واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: معاون پارلماني رئيس جمهور در مراسم رونمايي اسناد اقتصادي:
سند تاريخي خليج فارس در موزه نيويورك نگهداري ميشود
خبرگزاري فارس: معاون پارلماني رئيس جمهور در مراسم رونمايي از اسناد تاريخي وزارت امور اقتصادي و دارايي گفت: سند تاريخي مربوط به خليج فارس در موزه نيويورك نگهداري ميشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، حجت الاسلام سيدمحمدرضا ميرتاجالديني در مراسم رونمايي از اسناد تاريخي وزارت امور اقتصادي و دارايي در سازمان كتابخانه و اسناد ملي ايران گفت: در سفري كه به همراه رئيس جمهور به نيويورك داشتيم، در موزه نيويورك براي هر قاره جهان يك سالن و براي كشور ايران يك سالن جداگانه قرار داشت كه اسناد هر كدام در آن نگهداري ميشد.
معاون پارلماني رئيس جمهور تأكيد كرد: در سالن مربوط به اسناد ايران سندي به نمايش گذاشته شده بود كه به گواهي تاريخ خليج فارس با عبارت persian gulf نوشته شده بود كه در كنار آن سند ايستاديم و عكاسان از ما عكس گرفتهاند.
ميرتاجالديني تأكيد كرد: مجموعه اسنادي كه در دستگاههاي اجرايي و دولتي قرار دارد با ورود به كتابخانه ملي باعث غنيشدن آن ميشود و برخي وزارتخانهها كه سابقه بيش از 50 سال دارند، نبايد اسناد را با نگاه بخشي نزد خود نگه دارند و جامعه را از اين اسناد محروم كنند.
معاون پارلماني رئيس جمهور تأكيد كرد: وزارت اقتصاد پيشقدمي كرده و كار آقاي حسيني در تقديم اسناد تاريخي وزارت اقتصاد قابل تقدير است و اميدواريم ساير وزارتخانهها نيز اسناد تاريخي خود را به سازمان اسناد ملي به آرشيو ملي ارائه كنند.
در اين مراسم، به مناسبت 17 ارديبهشت سالروز تشكيل سازمان كتابخانه و اسناد ملي از دست اندركاران نگهداري اسناد تقدير به عمل آمد.
همچنين ابراهيم باستاني پاريزي استاد ممتاز تاريخ دانشگاه تهران گفت: برخي از اسناد در كشور به صورت شفاهي وجود دارد كه در عين حال داراي اهميت فراواني است.
وي از آقاي وحيدنيا در جمع آوري اسناد و تاريخ شفاهي تقدير كرد و گفت: وي سالها وكيل مجلس بوده و اسناد جمع آوري شده توسط او داراي ارزش خاصي است.
باستاني پاريزي به ذكر مثالي پرداخت و گفت: گورستان جمعي در مرز لهستان و شوروي سابق پيدا شد كه گروه زيادي از مردم در آنجا به صورت دسته جمعي دفع شده بودند كه تا قبل از اين تصور ميشد، در جنگ جهاني دوم اين افراد توسط آلمان هيتلري در هنگام فرار از لهستان و پناه دادن به روسيه كشته شدند، اما سندي پيدا شد كه در آن يادداشتي با مداد نوشته شده بود كه از طرف استالين ديكتاتور وقت روسيه انجام شده بود كه گزارش اين بود كه اين لهستانيها كه ميخواهند به شوروي بيايند گرچه تحصيلكرده هستند، اما مهمان ناخوانده هستند و استالين نيز دستور داده بود آنها را بكشيد و گروهي از افسران يكي يكي اين افراد را كشته و در گودالي ريختند كه اين سند گرچه با مداد نوشته شده اما مسير يك جريان تاريخي را عوض كرد.
استاد باستاني پاريزي تأكيد كرد: محمد جرير طبري مورخ ايراني اهل طبرستان مازندران كنوني و ساكن بغداد در سال 310 هجري درگذشت كه فرد ملايمي نبود و شلوغكاري مي كرد. نظريات عجيبي راجع به مذهب داشت و يكي دو بار مردم آن زمان ميخواستند، او را با سنگ پراني بكشند كه توسط رئيس شرطه (پليس) از دست مردم نجات پيدا كرد.
وي گفت: زماني كه طبري فوت كرد يكي از دوستانش براي عرض تسليت به منزل او رفت، اما ديد در خانه او آتش به پا شده و همسرش كاغذهايي در آن ميريزد وقتي پرسيد چه ميكني پاسخ شنيد اين كاغذها در زمان زندگي طبري از ده تا زن هوو براي من بدتر بود.
باستاني پاريزي تأكيد كرد: اهميت اسناد تاريخي در اين است كه بعد از 50 سال خانم آلبرايت وزير خارجه وقت آمريكا با پيدا شدن سندي اعلام كرد دولت آمريكا در زمان دولت مرحوم مصدق اشتباه كرده و نبايد دولت مردمي او را ساقط ميكرد.
اين استاد بازنشسته گفت: من خودم در سال 1330 كه از تهران به عنوان معلم دبيرستان وارد كرمان شدم تازه استخدام شدم و تا شش ماه حقوق نداشتم از طرفي پدرم سه چهار سال بازنشست شده بود و در پاريز بدون حقوق زندگي ميكرد.
وي گفت: مرحوم پدرم كه يك فرهنگي بازنشسته بود و داراي اعتبار نزد مردم بود اما در اين اواخر به دليل واريز نشدن حقوق بازنشستگي مغازهداران اجناس نسيه و قرض به او نميدادند. بنابراين تلگرافي به مصدق نخست وزير كشور نوشتم.
باستاني پاريزي افزود: در آن تلگراف به مصدق نوشتم پدر پيرم بعد از 3سال بازنشستگي و در سن 70 سالگي حقوق ندارد و اگر حقوق براي زندگي اوست كه 3هزار تومان طلب او را بپردازيد و اگر براي كفن و دفن است اينقدر لازم نيست.
وي گفت: اين تلگراف بعد از گذشت 15 روز جواب داد و از طرف مهندس رضوي نماينده وقت كرمان در مجلس اعلام شد براي دريافت حقوق بازنشستگي پدر به اداره دارايي مراجعه كنيم كه دوهزار تومان را نقدا و هزار تومان را بعد از عيد دريافت كنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]