واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: توسط محققان كشف شد
ارتباط ماده تاريک و جهان مرئي
جام جم آنلاين: گروهي از محققان بين المللي در نتايج غير منتظره اي موفق شدند ارتباط اسرار آميز ميان ماده تاريک و ستاره ها و گازهاي مرئي کهکشانها را کشف کنند. فرضيه ها نشان مي دهد که تنها چهار درصد جهان از ماده مرئي ساخته شده و در حدود 96 درصد از ساختار کيهان از ماده تاريک پوشيده شده است.
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1387/08/27/100954611183.jpg
ماده تاريک ، نور مرئي و هيچ پرتو الکترومغناطيسي را ساطع نمي کند اما اکنون گروهي از محققان بلژيکي ، آمريکايي و ايتاليايي دريافتند که پيوند غيرقابل توضيحي ميان ماده مرئي و ماده تاريک وجود دارد که مي تواند تئوريهاي مربوط به تشکيل کهکشانها را تغيير دهد.
اين محققان کشف کردند که چگالي سطحي يک ماده درخشان در داخل منطقه اي که به عنوان منطقه ماده تاريک شناخته مي شود از نوع همان ماده نوراني است که در تمام کهکشانها و مستقل از بزرگي و شکل آنها وجود دارد.
در اين خصوص اين ستاره شناسان توضيح دادند:«اين کشف دو فرضيه را ارائه مي کند. فرضيه اول اين است که ما تاکنون هيچ چيزي از ماده تاريک را شناسايي نکرده ايم و بنابراين تنها توانسته ايم اثر يک قانون جديد گرانش را که بر روي ماده مرئي تاثير مي گذارد پيدا کنيم و يا اينکه ماده تاريک واقعا از يک ذره جديد ابتدايي تشکيل شده است اما يک فرايند فيزيکي خاص در کهکشانها وجود دارد که از اين ماده فرار مي کند».
براساس گزارش نيچر، تاکنون فيزيک موفق نشده است درباره برخي از پديده هاي کيهاني تنها برپايه چيزي که مرئي است توضيح دهد براي مثال، با مشاهده کهکشانهاي مارپيچ، قوانين جذب گرانشي مي گويند که ستاره ها به دليل نيروي سانتريفوژ در هر کجاي کهکشان که باشند بايد به دور مدار اصلي هسته کهکشان بچرخند و اگر اين جاذبه آنها را نگه ندارد مي توان گفت که اين نيروي گرانش از بزرگترين جرمي که تاکنون محاسبه شده ، توليد شده است اين جرم همان جرم ماده گمشده و يا تاريک است.
برپايه تئوري ماده تاريک سرد، اين ماده نقش مهمي در تشکيل کهکشانها ايفا مي کند و مسئول ساختارهايي است که جهان را حفظ مي کنند.همچنين اين تئوري بيان مي کند که گسترش ماده مرئي از کهکشاني به کهکشان ديگر متفاوت است.
اين درحالي است که اکنون اين دانشمندان با رصد انواع مختلفي از کهکشانها با کمک تلسکوپهاي آمريکا و شيلي و راديوتلسکوپهاي هنلد و استراليا کشف کردند که ماده مرئي و ماده تاريک در حقيقت ارتباطات بسيار پيچيده تري با هم دارند و بنابراين توضيح درباره آنها با کمک قوانين موجود در فيزيک بسيار دشوارتر از آن چيزي است که تاکنون تصور مي شد.
اين کشف ، سئوالات جديدي را درباره تکامل جهان مطرح مي کند و پاسخ بسياري از اين سوالات را برخورد دهنده بزرگ هادرون در سرن ژنو مي تواند ارائه کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]