واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: وقتي صحبت از كره و غذاهاي اين كشور به ميان ميآيد، استفاده از انواع سبزيجات با رنگها و طعمهاي مختلف يكي از ويژگيهاي بارز اين آشپزي است. كشوري كه سير را بيش از هر سبزي به كار ميبرد و روغن مصرفيشان روغن كنجد است...
عادتهاي غذايي كرهايها
اين بار در مورد آداب غذا خوردن کرهايها نكات جالبي را برايتان جمعآوري كردهايم. اولين نكته اينكه كرهايها در انتخاب غذاهايشان متاثر از فصلها هستند يعني با توجه به تغيير
آب و هوا نوع غذاهايشان هم تغيير ميكند اما نكتهاي كه در تمامي غذاهاي اين سرزمين بيتغيير است، استفاده از ادويههاست. در ضمن از بخشهاي مهم غذايي يعني مهمترين وعده غذاييشان صبحانه است كه اصلا حاضر به حذف آن نيستند. يكي ديگر از نكات جالب در آداب غذا خوردن كرهايها استفاده بيش از حد از موادي است كه كنار غذاي اصليشان وجود دارد مانند انواع سبزيها، نودل و انواع لبنيات.
وقتي در كره هستيد، يادتان نرود كه براي رفتن سرميز غذا حتما صبر كنيد تا از شما تقاضا شود و حواستان باشد در يك جمع اول مسنترها سر سفره غذا مينشينند بعد جوانترها. كرهايها خيلي با آرامش غذا ميخورند، نه خيلي تند نه خيلي كند و وسط غذا خوردن هيچ وقت ميز غذا را ترك نميكنند. آنها معتقدند كل غذايي كه در بشقابشان هست بايد خورده شود و اگر چيزي باقي بگذارند از نظرشان اسراف كردهاند. در اصل هيچ چيزي از غذا را جدا نميكنند يا دور نميريزند. اگر غذايشان استخواندار باشد استخوان آن را روي ميز نميگذارند، آن را داخل يك دستمال كاغذي ميريزند و براي غذاهاي خام يا انواع سسها از بشقابهاي جداگانهاي استفاده ميكنند. غذاهاي كرهايها شامل غذاهاي گرم و آبكي است كه در قسمت راست ميز غذا قرار دارند و غذاهاي سرد مانند برنج در قسمت چپ گذاشته ميشوند. به علاوه، موقع خوردن سوپ يا برنج آن را در دست نميگيرند. حتما ظرف بايد روي ميز قرار داشته باشد برخلاف كشورهاي چين و ژاپن، اما در مورد نوشيدنيها كاملا متفاوتاند يعني براي نشان دادن احترام فنجانشان را دو دستي ميگيرند و چاي را ميريزند و بعد با دست راست آن را سر ميکشند. كرهايها به غذا خوردن به عنوان يك امر مقدس و معنوي مينگرند در نتيجه هيچ كرهاي را نميبينيد كه هنگام غذا خوردن مشغول كتاب يا روزنامه خواندن يا تلويزيون ديدن باشد. نكته آخر اينكه با وجودي که كرهايها براي غذا خوردن از قاشقهاي فلزي بزرگ و دو تا چوب استفاده ميكنند اما هرگز هنگام غذا خوردن آنها، صدايي به گوش نميرسد.
مـواد لازم (براي4 نفر)
پيازچه 2 لیوان
50
كيلوكالري .
هويج 1ليوان
25
كيلوكالري .
فلفل دلمهاي قرمز 1ليوان
25
كيلوكالري 1
كدو سبز 1ليوان
25
كيلوكالري.
پياز قرمز نصف لیوان
15
كيلوكالري.
آرد برنج 3قاشق غذاخوري
80
كيلوكالري .
آرد گندم 6قاشق غذاخوري
160
كيلوكالري .
تخم مرغ 3عدد
300
كيلوكالري .
روغن كنجد 2قاشق غذاخوري
180
كيلوكالري .
طـرز تـهـيـه
براي شروع پيازچهها را به صورت حلقههاي ريزي در آوريد سپس فلفل دلمهاي، هويج و كدوسبز را به صورت نوارهاي نازك برش دهيد. پياز را نيز خلالي كرده و همه را با هم مخلوط كنيد. آردها و نمك را به اين مخلوط بيفزاييد. زرده را نيز از سفيده جدا كنيد و با همزن برقي، سفيده را آنقدر بزنيد تا به صورت خامهاي سفت درآيد. زرده را نيز به مخلوط اضافه كنيد. در مرحله بعدي سفيده زده شده را افزوده و به عنوان آخرين مرحله دو طرف آن را در تابهاي كه روغن كنجد در آن داغ شده، سرخ كنيد.
مـقـدار کـالـري
اين پنكيك تقريبا داراي 900 كيلوكالري انرژي است. بنابراين اگر آن را به 10 برش تقسيم كنيد هر قسمت تقريبا داراي 90 كيلوكالري انرژي خواهد بود.
درباره پيـازچه و اسيـدفوليـك
اين سبزي منبع اسيدفوليك و پتاسيم است پس مصرف منظم و به اندازه آن ميتواند به تنظيم فشارخون كمك كند و از سوي ديگر بروز بيماريهاي قلبي را به حداقل ممكن برساند. جالب است بدانيد كه بررسيها نشان دادهاند كه خوردن 100گرم از اين سبزي، 54 ميكروگرم اسيدفوليك را وارد بدن ميكند و احتمال بروز كم خوني كه ناشي از كمبود اين ويتامين است به حداقل ممكن ميرسد. البته كساني كه سبزيجات برگ سبز تيره و غلات كامل را كمتر استفاده ميكنند، باردار يا شيرده هستند و در سنين رشد قرار دارند بيش از ديگران به اين ويتامين نيازمندند بنابراين بهتر است منابع غذايي آن را در برنامه غذايي خود بگنجانند. در ضمن كمبود ويتامين 12 Bو C نيز كمبود اسيدفوليك را به همراه دارد پس بهتر است منابع آنها از جمله انواع گوشت و مركبات در برنامه غذايي اين افراد باشد.
اين هويـجهـاي نارنـجـي
بزرگترين مزيت هويج و عادت به خوردن آن به وجود بتاكاروتن برميگردد. تركيبي كه آنتياكسيداني قوي است و موجب خنثي شدن راديكالهاي آزاد ميشود و به اين ترتيب از بروز سرطان، تنگي عروق و حملات قلبي جلوگيري ميكند. جالب است همينجا يادآور شويم كه با مصرف هر 100گرم يا يك ليوان هويج خام 5330 ميكروگرم بتاكاروتن وارد بدن ميشود و تقويت سيستم دفاعي بدن اولين خاصيتي است كه اين عادت غذايي براي مصرفكنندهاش در پي خواهد داشت. هميشه شنيدهايد كه ويتامين C به جذب آهن كمك ميكند اما فراموش نكنيد كه علاوه بر اين ويتامين، بتاكاروتن نيز در انتقال آهن و توليد گلبولهاي قرمز دخالت دارد و اين خاصيت در كنار توليد آنتيبادي توسط گلبولهاي سفيد و فعال كردن آنها زمينه بروز انواع عفونتها و سرطانهايي مانند سرطان ريه، مثانه، رحم و پروستات را به حداقل ممكن ميرساند.
كدو سبـز، منبع پتاسيم
اين سبزي در خانواده بزرگ كدو جاي ميگيرد و در واقع كدوي فصل تابستان محسوب ميشود و از منابع مناسب بتاكاروتن است اما علاوه بر بتاكاروتن، پتاسيم نيز دارد به طوري كه با خوردن 100گرم كدوي خام، 360 ميليگرم پتاسيم دريافت خواهد شد. بنابراين كساني كه فشار خون بالايي دارند ميتوانند از اين سبزي براي كنترل بيماريشان استفاده كنند. البته كمبود اين ماده معدني عوارضي مانند يبوست، خواب آلودگي، ضعف عضلاني و بي نظمي در ضربان قلب را نيز به همراه دارد بنابراين عادت به خوردن اين سبزي براي تامين پتاسيم مورد نياز بدن برطرف كننده مشكلات ياد شده است. فقط فراموش نكنيد كه هر ليوان كدوي خام داراي 25 كيلوكالري انرژي است و يك واحد سبزي به حساب ميآيد پس در خوردن آن نيز حد اعتدال را نگه داريد.
اگر فشار خون داريد
بهتر است پيازچه و كدوي اين غذا را بيشتر كنيد و ميزان مصرف نمك را
به حداقل ممكن برسانيد. در ضمن غذايتان را با يك ليوان آب گريپفروت ميل كنيد. به اين ترتيب بيش از پيش به كنترل فشارخونتان كمك كردهايد.
اگر اضافه وزن داريد
مايه پنكيكتان را در قالبي كه ته آن كمي با روغن چرب شده قرار دهيد و آن را براي پخت در فر بگذاريد. به اين ترتيب ميزان روغن مصرفيتان كاهش چشمگيري پيدا خواهد كرد.
اگر يبوست داريد
اين غذا گزينه مناسبي براي شماست زيرا فيبر فراواني را به شما خواهد رساند به خصوص اگر همراه آن از نانهاي تهيه شده از آرد كامل و سبوسدار نيز استفاده كنيد. به اين ترتيب فيبرهاي دريافتي حركات رودهاي را بيشتر مي?كند و شدت يبوست كاهش مييابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 540]