تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندم از خواندن قرآن غافل مباش، زيرا كه قرآن دل را زنده مى كند و از فحشاء و زشتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817126582




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

درست نخوردن روزه داران در ماه رمضان باعث افزايش وزن مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: درست نخوردن روزه داران در ماه رمضان باعث افزايش وزن مي‌شود
اجتماعي. تغذيه. ماه رمضان
بسياري از افراد پس از ماه مبارك رمضان دچار افزايش وزن، مشكلات گوارشي و سوء هاضمه مي‌شوند. اين اتفاق به خاطر روزه گرفتن نيست بلكه علت آن درست مصرف نكردن مواد غذايي به هنگام خوردن در وقت سحر و افطار است.

روزه ماه رمضان گذشته از آثار معنوي در سلامت جسم روزه دارا تاثير دارد.

به طور مثال كاهش وزن بدن سبب كاهش فشار بر مفاصل استخواني پا و كمر مي شود.

به گفته كارشناسان تغذيه؟ بهتر است بيشتر انرژي بدن با خوردن سحري تامين شود و البته پرخوري در سحري فشار زيادي را به معده و دستگاه گوارشي فرد وارد مي‌كند كه باعث سوء هاضمه، درد و نفخ معده مي‌شود.

از طرفي نخوردن سحري نيز كار بسيار اشتباهي است و باعث ضعف و بي‌حالي روزه دار خواهد شد.

دكتر احمد رضا درستي، متخصص تغذيه مي‌گويد: هنگام غذا خوردن و بعد از آن، خون فراواني به سمت دستگاه گوارش سرازير مي‌شود، به همين دليل فرد دچار بي حالي و كاهش توان فعاليت فكري مي‌شود.

وي افزود: روزه داري با استراحت دادن به دستگاه گوارش و فرستادن خون كافي به سراسر بدن به ويژه دستگاه مغزي و عصبي (ايجاد فرصت كافي براي فعاليت فكري مناسب)، مي‌تواند به حفظ سلامت بدن كمك بسياري بكند.

دكتر درستي معتقد است كه اين تصور اشتباه است كه روزه نبايد منجر به بي حالي و احساس گرسنگي شود، بلكه اين حالات به طور طبيعي در هنگام روزه داري در افراد سالم نيز ايجاد مي‌شود كه بايد آن را تحمل كرد، ولي اگر حالات غيرعادي يا فشارهاي غيرطبيعي بر بدن ايجاد شود، مشاوره با پزشك يا متخصص مربوطه كاملا ضروري است.

متخصصان تغذيه به اين نتيجه رسيدند كه اگر روزه به شيوه مناسب گرفته نشود ، با خوردن زياد، كالري بيش از حد وارد بدن مي‌شود، به طور حتم به بدن آسيب مي‌رسد و باعث افزايش گلسترول بد يا ‪ LDL‬مي‌شود.

بنديكت،‪ Benedict‬دانشمند فيزيولژي يك دوره روزه را سي و يك روز مي‌داند و مي‌گويد: در اين مدت در تركيب خون هيچگونه اختلاطي بهم نرسيده و آن نوري كه در بعضي از روزه داران ديده مي‌شود يك حالت جواني و نشاطي است كه براي روزه داران رخ مي‌دهد.

پزشكي فرانسوي مي‌گويد: چهار پنجم بيماري‌ها از تخمير غذا در روده هاست و همه با روزه اصلاح مي‌شوند.

فيثاغورث طبيب و دانشمند بزرگ يوناني، هنگام مرگ شاگردانش را به روزه گرفتن توصيه كرد.

در تاريخ آمده كه در زمان بقراط ، اطبا بيماران خود را كه به بيماري سخت دچار بودند از غذا خوردن منع مي‌كردند.

كارشناسان تغذيه در مورد غذاهايي كه بهتر است در ماه رمضان مصرف شوند، مي گويند: در ماه مبارك رمضان بايد از غذاهاي فيبردار، (ميوه ها، سبزيجات، حبوبات و كربوهيدارت ها) زياد مصرف كرد. اين گروه غذايي، كربوهيدراتهاي مفيدند كه نسبتا كم كالري هستند. به آرامي هضم مي‌شوند و به انسان احساس سيري مي‌دهند. داراي ويتامين ‪ ,C‬ويتامين‌هاي گروه ‪ B‬و آهن هستند.

مريم سجاد پور كارشناس تغذيه معتقد است كه در اين ماه تا حد امكان غذاهاي شيرين خورده نشود، به خاطر اينكه غذاهاي شيرين، چربي و كالري زيادي دارند و ميل انسان را به خوردن غذاهاي مفيد كاهش مي‌دهند. بهتر است به جاي استفاده از شيريني، از خرما استفاده شود.

پزشكان تغذيه مصرف به اندازه كلسيم در اين ماه را بسيار مهم توصيه مي كنند. كلسيم براي استحكام استخوان‌ها و تقويت دندان‌ها بسيار مهم است و در منابع كم چرب چون شير و ماست كم چرب يافت مي‌شود.

سجاد پور مي‌گويد: اگر فرد، مقدار كافي كلسيم از غذاهاي مصرفي دريافت نمي كند مي‌تواند با مشورت پزشك از مكمل كلسيم استفاده كند.

توصيه پزشكان به افراد روزه دار اين است كه از مصرف زياد چاي و قهوه در ماه رمضان پرهيز كنند، زيرا باعث افزايش ادرار و از دست دادن آب بدن مي شود. همچنين روزه داران به هنگام افطار از غذاهاي سبك استفاده و تا شام فاصله زماني را رعايت كنند.

كارشناسان تغذيه خوردن كافي آب را در ماه رمضان ضروري مي‌دانند. براي همين توصيه مي‌كنند كه بعد از افطار آب نوشيده شود. بهتر است آب كمي ولرم باشد تا مواد سمي را از راه ادرار و تنفس، از بدن خارج كند. همچنين خوردن آب ولرم جلوي ورود باكتري‌هاي مضر به بدن را مي‌گيرد.

دكتر ويدا عاري، پزشك عمومي مي‌گويد: اثبات شده كه روزه از نظر بهداشت جسم در تمام سنين با توجه به حالات مختلف و با رعايت بعضي بيماري‌ها و ناتواني‌ها بسيار مفيد است. حتي كودكان از اين منافع بي بهره نيستند و با شرايط ويژه خود مي‌توانند روزه بگيرند.

كودكان و نوجواناني كه براي نخستين بار روزه مي‌گيرند بايد در وعده سحر به مقدار كافي غذا بخورند و آب ميوه‌هايي چون آب هويج و گوجه فرنگي را بسيار مصرف كنند.
 سه شنبه 12 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن