واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: نخستین جشنواره بینالمللی فارابی ویژه علوم انسانی، آذر سال آينده برگزار میشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اعلام اين مطلب به همشهري گفت: هدف از برگزاري این جشنواره دمیدن روح تازه در کالبد علوم و ایستگاهی برای نوآوریهای علوم انسانی است.
محمدباقر خرمشاد افزود: در حال حاضر ايران در شرایطی قرار دارد که نیاز به فضای جدید تمدنی دارد و به همين منظور ارتقاي علوم انسانی در دستور كار معاونت فرهنگی وزارت علوم قرار گرفته است.
ایجاد رشتههای بین رشتهای علوم انسانی، راهاندازی جشنواره فارابی، کرسیهای نظریهپردازی و تجدید نظر در دروس و سرفصلهای علوم انسانی از جمله كارهايي است كه در اين زمينه انجام خواهدشد.
وي افزود: این جشنواره شامل 9 گروه زبان و ادبیات فارسی، تاریخ و جغرافیا و برنامهریزی شهری، جامعهشناسی و علوم اجتماعی و ارتباطات، علوم سیاسی و روابط بینالملل، علوم اقتصادی، حقوق، علومشناختی تربیتی و روانشناسی و رفتاری، فلسفه و الهیات و علوم قرآنی و تاریخ و باستانشناسی میشود.
وي، توسعه همه جانبه ايران را يكي از مهمترين دغدغههاي ملي دانست و خاطرنشان كرد: حصول اين هدف مستلزم استحصال و كارسازي دانش توسعهاي متناسب با شرايط فرهنگي و اجتماعي جامعه ايراني است.
وي با بيان اين مطلب كه يكي از بنيادهاي تمدن سازي بحث علوم انساني است كه پرداختن به آن امري لازم و ضروري است، افزود: بايد تلاش شود تا علوم انساني كاربرديتر شوند و در اين راستا معاونت فرهنگي وزارت علوم در نظر دارد برنامههاي مختلفي را اجرا كند.
خرمشاد اضافه كرد :با وجود اهميت و اولويت علوم انساني در فرايند برنامهريزي توسعه، متاسفانه در تدارك برگزاري جشنوارههاي ملي و بينالمللي در ايران، شاهد غفلت يا بيتوجهي نسبت به اين حوزه مهم و تاثيرگذار بودهايم و در حالي كه در حوزههاي مختلف جشنوارههاي مختلف برگزار ميشود اما در حوزه علوم انساني هيچ جشنوارهاي نبود كه پژوهشگران اين حوزه را معرفي و تقدير كند.
وي برگزاري جشنواره فارابي را يكي از مهمترين اقدامات فرهنگي دانست و گفت: توسعه و مسئله محور كردن پژوهش در علوم انساني، شناسايي، تكريم و پرورش نخبگان و پژوهشگران علوم انساني، پشتيباني و حمايت از تحقيقات بومي و كاربردي در حوزه علوم انساني و تشويق صاحبنظران خارجي به توجه علمي به مسائل ايران و اسلام از جمله اهداف برگزاري اين جشنواره است.
معاون فرهنگي وزارت علوم، با اشاره به اينكه جشنواره فارابي همه ساله نسبت به معرفي پژوهشهاي برتر استادان و پژوهشگران در سه نوع پژوهشهاي بنيادي، توسعهاي و كاربردي اقدام ميكند، گفت: در جشنواره بينالمللي يك بخش ويژه به محققان جوان اختصاص يافته است كه پژوهشگران كمتر از 35 سال سن را شامل ميشود. در اين جشنواره مراكز آموزشي و پژوهشي كارآمد و برتر در زمينه ايران شناسي ، اسلامشناسي، انقلاب اسلامي و آموزش زبان فارسي و همچنين ايران شناسان و اسلامشناسان غير ايراني معرفي و تقدير ميشوند.
همچنين مدیر اجرایی جشنواره فارابی گفت: در اين جشنواره از ایرانشناسان و اسلامشناسان ایرانی و خارجی تقدیر خواهدشد.
علاقهمندان به شرکت در این جشنواره میتوانند آثار و مقالات پژوهشی خود را در حوزههای مختلف علوم انسانی تا پایان مرداد به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]