واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شبنم با آخرين بازي كودكانهاش رفت تا به شبنمهاي ديگرحيات ببخشد
اجتماعي. بيمارستان . مرگ مغزي
آخرين بازي كودكانه دليل رفتن شبنم بود و با آخرين هياهو و دويدنهاي كودكانهاش با زندگي وداع گفت و رفت تا به شبنمهاي ديگر حياتي دوباره ببخشد.
چه كسي فكرش را ميكرد كه صبح روز چهارم شهريورماه روز آخري باشد كه همراه با بچههاي آپارتمان ميدود و ميخندد.
در حين بازي، هياهو و خنده بود كه ناگهان به زمين خورد اما مثل همه بچه هاي كه از سر شوق و شادي به زمين ميخورند و با خنده بر ميخيزند او نيز برخاست و به بازي كودكانهاش ادامه داد.
شب با آمدن پدر به خانه با شيرين زباني كودكانه به پدر ميگويد حال خوبي ندارد سرش گيج ميرود و حالت تهوع امانش را بريده، پدر او را به بيمارستان ميبرد و بعد از معاينه و عكسبرداري و در نتيجه كاهش سطح هوشياري، پزشك به پدر ميگويد: متاسفانه دخترتان مرگ مغزي شده است.
آري شبنم مرگ مغزي شده است و پدر با شنيدن چنين حرفي تكان ميخورد باورش نمي شود كه دختر هفت سالهاش ديگر نميتواند بدود، بخندد و با شيطنتهاي كودكانهاش او را خطاب قرار دهد.
شبنم حتي نشستن پشت نيمكتهاي مدرسه را تجربه نكرده بود چرا كه تازه براي رفتن به كلاس اول ابتدايي در مدرسه نام نويسي كره بود آري او با الف باي زندگي هنوز آشنا نشده بود اما مرگ را خيلي زود تجربه كرد.
پنجم شهريورماه پدر با پيوند اعضاي دختر هفت سالهاش موافقت ميكند و قرار ميشود تا امروز(هشتم) شهرويرماه ساعت چهار و سي دقيقه قلب، كبد و كليههاي شبنم به افراد نيازمند پيوند بخورد.
خبرنگاران و عكاسان رسانهها قبل از ساعت چهار و سي دقيقه در ساختمان دكتر سيد حميد ميرخاني بيمارستان امام خميني براي انعكاس پيوند اعضاي شبنم هفت ساله حاضر شدند.
دكتر عباس خدادادي مسئول كورديناتوري (هماهنگكنندگان پيوند) بانك اعضاي پيوندي وزارت بهداشت و درمان بيمارستان امام خميني(ره) در گفت و گو با ايرنا گفت: دختر هفت سالهاي به نام شبنم ميرزايي چهارم شهريورماه به دليل سرگيجه و كاهش سطح هوشياري به بيمارستان ميلاد منتقل ميشود و پس از انجام سي تي اسكن؟ پزشكان متوجه كلافه عروقي و پاره شدن يكي از رگهاي اين دختربچه ميشوند و با توجه به اين مشخصات پزشكان مرگ مغري اين كودك را اعلام ميكنند.
وي ادامه داد: پدر اين كودك موافقت خود را مبني بر پيوند عضوهاي اين كودك اعلام كرده و شبنم را به بيمارستان امام خميني منتقل ميكنند.
خدادادي افزود: با رضايت خانواده اين كودك قرار است تا قلب، كليهها و كبد شبنم به منظور پيوند استفاده شود.
يدالله ميرزايي پدر شبنم در حالي كه بسيار آرام به نظر ميرسد و در نگاه اول به نظر ميآيد كه گويا احساس پدرانهاي ندارد، در گفت و گو با ايرنا گفت: بارها به همسرم گفته بودم كه اگر روزي چنين اتفاقي براي من افتاد و دچار مرگ مغزي شدم اعضاي سالم بدنم را اهدا خواهم كرد.
وي ادامه داد: اما اين اتفاق براي فرزند خردسالم افتاد و همچنان معتقدم كه پيوند اعضا سن و سال نميشناسد و بايد تا جايي كه ميتوان جان آن عده اي را كه نيازمند كمك هستند نجات داد، اميدي به زندگي فرزندم نيست و از نظر پزشكي او مرگ مغزي شده بنابراين تصميم گرفتم كه اعضاي او را اهدا كنم ميرزايي اضاقفه كرد: با همسرم خيلي صحبت كرد عواطف مادرانه او مانع از چنين تصميمي ميشد اما وقتي متقاعد شد تصميم گرفت كه اعضاي شبنم را اهدا كند اين حركت حركتي بسيار سخت اما خداپسندانه است.
آري اين زن و مرد انسانهاي بزرگي هستند و چه دل بزرگي دارند كه از احساسات و عواطف پدرانه و مادرانه شان براي دادن زندگي به كودكاني كه شايد نميشناسند، گذشتند.
مادر شبنم بعد از دقايقي وارد سالن ساختمان دكتر ميرخاني ميشود، حال خوشي ندارد، ياراي اينكه پيش او بروم و با او صحبت كنم را در خود نمي بينم، ميروم و كنارش مينشينم از او ميپرسم از اينكه چنين عمل خداپسندانهاي انجام داديد چه احساسي داريد؟ با سيلاب اشكي كه از چشمانش فرو ميريزد ميگويد: شبنم من نيست اما قلب و ديگر اعضاي او هميشه زنده است و من نيز به اميد اينكه قلبش در سينه فرد ديگري ميتپد زندگي خواهم كرد و ديگر هيچ نميگويد.
ديگر ياراي صحبت كردن ندارد و بيامان اشك ميريزد اما اشكهاي او نشان از حرفهاي ناگفته مادري با دخترش دارد.
ساعت حدود چهار است وقت آن رسيده كه مادر و پدر با فرزند خود وداع كنند، پرستاران آنها را به داخل اتاقي كه شبنم در آن خفته و با دستگاههاي كه به او وصل شده است تا زنده بماند، هدايت ميكنند.
مادر با ديدن جسم بيحركت شبنم به سوي او ميدود، اشك ميريزد و ميگويد : دخترم، شقايق بهانه ات را ميگيرد، نميخواي با مامان حرف بزني، مادر به قربانتف مرا ببخش، حلالم كن.
همان پدري كه تا دقايقي پيش فكر ميكردم خالي از احساس است سرشاز از عاطفه پدري بود دستان كوچك و لطيف شبنم را در دستان پدرانهاش گرفته بود و بيامان و بدون اينكه جملهاي بر زبان آورد اشك ميريخت به چشمان بسته شبنم كه ديكر او را نمينگرد، به لبهاي خشكيده و كوچك شبنم كه ديگر نام بابا را بر زبان نميآورد مينگريست آري او در عين سكوت با دختر خود وداع ميكرد.
وقت آن رسيده بود كه شبنم برود اما مادر از او دل نميكند نميخواست دستان كودكش را رها كند، سراسر آن اتاق را حزن و اندوه فرا گرفته بود حتي چشمان عكاسان از پشت لنزهاي دوربين باراني بود و پرستاران همراه با مادر شبنم ميگريستند.
شبنم رفت تا به شبنمها و شبنمهاي ديگر حياتي دوباره ببخشد.
*** هر روز تعداد زيادي از افراد به دلايل مختلف دچار مرگ مغزي ميشوند و مرگ مغزي از نظر پزشكان مرگ محسوب ميشود مرگي كه مغز مرده و ديگر دستوري به اعضاي بدن براي ادامه حيات نميرسد.
در حالي كه در بسياري از كشورها پيوند اعضا در كنار اينكه يك عمل انساني شناخته ميشود، قانوني شده و پذيرفته شده است اما در كشورمان به دليل عاطفي بودن افراد، پيوند اعضا بسيار مشكل و تا حدودي قابل پذيرش نيست.
دكتر عباس خدادادي مسئول كورديناتوري (هماهنگكنندگان پيوند) بانك اعضاي پيوندي وزارت بهداشت و درمان بيمارستان امام خميني(ره) گفت: روند پيوند اعضا در ايران روند روبه رشدي است اما با اين حال اين روند هنوز ضعيف است و كافي نيست.
وي افزود: از سال ۱۳۴۸پيوند اعضا در ايران در حال انجام است و با پيوند كليه از مرگ مغزي آغاز شد و از سال ۷۹پيوند اعضا در ايران جنبه قانوني گرفته است.
وي تصريح كرد: البته بعد از فتوي مراجع تقليد و تصويب آن در مجلس شوراي اسلامي بيشتر جنبه قانوني و شرعي به خود گرفت.
وي ادامه داد: ايران بيشترين آمار تصادفات را به خود اختصاص داده و به طبع آن بيشترين آمار مرگ مغزي را نيز دارد، اما كمترين آمار پيوند اعضا را به خود اختصاص داده است.
خدادادي اظهار داشت: كشورهاي اسپانيا، آمريكا و فرانسه رتبههاي اول تا سوم اهداي عضو را به خود اختصاص دادهاند و قواينن اهداي عضو در اين كشورها بر اساس رضايت از فرد نيست بلكه قانوني است و تمام اعضاي مرگ مغزي اهدا ميشود.
وي تصريح كرد: دراين كشورها درصورتي اعضاي مرگ مغزي اهدا نميشود كه خود فرد در وصيت نامه بر عدم پيوند اعضاي خود اصرار داشته باشد.
مسئول كورديناتوري (هماهنگكنندگان پيوند) بانك اعضاي پيوندي وزارت بهداشت و درمان بيمارستان امام خميني(ره) تاكيد كرد: بر خلاف تفكر عموم كه ميپندارند پيوند اعضا عملي احساسي است عملي كاملا منطقي است و رسانه ها براي فرهنگسازي اين مسئله بايد تلاش كنند.
خدادادي افزود: خانواده فردي كه دچار مرگ مغزي شده است بايد بپذيرند كه مرگ مغزي بيمار سبب ميشود تا به مروراعضاي فرد فاسد شود و قلب او از كار بيفتد، در چنين شرايطي چه ايرادي دارد كه فردي كه زنده است و از نارسايي خاصي رنج ميبرد حيات دوبارهاي بيابد.
وي اظهار داشت: پيوند عضو يكي فرد به فرد ديگر نيازمند تطابق اندازه، وزن و قد هر دو طرف پيوند است و اينكه اعضاي مرگ مغزي به چه كسي پيوند خواهد خورد، ۵۰درصد به قبل از عمل و ۵۰درصد بعد از عمل جراحي ارتباط دارد و در خصوص پيوند اعضاي شبنم نيز بعد از عمل جراحي ميتوان پاسخگو بود.
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]