تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نماز دژ محكم خداوند رحمان و وسيله راندن شيطان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828011497




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ندو ، نپر ، نيفتي ...


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: ندو ، نپر ، نيفتي ...
بيماري آزار دهنده اي كه شخص را از انجام كارهاي روزمره اش باز داشته و به استراحت مطلق در بستر وامي دارد.
ماشيني شدن و پيشرفت صنعت در جوامع همچنان كه سبك زندگي افراد را تحت تاثير قرار داده موجبات بروز بيماري هايي را فراهم كرده كه باعث مختل شدن زندگي روزانه فرد مي شود. كمردرد يكي از آنهاست؛ بيماري آزار دهنده اي كه شخص را از انجام كارهاي روزمره اش باز داشته و به استراحت مطلق در بستر وامي دارد. كمردرد در بين بيماري هايي كه باعث از كارافتادگي، ناتواني از كار و مرخصي ناشي از آن در افراد زير 45 سال مي شود، مقام نخست را دارد. كمردرد علاوه بر مشكلات جسمي كه به دنبال دارد به دليل اينكه دومين علت مرخصي از كار محسوب مي شود، موجب مشكلات روحي و رواني شده و اثرات منفي بر اقتصاد خانواده و جامعه خواهد داشت. حدود 90 درصد افراد در عمر خود كمردرد را يك بار هم كه شده حس كرده و 50 تا 70 درصد مردم دوره هاي مكرر كمردرد را در طول زندگي شان تجربه مي كنند. بروز كمردرد در مردان 25 تا 55 ساله بيشتر است ولي در خانم ها بعد از 50 سالگي شروع مي شود. كمردرد از نظر ماهيت درد به سه دسته تقسيم مي شود. 1- كمردرد گذرا: دردي ناگهاني و شديد در ناحيه كمر و ناشي از انجام حركات نامناسب يا كشيدگي بيش از حد ستون فقرات است.
هر چند اين درد گذراست اما هيچ گاه نبايد كم اهميت شمرده شود چرا كه مي تواند اخطاري براي عود مجدد آن باشد و سريعاً بايد جهت جلوگيري از تكرار آن اقدام شود. 2- كمردرد حاد: يك درد حاد در ناحيه كمر است كه در اثر قرارگرفتن در وضعيت هاي غلط، خم شدن هاي مكرر و به مدت طولاني يا ضربه به ستون فقرات كمري ايجاد مي شود. كمردردي كه كمتر از يك ماه از شروع آن مي گذرد را حاد مي نامند.
3- كمردرد مزمن: كمردردي كه بيش از يك ماه از بروز آن مي گذرد را مزمن مي نامند. كمردرد مزمن در واقع در اثرعدم درمان يا مقاومت به درمان كمردرد حاد ايجاد مي شود. بديهي است كه درمان به موقع و مناسب درد حاد، همواره درد مزمن را به حداقل مي رساند. درد مزمن كمر بايد به عنوان يك علامت جدي تلقي شده و كليه معاينات باليني و آزمايشات پاراكلينيكي جهت بيماري هاي سيستماتيك انجام شود.
علل كمردرد: به طور كلي كمردرد را مي توان بر حسب علت به دو دسته عمده تقسيم بندي كرد؛ علل مكانيكي و علل غيرمكانيكي.
علل مكانيكي شامل آن دسته از بيماري هايي هستند كه در اثر يا به واسطه يك عامل مكانيكي مانند ضربه، حركات فيزيكي نامناسب، كم بودن قوام عضلات يا فشار بيش از حد به ناحيه ستون فقرات كمري و در اثر بد قرارگرفتن وضع بدن در حالت نشسته و ايستاده ايجاد مي شوند. اين دسته از بيماري ها 90 درصد از علل كمردرد را تشكيل مي دهند و البته اينكه به راحتي قابل پيشگيري هستند. دو سري از عوامل مي توانند سبب آسيب پذيري ستون فقرات كمري و وقوع كمردردهاي مكانيكي شوند. قرارگرفتن در وضعيت هاي نامناسب، كاهش تحرك در نتيجه عدم استفاده و بهبود ناكافي، استرس ناشي از كار و چاقي از جمله عوامل پيش زمينه اي هستند كه در ابتلا به كمردرد نقش اساسي ايفا مي كنند. علل غيرمكانيكي نيز شامل آن دسته از علل طبي يا بيماري هاي سيستمي هستند كه در سير بيماري به طرق مختلف ممكن است باعث كمردرد شوند. بيماري هاي التهابي، بيماري هاي عفوني، سرطان ها، و بيماري هاي متابوليكي از شايع ترين علت هاي بروز كمردرد هاي غير مكانيكي به شمار مي آيند.
اكثر كمردردها را مي توانيم با روش هاي ساده اي مانند استراحت ، آموزش و تقويت عضلات پيشگيري و درمان كنيم.
با ارزش ترين مساله در جهت حفظ سلامت ستون فقرات، آگاهي كامل از وضعيت هاي مناسب كمر هنگام فعاليت هاي روزمره است. حركات چرخشي لگن و همچنين تحرك سر زانوها و مفاصل ران در اين مورد نقش اساسي دارند به طوري كه در صورت ضعف عضلات مربوطه، وضعيت چمباتمه زدن، مثلاً هنگام برداشتن شيئي از روي زمين، غيرممكن بوده و در نتيجه خميده شدن ستون فقرات كمري اجتناب ناپذير خواهد بود. وضعيت مناسب بدن در حالت هاي نشستن ، ايستادن ، خوابيدن ، بلندكردن اشيا و رانندگي كردن در پيشگيري ازكمردرد كاملاً موثر است . خوابيدن : هنگام خوابيدن هميشه از تشك سفت استفاده كنيد به طوري كه تشك در ناحيه كمر گود نشود. هرگز روي شكم نخوابيد، مي توانيد روي يك پهلو يا به پشت (طاقباز) بخوابيد. درصورت خوابيدن به پهلو يك بالش نازك بين دو زانو قرار دهيد و درصورت خوابيدن به شكل طاقباز يك بالش كوچك زير زانو قرار دهيد. نشستن : يكي از عوامل ايجاد درد كمر در محيط هاي كار نشستن به مدت طولاني در وضعيت نامناسب است . نشستن روي زمين توصيه نمي شود زيرا به كمر و زانو فشار مي آورد. اگر مجبورهستيد روي زمين صاف بنشينيد سعي كنيد به جايي تكيه دهيد و كمر و پشت را صاف نگه داريد و قوز نكنيد. اگر روي صندلي مي نشينيد از صندلي دسته دار و تا حد امكان بدون چرخ و داراي ارتفاع و پهناي مناسب ، به طوري كه پشتي صندلي تا حد شانه ادامه داشته باشد، استفاده كنيد. طوري بنشينيد كه زانو بالاتر از ران قرار گيرد، براي اين منظور از زيرپايي استفاده كنيد. هر 20 دقيقه يك بار از جاي خود بلند شويد و حداقل يك دقيقه حركت كنيد و راه برويد.
ايستادن و راه رفتن : بسياري از كارهاي روزمره به ايستادن طولاني نياز دارند. براي كم كردن فشاركمر در حالت ايستاده بايد از چهار پايه كوتاهي به ارتفاع 20-15 سانتيمتري در زير يك پااستفاده كنيد به طوري كه يك زانو خم شده و روي چهار پايه قرار گيرد و پس از 10 دقيقه پا را جا به جا كنيد. هنگام ايستادن صحيح شانه ها صاف و گودي كمر كم مي شود. در موقع راه رفتن كمر خود را راست نگه داريد، شانه ها را به عقب دهيد، سينه ها را به جلو داده شكم را توببريد و كفش راحت بپوشيد. پوشيدن كفش هاي پاشنه بلند ممكن است به ناراحتي هاي كمر و پا منجر شود.
بلند كردن اجسام از روي زمين : در اين وضعيت زانو را خم كرده ، سپس نشسته و جسم را از روي زمين بلند كنيد. هرگز براي بلندكردن اشيا كمر خود را خم نكنيد زيرا فشار وارده بر كمر چندين برابر مي شود. هر چه بدن از جسم دورتر باشد فشار وارده بر ستون فقرات بيشتر است و هرچه نزديك تر باشد فشار وارده كمتر خواهد بود بنابراين هر چه مي توانيد بدن خودرا به جسم نزديك تر كنيد.
حمل بار: اگر مجبوريد با دو دست بار حمل كنيد بهتر است آن را روي شانه قرار دهيد. اگر مجبوريد بار را در جلوي بدن بگيريد، بار را هر چه نزديك تر كنيد و به شكم بچسبانيد. در اين حالات نيز عضلات شكم را سفت و گودي كمر را صاف كنيد.
هل دادن و كشيدن اشيا: در زمان هل دادن و كشيدن اشيايي مثل جاروبرقي يا جاروي تي جهت شستن زمين ، بايد دسته جارو را هرچه بيشتر به بدن نزديك كنيد و تا حدامكان از خم كردن كمر جلوگيري كنيد. از هل دادن يا كشيدن اجسام سنگين ، به تنهايي خودداري كنيد. ولي اگر مجبور شديد بهتر است پشت خود را به جسم سنگين تكيه دهيد و با فشار عضلات پا و ران جسم را هل دهيد.
رانندگي كردن : وضعيت رانندگي كردن بايد مانند نشستن باشد. تا حد امكان طوري بنشينيد كه پاي تان به پدال هاي اتومبيل نزديك تر باشد و كمر به صندلي بچسبد. در اين حالت فشار كمتري به مهره هاي كمر وارد مي شود. در صورت امكان حين رانندگي از پشتي طبي استفاده كنيد. فاصله مناسب از فرمان بايد به اندازه اي باشد كه اگر دست ها به صورت قيچي از روي يكديگر عبوركنند راننده مجبور به حركت به طرف جلو نشود. افراد مبتلا به كمردرد بايد هميشه با رژيم غذايي مناسب و ورزش ، تناسب اندام و وزن مناسب خود را حفظ كنند. ورزش هاي سبك نظير پياده روي ، دويدن در سطح هموار و شنا با بهبود عملكرد عضلات موجب زياد شدن قدرت و تحمل كمر شده و به همين دليل مناسب ترين ورزش ها در پيشگيري و درمان كمردرد به شمار مي روند. علاوه بر ورزش هاي فوق نرمش هايي نيز وجود دارند كه انجام آنها در تقويت عضلات شكم و كاهش قوس كمر موثر خواهد بود.
در زير با شيوه پنج نرمش كه در تخفيف درد كمر نقش موثري ايفا خواهند كرد، آشنا خواهيد شد. در نرمش اول طاقباز خوابيده ، دست ها روي شكم ، زانوها خم و كف پا روي زمين باشد. گودي كمر را به زمين فشار دهيدو پنج ثانيه به همين حالت بمانيد. سپس به آرامي به وضعيت اول برگشته و 10ثانيه استراحت كنيد. در حركت دوم طاقباز خوابيده پا را از ناحيه زانو جمع كنيد، دو دست را زير يك زانو قرار داده به سينه فشار دهيد تا عضلات پشت كشيده شوند و پنج ثانيه نگه داريد، سپس خود را شل كنيد و به آرامي به وضعيت اول برگرديد.
همين كار را براي پاي مقابل نيز انجام دهيد. اين حركت را 10 بار انجام دهيد. حركت سوم : طاقباز خوابيده ، هر دو پا را از ناحيه زانو جمع كنيد و به سينه فشاردهيد، پنج ثانيه نگه داشته سپس خود را شل كنيد و به آرامي به وضعيت اول برگرديد. پس از 10 ثانيه استراحت همين كار را تكرار كنيد.
براي انجام نرمش چهارم طاقباز بخوابيد، زانوها را خم كرده ، كف پاها را روي زمين و دست ها را جلو بدن قرار دهيد. سر و شانه را از زمين بلند كنيد تا جايي كه بيشترين فشار را در عضلات شكم حس كنيد، در اين حالت در حالي كه به طور طبيعي نفس مي كشيد به مدت پنج ثانيه بمانيد، سپس خود را شل كنيد و به آرامي به وضعيت اول برگرديد و پس از 10 ثانيه استراحت مجدداً اين حركت را انجام دهيد و بالاخره براي انجام نرمش پنجم پشت به ديوار بايستيد، طوري كه پشت به ديوار تكيه كنيد و پاشنه ها 10سانتيمتر با ديوار فاصله داشته باشند. در اين حالت گودي كمر را به ديوار فشار دهيد و پنج ثانيه در همين حالت باقي بمانيد، سپس به آرامي به وضعيت اول برگرديد و 10 ثانيه استراحت كنيد.
 شنبه 9 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن