تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوانات. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816942924




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

زایشگاه‌های ستارگان


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: خبرآنلاین - ستارگان هم مثل ما انسان‌ها به دنیا می‌آیند و از بین می‌روند؛ اما این فرآیند برای آن‌ها میلیاردها سال طول می‌کشد. ستارگان در سحابی‌ها متولد می‌شوند،
ابرهایی از هیدروژن و هلیوم که آرامش آن‌ها به هم خورده و طی چند میلیون سال، ستارگان را به‌وجود می‌آورند. گزارش تصویری امروز به معرفی برخی از مشهورترین زایشگاه‌های ستاره‌ای کشف‌شده اختصاص دارد.


سحابی جبار

[تصویر: orion_0.jpg]


تلسکوپ فروسرخ ویستا، این نمای زیبا را از ستارگان در حال تولد در سحابی جبار ثبت کرده است. غبار موجود در سحابی مانع از مشاهده ستارگان در نور مریی می‌شود، اما پرتوهای فروسرخ که طول‌موج بلندتری دارند، می‌توانند از این توده کدر عبور کنند و اسرار نهان در این سحابی را آشکار کنند. ناحیه سرخ‌رنگی که دقیقا بالای مرکز تصویر واقع شده، ستارگان جوانی را نشان می‌دهد که ابرهایی را در گازهای میان‌ستاره‌ای به‌وجود آمده‌اند. چنین ستارگانی می‌توانند توده‌های گاز را با سرعت 700هزار کیلومتر بر ساعت (200 کیلومتر بر ثانیه) پرتاب کنند.



تصادف منجر به تولد


[تصویر: 2-cosmictelephotocr.jpg]



کهکشان SMMJ2135-0102 که حدود 10 میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارد، یک کهکشان برخوردی است و همان‌طور که می‌بینید، کهکشان کوچک‌تر مغلوب شده و درحال پیوستن به کهکشان بزرگ‌تر است. در برخوردهای کهکشانی، تلاطم گرانشی عظیمی ایجاد می‌شود که سحابی‌های خفته را بیدار می‌کند و کارخانه‌های ستاره‌سازی را با بیشترین قدرت به کار می‌اندازند. نقاط سفید-آبی و ارغوانی، در واقع خوشه‌هایی از صدها یا هزاران ستاره سنگین، داغ و جوان هستند. اخترشناسان خیلی خوش‌شانس بوده‌اند که توانسته‌اند چنین تصویر پرکیفیت و شفافی را بدست آورند، چراکه بین زمین و این کهکشان، یک خوشه کهکشانی بزرگ وجود دارد و گرانش عظیم آن، همانند یک عدسی بزرگ، پرتوهای نور این کهکشان کم‌فروغ را تقویت کرده است.



سحابی پنجه گربه

[تصویر: 3-catspaw.jpg]



آن‌چه می‌بینید، کارخانه‌ای به پهنای 50 سال‌نوری است که یکی از فعال‌ترین زایشگاه‌های ستاره‌ای در در کهکشان خودمان به شمار می‌رود. چند ده‌هزار ستاره ریز و درشت در این سحابی حضور دارند که جوان‌ترین آن‌ها با تنها چند میلیون سال سن، به رنگ آبی درخشان درون آن دیده می‌شوند. در مقیاس کیهانی، این ستارگان تنها چند ثانیه پیش متولد شده‌اند!



کهکشان عیال‌وار!

[تصویر: 4-_babyboomcr.jpg]



کهکشان بِیبی‌بوم یکی از مولدترین کهکشان‌های دنیاست. نمای این کهکشان مربوط به 12.3 میلیارد سال پیش است، زمانی که سن عالم هنوز به 1.5 میلیارد سال نرسیده بود و کهکشان‌هایی مثل راه‌شیری تازه در حال شکل‌گیری بودند. اما در همین دوره آغازین، این کهکشان سالانه بین هزار تا چهارهزار ستاره تولید می‌کرد. آمار شگفت‌انگیزی است.



غبار میان‌ستاره‌ای



تصویری که فضاپیمای پلانک در طول‌موج‌های ریزموج (مایکرویو) از صفحه کهکشان ثبت کرده، رگه‌های عظیمی از غبار میان‌ستاره‌ای را نشان می‌دهد. خط افقی با رنگ صورتی روشن، ارتباط این غبار را با صفحه کهکشان نشان می‌دهد. غبارهای داغ‌تر در صفحه کهکشان واقع شده‌اند و نقاط روشن‌تری که در گوشه و کنار تصویر ظاهر شده‌اند، نشان‌دهنده توده‌های چگال‌تری است که زایشگاه‌های ستاره‌ای در آن‌ها واقع شده‌اند.


سحابی شعله


سحابی شعله هم در صورت فلکی جبار واقع است، این ابر خارق‌العاده از گاز و غبار در نور مریی کدر است و به زحمت می‌توان از درون آن خبردار شد؛ اما پرتوهای فروسرخ از وجود خوشه‌ای از ستارگان جوان و داغ در این سحابی حکایت دارند.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن