واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نخستين دوره داروسازي طب سنتي از مهرماه سال جاري برگزارمي شود
اجتماعي. بهداشت . طب سنتي
رييس دانشكده طب سنتي دانشگاه تهران گفت : درمهرماه سال جاري نخستين دوره تخصصي داروسازي طب سنتي درمقطع دكترا برگزار ميشود كه اين امر حاكي از اين واقعيت است كه با توجه به افزايش گرايش به طب سنتي خدمت رساني در اين عرصه وارد رويكرد جديدي ميشود.
به گزارش ايرنا ، دكتر محمد رضا شمس اردكاني روز دوشنبه در گفت وگوي اختصاصي با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود : دانشكده طب سنتي دانشگاه تهران از مهر ماه سال گذشته اقدام به جذب دانشجو در رشته طب سنتي نمود و در مهر ماه سال جاري نيز دومين دوره دانشجويان طب سنتي و اولين دوره داروسازي طب سنتي در مقطع دكتراي تخصصي مشغول به تحصيل خواهند شد .
وي معتقد است كه داروسازي سنتي به دليل استقبال زياد مردم از داروهاي گياهي به خصوص در سالهاي اخير، رشتهاي است كه آموزشهاي دانشگاهي مدوني را ميطلبد تا داروسازان سنتي ضمن آشنايي با مباني طب سنتي ايران، استفاده از گياهان دارويي و ساخت داروهاي طبيعي را نيز فراگيرند و خطاهاي موجود كنوني در زمينه عرضه وتقاضا را كاهش دهند.
اردكاني با اشاره به اينكه مدت دوره آموزشي تخصصي پزشكي و داروسازي سنتي چهار سال است ،گفت : براي ورود به رشته طب سنتي دارا بودن دكتراي عمومي در رشته پزشكي و براي ورود به رشته داروسازي سنتي نيز دكتراي عمومي داروسازي مورد نياز است .
وي افزود : در سال گذشته نزديك به ۲۴دانشجوي طب سنتي جذب شدند و براي سال جاري همين تعداد دانشجوي طب سنتي و شش نفر دانشجوي داروسازي طب سنتي نيز خواهيم داشت .
رييس اولين دانشكده طب سنتي دانشگاه تهران ، همچنين از تاسيس دو كلينيك طب سنتي در بيمارستان امام خميني(ره) و مركز تحقيقات دانشگاه طب سنتي خبر داد و گفت : به زودي كلينيك ديگري در مجتمع آموزشي و خدماتي طب سنتي در ساختمان خيابان خارك به بهره برداري ميرسد.
شمس اردكاني روشهاي درماني ارايه شده در اين كلينيكها را استفاده از داروهاي گياهي و روشهاي توصيه شده در طب سنتي از جمله اعمال يداوي ( درمانهايي كه با دست انجام ميشود ) برشمرد و گفت: در كلينيكهاي طب سنتي غير از طب سنتي ايراني از ديگر روشهاي طب سنتي درسايركشورها استفاده نميشود ،اما براي دانشجويان اين رشته دردانشكده طب سنتي روش هاي مورد استفاده در طب سنتي ساير كشورها آموزش داده ميشود .
وي جايگزيني طب جديد با طب سنتي را موجب فراموشي اين رشته علمي و كاربردي برشمرد و گفت: با ظهور طب جديد، طب سنتي كم كم از صحنه علمي رو به حذف بود اما در دانشگاه علوم پزشكي تهران اين رشته احيا شده و رو به توسعه نيز هست.
اردكاني رويكرد جامعه نسبت به طب سنتي را قابل توجه برشمرد و پيش بيني كرد: رويكرد مثبت مردم جامعه به طب سنتي ما را اميدوار ميكند تا آينده خوبي را براي طب سنتي در ايران ترسيم كنيم .
وي تصريح كرد: مبناي طب سنتي بسيار علمي است و براي اينكه اين باورها در سطح جامعه تصحيح شود ،وجود پزشكاني كه مطلع به مسايل طب سنتي باشند لازم است.
اردكاني با بيان اينكه طب سنتي، طبي است كه بر اساس موازين، قوانين و چهارچوبهاي علمي، در بين ايرانيان رواج داشته و مردم از آن استفاده مي كردندخاطرنشان ساخت:طب سنتي مبتني بر تجربيات، آزمايش ، مشاهده و پيگيري بحثهاي مربوط به پزشكان بوده كه مجموعه اينها مكتبي به نام طب سنتي را پايهگذاري كرده است .
دوشنبه 11 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]