تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به خدا توكل كند، دشوارى ها براى او آسان مى شود و اسباب برايش فراهم مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826051632




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بیماری استخوان های پفکی


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: در حال حاضر بیش از ۲۰۰میلیون نفر در سراسر دنیا مبتلا به پوکی استخوان (استئوپروز) هستند.
براساس گزارش سازمان بین المللی پوکی استخوان ، در هر ۳۰ثانیه یک نفر در اتحادیه اروپایی دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان می شود.
درمان پوکی استخوان و تبعات ناشی از آن به طور مستقیم در اروپا و امریکا سالانه به مبلغی حدود ۲۷میلیون دلار بالغ می شود.
برآورد می شود تعداد شکستگی های لگن به علت پوکی استخوان تا اواسط قرن حاضر به ۳ برابر افزایش یابد.
پس چندان عجیب نیست اگر در سال ، روزی به مساله پوکی استخوان اختصاص یابد.
بافت استخوان از سلول های زنده و مواد در حال تغییر تشکیل شده است. بیماری پوکی استخوان یا «استئوپروز» که به دردخاموش نیز مشهور است ، عارضه ای است که در آن ، تراکم سلول های استخوانی کم می شود و از قدرت طبیعی آن کاسته می شود. در این حالت ، استخوان شکننده می شود و احتمال شکستگی حتی بر اثر ضربات کوچک افزایش می یابد. پوکی استخوان از بیماری های شایع است.
روند این بیماری از ۳۵سالگی آغاز می شود. حدود نیمی از زنان مسن تر از ۴۵سال و ۹۰درصد زنان مسن تر از ۷۵سال ، به پوکی استخوان مبتلا می شوند. در ایران نیز ۵۰درصد زنان ۴۰ساله و ۹۰درصد زنان ۷۵ساله ، مبتلا به این بیماری هستند. به طور تقریبی ، از هر سه زن ، یک نفر و از هر ۱۲مرد یک نفر، به پوکی استخوان مبتلا می شوند و این امر در سال ، منجر به ده ها هزار شکستگی ناتوان کننده در مبتلایان می شود. با وجود این ، متاسفانه تعداد اندکی از مبتلایان پوکی استخوان مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرند.
● روزی برای استخوان ها
در ۳۰سال گذشته محققان در مورد بیماری های قلبی عروقی به عنوان تهدیدی جدی در کشورهای در حال توسعه هشدار دادند. متاسفانه این هشدارها غالبا مورد توجه قرار نگرفت و امروزه در کشورهای در حال توسعه با شیوع بسیار زیاد بیماری های قلبی - عروقی مواجه هستیم.
پزشکان معتقدند که نباید اجازه دهیم اتفاق مشابهی در مورد پوکی استخوان بیفتد. متاسفانه بی توجهی به پوکی استخوان هنوز در میان افراد مرتبط با بهداشت ، بیماران و عموم مردم به طور واضح دیده می شود. ۲۰ اکتبر (۲۸ مهر) هر سال روز جهانی پوکی استخوان نامیده می شود.در این روز برنامه های مختلفی در سراسر جهان برای آگاه کردن عموم در مورد پیشگیری از این بیماری که هنوز هم اغلب افراد شناخت دقیقی از آن ندارند به اجرا در می آید. در واقع اهداف برنامه های آموزشی پیشنهاد شده توسط سازمان بهداشت جهانی در جهت افزایش اطلاعات عامه مردم از نحوه عملکرد استخوان ها و پوکی استخوان است تا بدین ترتیب آگاهی نسبت به عوامل خطرساز اساسی ، پیشگیری و مراقبت از بیماری افزایش یابد.
● عوامل مختلف
پوکی استخوان به دلایل مختلف در افراد ایجاد می شود از جمله این عوامل افزایش سن فرد است که احتمال بروز پوکی استخوان را در افراد افزایش می دهد. در واقع بعد از ۳۰سالگی به ازای هر ۱۰سال بتدریج علائم کاهش توده استخوانی افزایش می یابد. جنس ، یائسگی ، سابقه فامیلی ، وزن و اندازه استخوان ، بیماری ها، مصرف داروها، عدم تحرک ، سیگار کشیدن و کمبود کلسیم و ویتامین در مواد غذایی از دیگر دلایل ابتلائ به پوکی استخوان است.
