تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى مؤمن! به تحقيق اين دانش و ادب بهاى جان توست پس در آموختن آن دو بكوش كه هر چه بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831102095




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يك سوم عمر ما در خواب سپري مي شود


واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: يك سوم عمر ما در خواب سپري مي شود
خواب از نظر كيفي و كمي نقش مهمي در سلامت انسان دارد و معمولا هر فرد يك سوم عمرش را در خواب سپري مي كند. بسياري از محققان معتقدند خواب فعاليتي نيست كه به انتخاب و سليقه ما صورت پذيرد بلكه پديده اي است طبيعي كه تحت هر شرايطي بخشي از زندگي انسان را به خود اختصاص مي دهد. بررسي هاي انجام شده نشان مي دهد خواب كافي و خوب بر سلامت ذهني و جسمي تاثير بسيار زيادي دارد.
در افرادي كه براي مدت طولاني كمبود خواب دارند، احتمال بروز مشكلات و بيماري هاي جسمي و روحي در مقايسه با افراد ديگر به مراتب بيشتر خواهد بود. بسياري از مردم از كيفيت يا كميت خواب خود ناراحتند.
به گزارش جام جم آنلاين وقفه تنفسي در خواب، خرخر كردن و حتي سندرم پاهاي بيقرار از اختلالاتي هستند كه سبب مي شوند فرد در حين خواب با مشكلاتي مواجه شود. اگرچه آمار دقيقي از اختلالات خواب در كشورمان وجود ندارد اما به نظر مي رسد بسياري از مردم به علل مختلفي كه مي تواند ناشي از اختلالات و بيماري هاي خواب باشد، از خواب شبانه راحت محروم هستند.
حدود يك سوم زندگي انسان در خواب مي گذرد و با توجه به اهميت اين موضوع، پزشكان و متخصصان 30 سال اخير عواقب نامطلوب اختلالات و بيمار هاي خواب و بخصوص اختلالات تنفسي در خواب را مورد بررسي و مطالعه قرار داده اند.
اگر چه اختلالات تنفسي در خواب بيماري جديدي نيست، اما امروزه محققان در پژوهش هاي خود به اطلاعات جديدي درباره تهديدهاي سلامت ناشي از اين اختلالات دست يافته اند. اين تحقيقات مي تواند راهگشاي دستيابي به روش هاي درماني موثر عليه بيماري ها و اختلالات خواب باشد. بي خوابي به معني كمبود خواب از نظر كمي يا كيفي است و معمولا با مدت زمان خواب فرد يا زماني كه طول مي كشد تا فردي به خواب رود، تعريف نمي شود.
افراد از نظر نيازشان به خواب و همچنين احساس رضايت از خواب با هم متفاوت هستند. نتايج تحقيقات انجام شده در اين زمينه حاكي از آن است كه بي خوابي مي تواند زمينه مناسبي را براي بروز مشكلاتي مانند احساس خستگي، كمبود انرژي، عدم تمركز حواس و تحريك پذيري به وجود آورد. معمولا سالمندان، زنان و افرادي كه به افسردگي مبتلا هستند، بيش از ديگر گروه ها از بي خوابي شكايت دارند.
عوامل متعددي در بي خوابي موثر است. بيماري هاي جسمي مانند التهاب مفاصل، آسم، نارسايي قلبي، وقفه تنفسي، پاركينسون و بيماري هاي روحي از بيماري هايي هستند كه سبب بي خوابي مي شوند. علاوه بر اين مصرف بيش از اندازه قهوه، استعمال دخانيات يا خواب نيمروزي نيز مي توانند اختلالاتي را در خواب شبانه به وجود آورده و سبب بي خوابي شوند.
حدود يك سوم مردم از بي خوابي رنج مي برند. اين افراد به آساني نمي خوابند، نيمه شب بارها از خواب بيدار مي شوند يا اين كه صبح زود بدون احساس طراوت و شادابي از خواب شبانه، از خواب بيدار مي شوند. اين گروه از افراد خسته و زودرنج بوده و حتي توانايي تمركز براي انجام كارهاي ساده را ندارند.
