تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نشانه توبه كننده چهار است: عمل خالصانه براى خدا، رها كردن باطل، پايبندى به حق ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848374779




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

روباتي با مغز بيولوژيكي طراحي شد


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: روباتي با مغز بيولوژيكي طراحي شد
اگر بتوانيم مسايل اساسي را كه در اين مدل كوچك مغز اتفاق مي‌افتد، كشف كنيم، نتايج بسيار خوبي در رشته پزشكي به دست خواهيم آورد.
نسترن صائبي-دانشمندان آمريكايي موفق به ساخت يك روبات با مغز بيولوژيكي يا بافت‌هاي زنده شده‌اند. محققان دانشگاه Reading، ادعا مي‌كنند كه گوردون Gordon، اولين روباتي است كه توسط بافت مغز زنده، تحت كنترل درآمده است.
اين دانشمندان، با استفاده از اعصاب مغز هوش، لايه خاكستري مغز اين روبات را ساخته‌اند.
يكي از محققان اين گروه مي‌گويد: اين تجربه شگفت‌انگيز، مرز ميان هوش مصنوعي و طبيعي را از بين برده و تحولي اساسي در ساخت قطعات حافظه و نمونه مدل‌سازي شده بخش يادگيري مغز ايجاد كرده است.
كوين وارويك، پروفسور دانشگاه Reading و يكي از طراحان اين روبات مي‌گويد: هدف از انجام پروژه مذكور، كشف اين مساله است كه خاطرات، چگونه در يك مغز بيولوژيكي ذخيره مي‌شوند.
وي مي‌افزايد: فهم نحوه عملكرد سلول‌هاي عصبي درون يك شبكه، به نحوي كه بتوانند سيگنال‌هاي الكتريكي ارسال كنند، به دانشمندان كمك خواهد كرد تا با بيماري‌هاي مربوط به آسيب اعصاب مغز نظير آلزايمر و فلج‌پيري مبارزه كنند.
وارويك تشريح مي‌كند: اگر بتوانيم مسايل اساسي را كه در اين مدل كوچك مغز اتفاق مي‌افتد، كشف كنيم، نتايج بسيار خوبي در رشته پزشكي به دست خواهيم آورد.
گوردون همانند قهرمان فيلم انيميشن Wall-E، مغزي دارد كه از 50 هزار تا 100 هزار عصب فعال تشكيل شده است و به همين دليل به گوردون، عنوان فرانكنشتاين روبات‌ها نيز اطلاق مي‌شود.
دانشمندان براي ساخت مغز بيولوژيكي اين روبات، ابتدا سلول‌هاي عصبي جنين‌هاي موش را بيرون كشيده و سپس در يك وان آنزيم، آنها را از هم جدا كرده و در يك ماده مغذي آنها را در فاصله 8 سانتي‌متر به 8 سانتي‌متر روي 60 الكترود منظم كرده‌اند.
اين «آرايش چند الكترودي» (MEA)،‌باعث ايجاد ارتباط ميان بخش زنده مغز و قسمت‌هاي مكانيكي روبات مي‌شود، به اين نحو كه سيگنال‌هاي الكتريكي حاصل از اعصاب زنده مغز و الكترود‌ها، به حسگر‌هاي روبات فرستاده شده و باعث به حركت در آمدن چرخ‌ها يا قسمت‌هاي حركتي روبات مي‌شود.
از آنجا كه مغز اين روبات، يك بخش زنده است بايد دماي آن توسط واحد كنترل به درجه حرارت معمولي بدن يك موجود زنده درآيد و سپس از طريق اتصال راديويي بلوتوث با اعضاي ديگر روبات ارتباط برقرار كند.
وارويك مي‌گويد: در ابتداي كار، اعصاب مغزي بسيار فعال و پركار بودند، اما با گذشت 24 ساعت به راحتي توانستند با اعضاي بدن روبات ارتباط مناسبي برقرار كنند.
وي مي‌افزايد: پس از گذشت يك هفته، اين مغز بيولوژيكي به صورت خود جوش شروع به كار كرد و همانند آنچه در مغز موش يا انسان اتفاق مي‌افتد به فعاليت خود ادامه داد.
اما مدل‌سازي انجام شده نشان مي‌دهد كه اين مغز پس از چند ماه فعاليت از بين خواهد رفت.
وارويك مي‌گويد: هم‌اكنون در حال مطالعه هستيم تا بتوانيم به طرق مختلف، اين مغز را آموزش داده و براي رفتار‌هاي خاص آماده كنيم.
در برخي مراحل نيز، گوردون از اطلاعات خود استفاده كرده و مواردي را ياد مي‌گيرد.
به طور مثال زماني كه به يك ديوار نزديك مي‌شود از سوي حسگر‌ها، يك شوك الكتريكي دريافت مي‌كند و اين موضوع باعث مي‌شود كه با ديوار اصابت نكند. به اين ترتيب در موقعيت‌هاي مشابه نيز ياد مي‌گيرد كه چگونه رفتار كند.
دانشمندان براي كمك به اين فرآيند، از مواد شيميايي مختلفي بهره برده‌اند تا فعاليت عصبي را در موقعيت‌‌هاي خاص تقويت يا مهار كنند.
در حقيقت گوردون، يك روبات چند شخصيتي است زيرا دانشمندان چندين مغز چند الكترودي را در سر اين روبات‌ جا داده‌اند.
وارويك مي‌گويد: بسيار جالب است كه حتي ميان اين مغز‌هاي بيولوژيكي و ساخته دست بشر نيز تفاوت‌هايي وجود دارد، به طور مثال يكي از اين مغز‌ها، پرشور‌تر و فعال‌تر از بقيه عمل كند و آنچه را كه مي‌خواهيم سريع‌تر انجام مي‌دهد.
از آنجا كه به خاطر مسايل اخلاقي، دانشمندان دانشگاه Reading و چندين لابراتوار فعال در زمينه پژوهش‌هاي مغزي، قادر به استفاده از اعصاب مغزي انسان نبوده‌اند، در ميان موجودات زنده، سلول‌هاي مغزي موش را گزينه مناسب‌تري براي اين گونه پژوهش‌ها مي‌شناسند زيرا تفاوت ميان مغز موش و انسان، تنها در كميت آن است و در كيفيت تفاوت چنداني بين اين دو ديده نمي‌شود.
مغز موش از حدود يك ميليون عصب تشكيل شده و برخي سلول‌هاي خاص كه وظيفه انتقال اطلاعات در مغز را به‌عهده دارند، از طريق يك ماده شيميايي با نام «انتقال دهنده عصبي» اطلاعات را رد و بدل مي‌كنند. اما مغز انسان 100 ميليارد عصب دارد.
وارويك مي‌گويد: اين مغز بيولوژيكي، نخسه ساده شده مغز انسان است كه مي‌تواند ببيند و توانايي كار‌هايي را دارد كه ما مي‌خواهيم، در حالي كه در مورد مغز انسان اين كار شدني نيست.
 يکشنبه 10 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن