واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: ابهامدرتحقق وعده كاهش خاموشي ها
همزمان با فرارسيدن ماه مبارك رمضان، روند خاموشيهاي برق ادامه دارد و ظاهرا قرار نيست وعده وزارت نيرو براي كاهش خاموشيها حتي در اين ماه نيز محقق شود.
همزمان با فرارسيدن ماه مبارك رمضان، روند خاموشيهاي برق ادامه دارد و ظاهرا قرار نيست وعده وزارت نيرو براي كاهش خاموشيها حتي در اين ماه نيز محقق شود.
وزير نيرو چندي پيش وعده داد كه خاموشيهاي برق از اول شهريور و با آغاز ماه مبارك رمضان كاهش يابد و حتي به صفر برسد؛ اما تاكنون شواهد موجود حاكي از تحقق نيافتن اين وعده است، به طوري كه در برخي مناطق تهران و كشور گزارش ميشود نوبتهاي خاموشي به جاي 4 ساعت در شبانه روز به 6 ساعت هم افزايش يافته است و جداول اعلامي خاموشي نيز چندان از سوي شركتهاي توزيع رعايت نميشود.
جالب اينجاست كه مثلا در تهران و مراكز استانها شركتهاي توزيع نيروي برق جداول هفتگي خاموشيها را همچنان اعلام ميكنند و براي اين هفته كه امروز نخستين روز ماه مبارك رمضان است نيز اين جداول اعلام شده و معني آن نيز اين است كه خاموشيها بدون توجه به وعده وزير تداوم خواهد يافت البته همان زمان كه وزير نيرو چنين وعدهاي را اعلام كرد، بسياري از كارشناسان متعجب شدند با توسل به كدام پشتوانه چنين چيزي امكانپذير است؟
چراكه وضعيت گرماي هوا حتي در نيمه دوم شهريور ماه جاري به گونهاي نيست كه مصرف برق را چندان كاهش دهد و سازمان هواشناسي نيز متوسط دماي مناطق مختلف كشور را در شهريور ماه 33 درجه بالاي صفر اعلام كرده كه نشاندهنده هواي چندان خنكي نيست.
از سوي ديگر، وضعيت شهريور تا مهر ماه نيز به گونهاي نيست كه بارندگيهاي پاييزي كه آن هم براساس اعلام سازمان هواشناسي امسال چندان زياد نخواهد بود، كمكي به راهاندازي نيروگاههاي برقآبي بكند و ذخيره پشت سدها را افزايش دهد. جالب اينجاست كه هماكنون 67 درصد برق اين نيروگاهها از مدار خارج و مثلا نيروگاه سد كارون 3 چند هفته است كه از مدار خارج است.
نيروگاههاي حرارتي نيز با حداكثر ظرفيت در حال فعاليتاند و حتي دوره تعميراتي نيز نداشتهاند و لذا معلوم نيست آقاي فتاح با كدام پشتوانه وعده داده كه برق مردم در ماه مبارك رمضان قطع نخواهد شد.
براساس آمار موجود، توليد برق كشور هماكنون 32 هزار و 500 مگاوات است كه با زحمت و فقط در ساعاتي از روز كه بيش از 2 ساعت نيست 1500 مگاوات ظرفيت برقي نيروگاههاي برق آبي به شبكه وارد شده و آن را به مرز 34 هزار مگاوات ميرساند. با اين حال كشور در بهترين حالت 200 تا 400 مگاوات برق كم دارد كه در نتيجه با خاموشيها جبران ميشود.
جالب اينجاست كه كشور براي جبران كمبود برق خود 500 مگاوات نيز وارد ميكند و لذا همه ظرفيتهاي توليد و واردات برق هماكنون پر است و جايي باقي نميماند كه به استناد آن وعده كاهش برق در ماه مبارك رمضان داده شود.
حميدرضا صالحي، دبير سنديكاي صنعت برق ايران در اين باره به خبرنگار ما ميگويد: به دليل حل نشدن چالشهاي عمده موجود در بخش توليد برق به اين زوديها مشكل خاموشيها برطرف نميشود و حتي امكان دارد دامنه آن به زمستان نيز بكشد.
وي افزود: اكنون نيروگاههاي حرارتي ما زمان تعميرات فصلي خود را پشت سر گذاشتهاند، بدون آن كه سرويس شوند. اين امر احتمال بروز اشكال و از خط خارج شدن برخي از اين نيروگاهها را در روزهاي آينده افزايش ميدهد و چون ما ذخيره اضطراري نداريم، حتي امكان دارد خاموشيها بيشتر هم بشود.
وي خاطرنشان كرد: در مجموع، شرايط به گونهاي نيست كه در توليد برق كشور گشايش خاصي حاصل شود كه با اتكا به آن، بتوان خاموشيها را كم يا قطع كرد؛ چه از نظر شرايط دماي كشور، چه از نظر بارندگي، چه از نظر واردات برق و چه از نظر پايداري توليد در نيروگاههاي حرارتي. وي افزود: حتي اگر فرض بگيريد مشكل برق در ماه رمضان مثلا با واردات بيشتر مقطعي كاهش يابد پس از ماه مبارك رمضان باز مشكل بروز ميكند، چرا كه ريشه مشكل خاموشيها، كمبود ظرفيتسازي توليد است نه عوامل كندكننده مقطعي چون خشكسالي و غيره.
وي گفت: بخش خصوصي ميتواند عهدهدار توليد 6000 مگاوات برق شود كه به اين ترتيب، ظرفيت توليد برق كشور تا 10 سال آينده به 100 هزار مگاوات ميرسد. اما موانع متعددي چون مطالبات انباشته پيمانكاران، عدم پرداخت تسهيلات از سوي بانكها و رشد هزينهها وجود دارد كه در حال حاضر، اين امكان را منتفي كرده است.
خبرنگار ما بسيار سعي كرد تا با يكي از مقامات وزارت نيرو يا توانير براي دريافت پاسخ و برنامههاي احتمالي براي جلوگيري از خاموشيها در ماه رمضان تماس بگيرد كه موفق نشد.
با اينحال، يكي از مقامات وزارت نيرو كه نخواست نامش فاش شود، در گفتگويي كوتاه از تقديم نامهاي از سوي وزير نيرو به رئيسجمهور خبر داد كه براساس آن، اعتبار ويژهاي براي تامين بودجه افزايش واردات برق از كشورهاي مجاور به ميزان 200 مگاوات تا پايان مهرماه درخواست شده است.
به گفته اين مقام، تنها راه تحقق وعده وزارت نيرو، واردات بيشتر برق است. ظاهرا هنوز رئيسجمهور به نامه فتاح پاسخي نداده است.
سه شنبه 12 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]