واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: ترازوي بدن را به كار اندازيم
اينكه طب كل نگر چرا و چگونه از آسيا به اروپا و آمريكا راه پيدا كرد معلوم نيست و چندان اهميتي ندارد.
ديگر رژيم گرفتن فايده ندارد. با گياهخواري، آب درماني و رژيم شير كار به جايي نمي رسد. لاغر كه نمي شويم هيچ، تعادل انرژي هاي بدنمان را نيز برهم مي زنيم. اينها گفته هايي است كه طرفداران طب كل نگر بر زبان مي آورند. اينكه طب كل نگر چرا و چگونه از آسيا به اروپا و آمريكا راه پيدا كرد معلوم نيست و چندان اهميتي ندارد. آنچه مهم است افزايش تعداد آدم هايي است كه به پيروان طب كل نگر در هند و چين پيوسته اند و سعي مي كنند با تعاليم آيورودا، ماكروبيوتيك و يوبيوتيك زندگي را بگذرانند و به طريقه ASL آشپزي كنند. آيورودا محصول هزاران سال مراقبه فكري و درون نگري سالكان هندي است كه امروز به صورت شاخه اي از طب كل نگر درآمده است. آيورودا علم شناخت زندگي است كه از تركيب كلمات «آيوس» به معني زندگي و «ودا» به معني شناخت تشكيل شده است. طبيبان آيورودايي بر اين باورند كه بدن تنها به يك جسم محدود نمي شود بلكه نوعي انرژي كيهاني است كه هوشمند بوده و همه چيز را مي فهمد و به همه چيز محيط حتي كوچك ترين افكار و عواطف ديگران واكنش نشان مي دهد. هدف طب آيورودا تطبيق انرژي هاي دروني بدن با انرژي هاي محيطي و حفظ تعادل انرژي هاي طبيعي كليت وجود انسان است. در تعاليم آيورودا بدن انسان متشكل از چهار عنصر باد، آتش، آب و خاك است كه به ترتيب واتا، پيتا و كافا ناميده مي شود.
واتا مسوول سلامت دستگاه گردش خون و استخوان ها و دستگاه گوارش بوده و بر هم خوردن تعادل آن با ديگر عناصر بدن تقريباً 80 نوع مرض را باعث مي شود. پيتا مسوول تنظيم ترشح هورمون ها بوده و تنظيم كننده درجه حرارت بدن است.
بر هم خوردن تعادل كافا نيز به بروز اختلالات متابوليسم منجر مي شود. متخصصان آيورودا همچنين افراد را براساس ظاهر و نوع خلق و خو به باد، آتش، آب و خاك واتا، پيتا و كافا تقسيم بندي مي كنند. واتاها لاغر و قدبلند بوده و استخوان هاي برآمده، چشمان ريز، تيره و پوست خشك دارند. حركت و گفتارشان سريع است، مطالب را سريع به خاطر مي سپارند و البته سريع هم از خاطر مي برند. ترسو، عصبي و افسرده اند و بيشتر از ناحيه سيستم عصبي و اسكلتي دچار بيماري مي شوند.
پيتاها هيكلي هستند، قد متوسط دارند و چشمانشان روشن و ريز است. مطالب را سريع ياد مي گيرند و حافظه قوي دارند. بيشتر از همه گرفتار تب و بيماري هاي التهابي مي شوند.
كافاها اما كوتاه، چاق، پرخور بوده و چشمان درشت و حافظه قوي دارند. اختلالات متابوليسم شايع ترين عارضه اي است كه گريبان كافاها را مي گيرد. پزشكان آيورودا مواد غذايي را در سه طبقه مي گنجانند: حبوبات، برنج، گردو، جوانه گندم، عسل، ميوه و سبزيجات كه وزن بدن را در حالت استاندارد نگه داشته و بدن را به فعاليت و تحرك وا مي دارد.
غلات، شيريني و شكلات و شكر و فرآورده هاي لبني جزء غذاهاي انرژي بخش بوده و براي فعاليت سلول ها ضروري اند.
گوشت، ماهي، تخم مرغ، الكل، قارچ، پياز و سير به عقيده پيروان آيورودا باعث كدورت و از بين رفتن شفافيت و كارايي سلول هاي مغز مي شود و به همين دليل نيز در طب آيورودا خوردن آنها منع شده است.
ماكروبيوتيك: زيرشاخه اي از آيوروداها هستند.
ماكروبيوتيك از دو واژه Makros و Bios حاصل شده و زندگي طولاني معني مي دهد. در باور پيروان ماكروبيوتيك انرژي در بدن به اشكال «يين» و «يانگ»يافت مي شود. مواد غذايي نيز يا اسيدي هستند يا قليايي.
اسيدي يين حاوي شير، ماست، چاي و ميوه بوده و گوشت مرغ و ماهي و قرمز، نمك و تخم مرغ در رده قليايي هاي يانگ قرار دارد كه مضر بوده و مصرف آنها زياد در اين طب توصيه نمي شود.
رژيم غذايي ماكروبيوتيك ها شامل غلات، چربي ها، حبوبات و جلبك ها و گياهان دريايي است كه خاصيت پاك كنندگي داشته و به عنوان سم زدا به كار مي رود.
كاهش مصرف شكر، كارامل و عسل، حذف سيب زميني، گوجه فرنگي و بادمجان، جايگزين كردن ماهي با گوشت قرمز، منع مصرف قهوه، كاهش مصرف شير و فرآورده هاي لبني از ديگر قوانين رژيم ماكروبيوتيك است كه از طرف هوادارانش اجرا مي شود.
بيشترين سهم مواد غذايي در رژيم ماكروبيوتيك مربوط به غلات است، پروتئين ها و سبزيجات و چربي ها در رده هاي بعدي قرار مي گيرند.
وعده هاي غذايي كه درمانگران ماكروبيوتيك پيشنهاد مي كنند به شرح زير است:
150 گرم سالاد سبزيجات، 150 گرم سبزيجات پخته، 50 گرم پاستا يا برنج، 20 گرم پنير پارمزان و 15 گرم روغن زيتون يا كره كه در مجموع 460 كيلو كالري مي شود.
150 گرم سالاد سبزيجات، 80 گرم ماكاروني، 40 گرم لوبيا سبز پخته و 15 گرم روغن زيتون كه قادر است 555 كيلوكالري از انرژي روزانه را تامين كند و در نهايت 100 گرم گوشت بره يا 60 گرم گوشت ماهي، 150 گرم سالاد سبزيجات و 50 گرم تخم مرغ و 15 گرم روغن زيتون كه تامين كننده 440 تا 470 كيلوكالري انرژي روزانه است.
يوبيوتيك: يعني علم خوب زيستن.
در رژيم يوبيوتيك ها غذاهاي گياهي به حيواني ارجحيت دارد. خوردن غذاهاي سم زدا آنتي اكسيدان و انجام ورزش هايي كه به جوان ماندن عقل كمك مي كند،دو ركن اساسي در رژيم بيوتيك هستند. رژيمي كه در سال 1950 در آمريكاي شمالي باب شد و تفكر اوليه اش بر پايه حذف توليدات حيواني از رژيم غذايي بود.
برنج، پاستا، سبزيجات و حبوبات بيشترين سهم را در وعده هاي غذايي طرفداران يوبيوتيك دارد.
خوردن فرآورده هاي حيواني نيز در اين رژيم تنها در يك وعده بايد انجام گيرد. آخرين گروه از پيروان آيورودا آنهايي هستند كه به طريق ASL آشپزي مي كنند. Appetite، Satiate، Lowcalorie ASL شيوه اي است كه در آن غذاها بسيار اشتهابرانگيز و سيركننده و البته كم كالري هستند. افرادي كه سعي مي كنند به طريق ASL وزن كم كنند بايد هر وعده 540 كالري به بدن برسانند. مجموعاً 1000 تا 1200 كالري در شبانه روز كه معمولاً درمانگران خوردن 150 گرم سوپ، 50 گرم سالاد سبزيجات، 100 گرم نان و 100 گرم كلوچه را در هر وعده غذايي پيشنهاد مي كنند.
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]