علاوه بر این موارد، پوکی استخوان به طور ثانویه در افرادی که اختلالات هورمونی و متابولیسمی مانند بیماری های مزمن کبد و کلیه ، دیابت نوع یک و اختلال رشد و هورمون های جنسی دارند بیشتر دیده می شود. همچنین ، از عوارض مصرف طولانی مدت داروهای حاوی کورتون نیز بروز پوکی استخوان است.
● زنان ۴ برابر مردان
اگرچه با افزایش سن هم مردان و هم زنان بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار می گیرند اما زنان در مجموع ۴برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند؛ علت این امر، کوچک و ظریف بودن استخوان های زنان نسبت به مردان و متراکم بودن بیشتر استخوان آقایان است.
زنان در ۷۵سالگی به طور متوسط ۲۵درصد حجم استخوان های متراکم و ۴۰درصد حجم استخوان های اسفنجی شان را از دست می دهند و به طور کلی ۸۴درصد زنان بالای ۸۰سال دچار پوکی استخوان می شوند. از طرفی هر قدر یائسگی در سنین پایین تر آغاز شود خطر ابتلا به پوکی استخوان افزایش می یابد.یائسگی معمولا حوالی سن ۵۰سالگی رخ می دهد و با بروز آن میزان هورمون های استروژن تخمدان کاهش می یابد. این هورمون نقش مهمی در استحکام استخوان ها دارد، با کمبود هورمون استروژن تخریب بافت استخوانی افزایش می یابد. زنانی که یائسگی زودرس دارند (قبل از ۴۵سالگی) و نیز بانوانی که تخمدان هایشان با جراحی برداشته شده است بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند. زنانی که بسیار لاغرند و استخوان بندی ظریفی دارند بیش از زنان چاق یا افرادی که اسکلت بندی درشتی دارند مستعد پوکی استخوان هستند. طبق آمارها در کشور ما ۳۰ تا ۵۰درصد زنان و ۲۰ تا ۳۰درصد مردان به پوکی استخوان مبتلا هستند.
● آمار بالا در ایران
مطالعه ای که چندی پیش توسط وزارت بهداشت انجام شده نشان می دهد ۴۷درصد زنان و ۴۴درصد مردان بالای ۵۰سال در ایران دچار کمبود تراکم استخوان هستند و ۴.۶ افراد ۲۰ تا ۷۰سال در ایران به پوکی استخوان در ستون فقرات مبتلا هستند. همچنین از هر ۴زن ایرانی بالای ۵۰سال ، یک نفر به پوکی استخوان مبتلاست.
این در حالی است که آمارهای جهانی ، فاصله معنی داری با آمار کشور ما دارد. در سرتاسر دنیا از هر ۳زن ، یک زن و از هر ۵مرد یک مرد بالای ۵۰ سال دچار پوکی استخوان هستند. مطالعه دیگری در ایران نشان داده است نیمی از زنان بالای ۴۵سال و ۹۰ درصد زنان بالای ۷۵سال در ایران به پوکی استخوان مبتلا هستند.
● بیماری خاموش
فرد ممکن است بدون آن که خود متوجه شود به پوکی استخوان مبتلا شده باشد ، در واقع به همین علت است که پوکی استخوان بیماری خاموش نامیده می شود. متاسفانه علائم بالینی در مراحل اول این بیماری وجود ندارد. اما در مراحل پیشرفته از روی عوارض می توان به وجود این بیماری پی برد. عوارض این بیماری عبارتند از: شکستگی خودبه خودی با کمترین ضربه بر استخوان ها بخصوص در نواحی ران و لگن ، کمر و ستون مهره ها که غالبا این اولین علامت است.
کمر درد شدید در نقطه خاص که نشانه شکستگی است.
شکستگی های حاصل از این بیماری ، به طور عمده درنواحی گردن ، استخوان ران ، مهره های ستون فقرات و استخوان های مچ دست ، رخ می دهد حتی گاهی شکستگی های خودبه خودی مهره ها، گردن و استخوان ران نیز دیده شده است.