درمان بي خوابي به شناسايي عامل به وجود آورنده چنين اختلالاتي نياز دارد و يكي از بهترين روش ها براي جلوگيري از بي خوابي تغيير در شيوه زندگي است. هيچ گاه با نگراني و اضطراب به رختخواب نرويد چرا كه اين نگراني سبب مي شود نتوانيد براحتي بخوابيد. به ياد داشته باشيد هرچه كمتر نگران بي خوابي باشيد راحت تر به خواب مي رويد.
شيوع اختلالات خواب در افراد چاق
به گفته دكتر محمدرضا مسجدي، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، با توجه به مطالعات مربوط به افزايش اختلالات خواب در افراد، مي توان نتيجه گرفت افراد چاق يكي از گروه هايي هستند كه بيشتر در معرض اين نوع اختلالات قرار دارند.
آپنه خواب بيماري خطرناكي است كه سبب وقفه تنفسي هنگام خواب مي شود. در اين حالت ماهيچه هاي انتهاي زبان و زبان كوچك بيش از حد سست مي شود و مسير خروج هوا را مسدود مي كنند. 9 تا 18درصد افراد جامعه به آپنه انسدادي مبتلا هستند.
ممكن است در هر ساعت 20 تا 30 حمله آپنه اتفاق افتد. تشخيص و درمان اين بيماري بسيار مهم است، زيرا اين نارسايي علاوه بر ايجاد اختلال در خواب مي تواند سبب افزايش فشارخون، سكته قلبي و مغزي و حتي نارسايي قلب و ريه شود. آپنه معمولا هنگامي رخ مي دهد كه مسير عبور هوا در نتيجه شل شدن عضلات در حين خواب كاملا مسدود شده و علي رغم تلاش براي تنفس، تبادل هوا از ريه به محيط انجام نشود.
عدم ورود و خروج هوا از ريه باعث افزايش سطح دي اكسيد كربن خون و كاهش سطح اكسيژن خون مي شود، اين تغييرات فرد را از خواب بيدار مي كند. با بيدار شدن فرد بيمار عضلات حلق به وضعيت طبيعي بازگشته و مسير عبور هوا مجددا باز مي شود.
اگرچه بيدار شدن هاي مكرر بيمار در حين خواب سبب تداوم تنفس مي شود، اما از سوي ديگر، باعث مي شود بيمار خواب عميقي نداشته باشد.به گفته مسجدي 42 درصد مردان و 57 درصد زنان در كشور به عدم تناسب وزن نسبت به قد (شاخص توده بدني) دچار هستند و بر اين اساس مي توان گفت زنان بيش از مردان در معرض خطر وقفه تنفسي در خواب هستند.
اختلالات تنفسي خواب شامل طيف گسترده اي از بيماري ها از خرناس ساده، سندرم افزايش مقاومت مجاري تنفسي تا وقفه تنفسي در خواب است. بسياري از متخصصان بر اين باروند كه اين بيماري ها از خرناس ساده شروع مي شود و با گذشت زمان بتدريج به صورت وقفه تنفسي پيشرفت مي كند; به همين دليل تشخيص زودرس و درمان مناسب براي افراد مبتلا در مراحل اوليه بيماري اهميت بسيار زيادي دارد.
اگر بيماري شديد نباشد ، درمان آن از طريق تغييرات ساده رفتاري مانند كاهش وزن، مصرف نكردن دخانيات، به پهلو خوابيدن و... امكان پذير است. با توجه به اين كه افراد سيگاري بيشتر دچار خرخر و آپنه انسدادي مي شوند، توصيه مي شود با مصرف نكردن دخانيات، تغذيه مناسب، ورزش و پرهيز از استرس، از ابتلا به اين گروه از بيماري هاي غيرواگير كه امروزه عامل تهديدكننده جوامع به شمار مي آيند، جلوگيري شود.
 سه شنبه 12 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفرينش]
[مشاهده در: www.afarineshdaily.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 332]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن