، به گونه‌اي كه رضايت همسر اول مهم باشد.

اين قاضي دادگستري خاطرنشان كرد: سياق اين ماده باعث تحريك حساسيت‌هاي جامعه است، زيرا در عبارت به كار برده شده از اختيار گرفتن همسر بعدي نام برده است و اين در حالي است كه در قانون حمايت از خانواده فعلي بيان شده: "مرد نمي‌تواند با داشتن زن، همسر دوم اختيار كند، مگر با رضايت همسر و...".

انتهاي پيام
 چهارشنبه 13 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن