واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: محققان به پيشرفت تازهاي در استفاده از آزمايش خون براي تشخيص سرطانهاي معده و روده دست يافتند مطالعات محققان در بلژيک و آلمان نشان داده است از طريق يک نمونه خون به جاي آزمايشهاي پيچيدهتري که هم اکنون مورد استفاده است، ميتوان سرطانهاي معده و روده را تشخيص داد و خطر گسترس آنها را ارزيابي کرد. [آيا سرطان قابل پيشگيري است؟ بدين ترتيب امکان غربالگري سريع و وسيع به لحاظ ابتلاء به تومورهاي سرطاني افزايش مييابد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از تایمز ، در اولين مطالعه در بلژيک از آزمايشهاي دي ان اي براي تشخيص روند متيليشن که بواسطه آن ژنها غيرفعال ميشوند، استفاده شد.
اين مسئله با پيشرفت تومورها ارتباط دارد. در اين مطالعه، نمونه خوني که از بيماران گرفته شد به لحاظ ژنهاي غيرفعال شده خاصي - به ويژه FOXE۱ و SYNE۱ به عنوان دقيقترين شاخصها - مورد آزمايش قرار گرفت که ميتواند تفاوت بين بافتهاي عادي و سرطاني را نشان دهد.
در مطالعه دوم در آلمان يک شاخص ژنتيکي مرتبط با گسترش سلولهاي سرطاني در ملکولهاي آر ان اي شناسايي شد. به گفته دانشمندان اين آزمايش علاوه بر کمک به تشخيص تومرهاي سرطاني ميتواند احتمال گسترش تومورها را در بيماران پس از شناسايي آنها ميسر ميسازد.
اين مطالعات که نتايج آن در کنگرههاي سالانه سازمان مقابله با سرطان اروپا و جامعه سرطان شناسي اروپا در برلين ارائه ميشود، اين امکان را فراهم ميسازد که برنامههاي ملي تشخيص سرطان آسانتر و مقرون به صرفهتر نسبت به روشهاي کنوني باشد و براي بيمار کمتر آزار دهنده باشد.
در عين حال محققان در هر دو تحقيق بر لزوم تحقيقات بيشتر در اين زمينه تاکيد کردند.
* ابداع ۲ آزمايش خون براي تشخيص سرطان
محققان ميگويند ۲ آزمايش خون ساده به پزشكان اين امكان را ميدهد كه سرطانهاي معده و كلون را بهراحتي و بموقع تشخيص بدهند.
اين دو روش جديد بسيار ساده و ارزان است و برخلاف روشهاي تشخيصي پيشين انجام آنها بيمار را در وضعيت آزاردهنده قرار نميدهد و دچار نارضايتي نميكند.
اين دو تست را ۲گروه تحقيقاتي از دانشمندان آلماني و بلژيكي ابداع كردهاند. در اين آزمايشها از نمونههاي خوني براي شناسايي نشانههاي ژنتيك ويژهاي استفاده ميشود.
دانشمندان ميگويند با مشاهده وضعيت اين نشانههاي ژنتيك ميتوانند تشخيص دهند كه بيماري در بدن افراد وجود دارد يا نه و همچنين پيشبيني كنند كه اين بيماري درصورت وجود در بدن بيمار پخش خواهد شد يا نه.
ارنست كوئيپر يكي از دانشمندان دانشگاه اراسموس روتردام در اين باره ميگويد: اين آزمايش به راحتي توسط پرستاران و پزشكان و بدون نياز به دستگاه خاصي انجام ميپذيرد.
يكي از دانشمندان آلماني كه در راه ابداع اين آزمايش خون جديد در آلمان كار كرده است، ميگويد: آزمايشي كه گروه او و همكارانش ابداع كردهاند نخستين آزمايش خوني است كه به راحتي ميتوان در آن نشانههايي از يك ژن خاص كه S۱۰۰A۴ نام دارد كشف كرد.
ارتباط اين ژن با بروز سرطان در افراد پيشتر ثابت شده است. ويژگي متمايزكننده اين آزمايش كه توسط دانشمندان آلماني ابداع شده اين است كه علاوه بر تشخيص بروز سرطانهاي مختلف در بيماران، ميتواند پيشبيني كند كه آيا اين بيماري در آينده در بدن افراد پخش خواهد شد يا نه.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 361]