واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: مدير عامل صندوق تعاون كشور: تفكر تعاوني يعني حفظ حق مالكيت و جلوگيري از تكاثر سرمايه
خبرگزاري آريا: به گفته مدير عامل صندوق تعاون كشور، با تقويت انديشه ناب و ايجاد رويكرد اسلامي در اقتصاد مهر بطالت بر دو تفكر اقتصادي حاكم بر جهان مبتني بر مالكيت حداقل و اصالت سرمايه زده شد.
به گزارش خبرگزاري آريا، ماشاءا... عظيمي تاكيد كرد: به اعتقاد من حركت تيمي و جمعي كه از علاقه هاي دنياي توسعه طلب امروز نيز هست ، ريشه ديني و اتفاقاً از نوع اسلامي دارد و مصداق آن حديث « يد ا... مع الجماعه » است .
وي كه در مصاحبه مطبوعاتي و بمناسبت بزرگداشت هفته تعاون سخن مي گفت در تعريف فعاليت تعاوني اذعان داشت: بهترين تعريف از فعاليت تعاوني فعاليتي اقتصادي است مبتني بر تفكر دوستانه و جمعي با رويكرد اجتماعي.
وي اضافه كرد: فعاليت تعاوني به عدالت و دموكراسي كاملاً نزديك است، به عدالت از اين جهت كه در شركت تعاوني همه در انجام كار دخيل اند و همه داراي سهم برابر و به دموكراسي از اين جهت كه سهام برابر هريك از اعضاء بر محور فرد استوار است نه مقدار سرمايه .
عظيمي با اشاره به نامگذاري امروز تحت عنوان «تعاون ،حاكميت و اصل 44 قانون اساسي»، اصل 43 قانون اساسي را مورد مداقه قرار داد و گفت : دولت نبايد تبديل به يك بنگاه دار بزرگ شود كه اقتصاد دولتي به اين مسئله دامن خواهد زد و همچنين در مقابل در عرصه ظهور بخش خصوصي نبايد بگذاريم سرمايه در اختيار افراد معدود و خاص قرار گيرد .
وي همچنين افزود: هژموني دولت بر فضاي اقتصادي جامعه ، بازار، صادرات ، واردات وكليه مناسبات اينچنيني را انحصاري خواهد كرد كه اصل 44 قانون اساسي با توجه به شوراي رقابت كه در آن پيش بيني شده همه اركان نظام را مجاب نموده تا عرصه را براي ظهور و حضور بخش خصوصي و مردم در اقتصاد به صورت عادلانه فراهم نمايد و در صورت ايجاد فرصت عادلانه براي حضور و مشاركت همگان مي توانيم شاهد تحول اقتصادي باشيم.
وي سپس به عملكرد صندوق تعاون كشور در دولت نهم اشاره كرد و گفت : 65 درصد ازكل تسهيلات از زمان تاسيس صندوق تابه حال در دولت نهم ارائه گرديده و زمينه¬ي ظهور 105 هزار شغل در سال 85 و 86 فراهم گرديده است .
وي همچنين افزود در طول اين 18 سال فعاليت صندوق تعاون كشور تنها دوبار گزارش عملكرد ارائه شده به سازمان بازرسي كشور تاكيد و تشويق شد كه هر دوي آن در دولت نهم محقق گرديده است و نيز ميزان مطالبات معوقه تسهيلات گيرندگان از 40 درصد در سال 84 به 3/9 درصد در حال حاضر تقليل يافته است .
عظيمي 70 درصد تسهيلات اعطايي را مربوط به بخش كشاورزي و مسكن اعلام كرده و اشاره كرد: در سال 87 نيز ارائه تسهيلات از سوي صندوق ادامه داشته كه تا پايان مرداد ماه 203 ميليارد تومان پرداخت شده و اين روند تا تاسيس بانك توسعه تعاون كشور ادامه خواهد داشت .
وي همچنين گفت: 100 درصد طرح هاي مصوب مربوط به صندوق تعاون در دوره اول سفرهاي استاني دولت به اجرا رسيد.
مدير عامل صندوق تعاون كشور همچنين در پاسخ سوالي پيرامون بانك توسعه تعاون اشاره كرد : اين بانك كاملاً دولتي بوده و با پشتوانه 500 ميليارد تومان از حساب ذخيره ارزي راه¬اندازي خواهد شد و به هيچ وجه مانند ديگر بانكها واگذار نخواهد شد بلكه با توجه به خصوصي بودن شركت¬هاي تعاوني با هدف حمايت از تعاونكاران تاسيس خواهد شد .
وي با اشاره به سياست تمركز زدايي صندوق تأكيد كرد: در حال حاضر 70% از مصوبات در نقاط مبدأ توسط واحدهاي مستقر در استانها كه در حال حاضر تعداد 412 شعبه است پيگيري و اجرا مي شود.
وي همچنين در پايان به سرمايه گذاريها و حمايت هاي صندوق از حوزه مربوط به فناوري اطلاعات و امور بانوان با اولويت سرپرست خانوار اشاره كرد و افزود: براي سال 86 و 87، 5 ميليارد تومان بودجه براي ارائه تسهيلات به شركتهاي تعاوني مربوط به بانوان اختصاص يافته است.
سه شنبه 12 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]