وقتی بیماری خیلی شدید باشد، فشارهای خفیفی مثل خم شدن به جلو،عطسه یا سرفه کردن نیز می تواند باعث شکستگی مهره شود. از عوارض دیگر این بیماری تغییر شکل ستون فقرات است که موجب انحنای پشت یا قوز درآوردن می شود. کوتاه شدن قد نیز می تواند عارضه ای از این بیماری تلقی شود حتی بعضی محققان عقیده دارند افتادن دندان ها در سال های بالا نیز ناشی از همین پوکی استخوان است.
در حال حاضر بهترین روش برای تشخیص پوکی استخوان ، سنجش تراکم استخوان یا دانسیتومتری است.
امروزه برای سنجش تراکم استخوان دستگاه های جدیدی ساخته شده اند که می توانند با دقت نسبتا زیادی تراکم استخوانی ونسبت آن با استخوان سالم و سن مناسب را اندازه گیری کنند. آزمایش سنجش تراکم استخوانی بدون درد است و تنها چند دقیقه طول می کشد، همچنین احتیاج به آمادگی قبلی ندارد و برای انجام آن دارویی مصرف نمی شود. این سنجش پزشک را قادر می سازد تا استحکام استخوان را بسنجد و شدت پوکی استخوان را مشخص کند.
● جوش شیرین به جای شیر
انستیتو تحقیقات تغذیه ایران در بررسی های خود به این نتیجه رسیده است که مصرف کم لبنیات سبب شده تا ۹۰درصد خانواده های ایرانی ، کمتر از حد استاندارد کلسیم دریافت کنند. موضوع ناخوشایندی که ریشه در این کمبود کلسیم گسترده دارد ، این است که سن پوکی استخوان در زنان ایرانی به ۳۵سال کاهش یافته است و اکثر این خانم ها با پوکی استخوان وارد دهه چهارم زندگی شان می شوند.مساله نگران کننده دیگری که وجود دارد ، استفاده از جوش شیرین در پخت نان بخصوص در تهران است.
جوش شیرین موجود در نان موجب می شود کلسیم مواد غذایی جذب نشود و در نتیجه روند پوکی استخوان تسریع شود. در حقیقت خانواده های ایرانی به جای مصرف شیر که می تواند جلوی پوکی استخوان را بگیرد ، جوش شیرین مصرف می کنند که سیر بیماری را تشدید می کند.
● پیشگیری آسان
پیشگیری همواره بهتر از درمان است خصوصا اگر این پیشگیری بسیار ساده باشد. در حقیقت می توان با روش های ساده ای ، خطر پوکی استخوان را کاهش داد: تغذیه مناسب ، از روش های بسیار موثر برای پیشگیری از پوکی استخوان است.
غذای روزانه ما باید حاوی املاح کافی خصوصا کلسیم و ویتامین های لازم باشد تا روند پوکی استخوان کندتر شود.بهترین منبع کلسیم و پروتئین شیر، پنیر، ماست ، و غذاهای دریایی به ویژه ماهی است.
مصرف کلسیم روزانه ۸۰۰میلی گرم و در زنان باردار و شیرده ۱۲۰۰میلی گرم خصوصا از طریق مصرف لبنیات روند پوکی استخوان را به تعویق می اندازد. ویتامین D برای سلامت استخوان ها وجذب کلسیم ، لازم و ضروری است.
بنابراین باید زمانی را دربیرون خانه گذراند تا آفتاب بتواند پوست را برای ساختن ویتامین D تحریک کند. به همراه آن خوردن منابع غذایی و مکمل های غذایی حاوی ویتامین D که به جذب کلسیم کمک می کند ، از راه های عمده پیشگیری از ابتلاء به پوکی استخوان است.
انجام حرکات ورزشی مستمر تراکم سلول های استخوانی را زیاد می کند بنابراین ورزش هایی نظیر پیاده روی تند و شنا توصیه می شود. انجام ورزش های تحمل وزن از قبیل بارفیکس ، تند راه رفتن ، استفاده کردن از پله ، کوهنوردی و نرمش های روزانه به ترمیم و ساختن بافت استخوان ها کمک می کند ، به طور کلی فعالیت های فیزیکی باعث تقویت عضلات و افزایش تعادل بدن می شود، در نتیجه از افتادن که علت اصلی شکستگی است جلوگیری می کند.در نهایت از مصرف مواد افزایش دهنده پوکی استخوان ، مانند الکل ، سیگار، قهوه فراوان و انواع نوشابه ه ا، باید خودداری شود.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 631]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن