تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):كوتاه كردن ناخن، از آن رو لازم است كه پناهگاه شيطان است و فراموشى مى آورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815683333




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رژیم غذایی مدیترانه ای مانع از ابتلا به افسردگی می شود


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: محققان اسپانیایی می گویند: رژیم غذایی مدیترانه ای که از بروز بیماری قلبی و سرطان پیشگیری می کند، می تواند مانع از ابتلا به افسردگی نیز شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی ، این پژوهشگران دریافتند افرادی که از رژیم های غذایی سرشار از سبزیجات، میوه و غلات و روغن زیتون وهمچنین مقادیر اندک گوشت قرمز استفاده می کنند، ۳۰ درصد کمتر از سایرین به افسردگی مبتلا می شوند.

در این مطالعه ۱۰ هزار و ۹۴ فرد بزرگسال سالم طی چهار سال مورد بررسی قرار گرفتند.

نتایج این تحقیقات در نشریه انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است.
این افراد از نظر جسمی فعال ترند و جدب انرژی در آنها بیشتر است.

محققان در بررسی های تکمیلی خود، ۴۸۰ مورد جدید ابتلا به افسردگی شامل ۱۵۶ مرد و ۳۲۴ زن را شناسایی کردند.

پژوهشگران دریافتند کسانی که بیشترین تابعیت را از الگوی تغذیه مدیترانه ای داشتند ۳۰ درصد کمتر به افسردگی مبتلا شدند.
میگوئل مارتینز گونزالس استاد دانشگاه ناوارا با اشاره به اینکه این نتایج باید در بررسی های طولانی تر و با داوطلبان بیشتری تایید شود.

وی افزود: با این حال ارتباط معکوس نیرومند بین رژیم غذایی مدیترانه ای و افسردگی در این مطالعه کشف شده است.

وی با تاکید بر اهمیت رژیم غذایی مدیترانه ای در کاهش عوامل خطرساز در بروز ببیماری های قلبی و عروقی افزود: همین پروتئین های التهابی در افراد مبتلا به افسردگی نیز افزایش می یابد.

رژیم مدیترانه ای اصیل متشکل از غذاهایی است که در ابتدای دهه ۶۰ در مناطقی چون جنوب ایتالیا و بخش هایی از یونان معمول بود.

این الگوی غذایی در دیگر مناطق پرورش زیتون در مدیترانه مثل بخش هایی از فرانسه، لبنان، پرتقال، اسپانیا، سوریه، تونس و ترکیه نیز معمول است.

پیش از این نیز متخصصان دریافته بودند که رژیم غذایی مدیترانه ای عمر را افزایش می دهد. نتیجه مطالعه ای که در سالهای۱۹۹۲و ۲۰۰۳ روی ۷۴ هزار و ۶۰۷ مرد و زن بالای۶۰ سال که سابقه بیماری قلبی، سکته مغزی یا سرطان نداشتند صورت گرفت، نشان داد ۷ درصد میزان مرگ و میر این افراد کاهش یافت.رژیم غذایی مدیترانه، رژیمی است که در آن از میوه، سبزی، لبنیات و ماهی به وفور استفاده می شود.

در تحقیقاتی دگیر معلوم شده بود که رژیم مدیترانه ای برای بیماران دیابتی مفیدتر است. طبق تحقیقات مشخص شده است که رژیم مدیترانه ای نه تنها موجب کاهش وزن می شود بلکه در کنترل قند خون نیز موثر است. طبق بررسی به طور تصادفی ۲۱۵ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۲ را به مدت ۴ سال تحت رژیم مدیترانه ای کم چربی و کم کربوهیدرات قرار دادند.بیماران در سال اول به طور ماهانه و در سه سال بعد هر دو ماه یک بار مورد بررسی قرار گرفتند.بعد از اتمام دوره ۴۴ درصد بیماران در گروه رژیم مدیترانه ای نسبت به ۷۰ درصد بیماران گروه رژیم کم چربی نیازمند درمان های پزشکی برای کاهش قند خون بودند. بعد از یک سال بیماران گروه رژیم مدیترانه ای نسبت به سایرین کاهش وزن چشم گیری داشتند.


* آشنایی با رژیم مدیترانه ای

رژیم مدیترانه ای یک رژیم مشخص و ثابت نیست. نحوه پخت غذا در کشورهای مدیترانه ای مثل یونان، ایتالیا، اسپانیا، جنوب فرانسه، ترکیه و تونس متفاوت است، ولی به طور کلی غذای روزانه آنها بر اساس :

- غلات ( عموماً نان، ماکارونی، برنج و گندم پرک شده )
- میوه تازه و خشک شده
- سبزیجات و غلات
- روغن زیتون
- سیر و دیگر ادویه ها و طعم دهنده های گیاهی
- دانه ها
- ماهی و سایر غذاهای دریایی

اکثر مواد غذایی بصورت تازه خریداری و تهیه می شوند. مصرف محصولات لبنی تخمیری مثل پنیر و ماست بالاست، ولی شیر و کره به مقدار کمتری مصرف می شود. مصرف گوشت نیز کم است. شیرینی جات نیز در مواقع خاصی مصرف می شوند.

این برنامه غذایی حاوی مقدار کمی چربی اشباع و چربی غیر اشباع با چند باند مضاعف ۲( PUFA ) است، زیرا عمده چربی آن از روغن زیتون و دانه های روغنی تامین می شود که عمدتاً حاوی روغن های غیر اشباع با یک باند مضاعف هستند.

میزان کم چربی اشباع در رژیم مدیترانه ای، مهمترین نقطه قوت و مثبت آن است. مضرات مصرف روغن های اشباع برای سلامتی بدن در دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ طی تحقیقی که در ۷ کشور انجام شد، مشخص گردید. این تحقیق وسیع نشان داد با افزایش مصرف روغن های اشباع ، آمار مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی به وضوح افزایش می یابد. در همین زمان، افرادی که رژیم مدیترانه ای را مصرف کرده بودند، خصوصاً ساکنین جزیزه Crete در یونان، کمترین میزان سکته و بیماری های قلبی را داشتند که دلیل آن مصرف کم چربی اشباع بود، درحالیکه مصرف چربی کل که بیشتر آن را روغن زیتون تشکیل می داد، بالا بود.
در این زمان محققان به اهمیت رژیم غذایی پی بردند. ولی به جای مصرف رژیم مدیترانه ای پر فایده ، مصرف روغن های تجاری غیر اشباع را توصیه کردند که در حقیقت جایگزینی برای چربی های اشباع بود.

محققان بار دیگر به بررسی دقیق رژیم مدیترانه ای و روغن زیتون روی آورده اند. مردم نواحی مدیترانه سالهاست که از مصرف این برنامه غذایی لذت می برند و اکنون این گونه غذاها برای تمام مردم دنیا قابل دسترسی و اجراست و کسب سلامتی حاصل اجرای این برنامه است.

ویژگی های اصلی رژیم مدیترانه ای :

* مواد غذایی گیاهی فراوانی دارد؛ مثل میوه، سبزیجات، نان ها و دیگر مواد تهیه شده از غلات، سیب زمینی، حبوبات و دیگر دانه ها .

* غذاها از موادی تهیه می شود که تازه و فصلی هستند؛ در همان منطقه روییده و کمترین فرایند در حین پخت روی آنها صورت می گیرد.

* میوه های تازه در این رژیم به عنوان دسر روزانه مصرف می شوند. شیرینی های دارای شکر تغلیظ شده یا عسل چند بار در هفته مصرف می شوند.

* روغن زیتون از منابع اصلی تامین کننده چربی رژیم است.

* محصولات لبنی ، خصوصاً پنیر و ماست روزانه به میزان کم یا در حد متوسط مصرف می شوند.

* ماهی و مرغ به میزان کم یا در حد متوسط مصرف می شوند.

* صفر تا ۴ عدد تخم مرغ در هفته مصرف می شوند.

* گوشت قرمز به میزان کم مصرف می شود .






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن