واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كريستين ساينس مانيتور: آمريكا و ايران گام هايي محتاطانه به سمت مذاكره بر مي دارند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
كريستين ساينس مانيتور در گزارشي تحليلي به روابط ايران و آمريكا پرداخته و نوشت كه نشانههاي به دست آمده از جانب دو كشور نشان ميدهد كه تهران و واشنگتن درحال برداشتن گامهاي شجاعانهاي جهت بهبود روابط هستند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، روزنامه كريستين ساينس مانيتور در اين گزارش تحليلي آورده است:
«اظهارات تهران و واشنگتن همچنان خصمانه به نظر ميرسد. در هفته جاري يك مقام نظامي عالي رتبه ايراني گفت كه جنگ طلبي عليه كشورش به آغاز يك "جنگ جهاني" منجر خواهد شد و باراك اوباما ،كانديداي دموكرات انتخابات رياست جمهوري آمريكا نيز هفته گذشته گفت كه در صورتي كه به عنوان رييس جمهور انتخاب شود به ايران اجازه نخواهد داد اسراييل را در تنگنا قرار دهد" اما نگاهي به فراسوي لفاظيهاي عمومي نشان ميدهد كه هر دو كشور اگرچه هنوز در زمينه بسياري مسايل با يكديگر اختلاف دارند اما در حال برداشتن گامهايي صبورانه براي امكان پذير كردن گفتوگو هستند.
صادق خرازي، سفير سابق ايران در فرانسه در اين باره گفت كه "آمريكا چاره اي ندارد جز آنكه براي مذاكره به ايران روي آورد" تا بدين ترتيب به حل بحران عراق ، لبنان ، روند صلح خاورميانه و برنامه هستهيي ايران كمك كند.
خرازي افزود: اما آنها در حالي خواستار چنين گفت وگويي هستند كه نميخواهند هيچ گونه هزينهاي را براي آن بپردازند؛ چرا آمريكا از يك طرف از زبان مثبتي استفاده ميكند، اما از طرف ديگر تحريمهاي بسياري را عليه ايران اعمال ميكند؟ اين يك استاندارد دوگانه است، بنابراين ايران (به آمريكا) اعتماد ندارد.»
در ادامه اين گزارش تحليلي آمده است:« ظاهرا آمريكا نيز به ايران اعتماد ندارد، چرا كه برنامه هستهيي تهران را پوششي براي توليد سلاح هستهيي خوانده و ايران را به كمك به شبه نظاميان عراق متهم ميكند. "سيگنال"هاي گوناگوني كه از جانب ايران و آمريكا دريافت ميشود اغلب به اشتباه تعبير ميشود. علاوه بر آن هرگونه احتمال موجود به واسطه انتخابات رياست جمهوري در ژوئن سال 2009 دچار پيچيدگيهايي شده است.»
اين روزنامه در ادامه نوشت: « دولت جورج بوش ، رييس جمهور آمريكا، از شدت اظهارات خود در زمينه "تغيير رژيم" و تهديد حمله نظامي عليه ايران كاسته است و حتي به ايده گشايش دفتر حفاظت از منافع براي اولين بار پس از سال 1979 اشاره كرده است.
علاوه بر آن آمريكا در ماه ژوئيه ويليام برنز ، معاون امور سياسي وزير امور خارجه آمريكا را به ژنو فرستاد تا پاسخ ايران به بسته مشوقهاي پيشنهادي به تهران را كه با هدف متقاعد كردن ايران به توقف فعاليتهاي غني سازياش ارايه شد، بشنود. در حال حاضر هر دو طرف اين حس را دارند كه ميتوانند از جايگاه قدرت مذاكره كنند. نفوذ منطقهاي ايران پس از آنكه آمريكا صدام و طالبان را كه در همسايگي ايران بودند از سر راه برداشت افزايش يافت؛ آمريكا نيز براي اولين باز پس از پنج سال به نتايج مثبتي در عراق دست يافته است. اما بسياري از شك و ترديدها همچنان ادامه دارد.»
انتهاي پيام
سه شنبه 12 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]