واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پنج پيشنهاد ايران به اجلاس شانگهاي
سرويس سياسي - اجتماعي: رئيس جمهوري اسلامي ايران در هشتمين اجلاس سران سازمان همكاري شانگهاي در تاجيكستان گفت: سازمان همكاري شانگهاي مي تواند به لحاظ موقعيت ويژه خود در حل مشكلات اقتصادي، مناقشههاي منطقهاي و بينالمللي و مقابله با تهديدها نقش ممتاز وموثري ايفا كند.
به گزارش ايرنا، دكتر محمود احمدي نژاد افزود: از اجلاس قبلي سران اين سازمان تاكنون ت--ح---ولات م--ن--ط--ق---هاي و جهاني شتاب بيشتري به خود گرفته و در بخشهاي اقتصادي جهان متاثر از خشكساليهاي گسترده، كمبود مواد غذايي، افزايش شديد قيمتها، آشفتگي در بازارهاي مالي و پولي و بسياري از بورسهاي جهان، گسترش فقر و مداخلات گسترده در بازارهاي پولي براي نجات اقتصادي رو به اضمحلال آمريكا و انتقال مشكلات اقتصادي اين كشور به ساير كشورها بوده است.
وي اظهار داشت: در بخشهاي سياسي نيز بعضي بحرانها و مسائل جديدي بوجود آمده است، بحران عراق تداوم يافته و اين كشور هنوز در اشغال است و حضور نيروهاي ناتو در افغانستان نه تنها كمكي به ايجاد امنيت نكرده بلكه دائما عدهاي ازمردم بي گناه، زنان و كودكان اين كشور كشته ميشوند.
رئيس جمهوري افزود: گروههاي هدف ناتو در اين كشور نه تنها محدود نشدند بلكه دامنه حضور آنها گسترش يافته و چنين اوضاع ناپايداري ميتواند علاوه بر مردم افغانستان، همسايگان و كشورهاي منطقه را نيز تحت تاثير خود قرار دهد.
وي گفت: افراطگرايي و تروريسم كور معضل ديگري است كه فضاي زندگي ملتها بهويژه ملتهاي منطقه را ناامن ساخته است.
وي اضافه كرد: برخي قدرتهاي غربي از طريق تحريك جريانهاي سياسي و دولتها و دعوت آنها به پيوستن به پيمانهاي نظامي، همگرايي موجود در منطقه را خدشه دار ساخته و بين همسايگان تنش ايجاد ميكنند تا از يك طرف زمينه گسترش نفوذ سياسي و نظامي خود را فراهم كنند و از جانب ديگر مانع اقتدار دولتهاي منطقه شوند و متاسفانه اقدامات يك جانبه آنان ادامه دارد.
جهان در حال تغيير
رئيس جمهوري با بيان اين كه جهان در حال تغيير است، گفت: بخشي از اين تغييرات ناشي از ناكارآمدي نظامهاي بينالمللي و بخش ديگر ناشي از مطالبات حق طلبانه و عدالتخواهانه ملتهاست و بدون ترديد امروز عدالت، پاكي و صداقت، آرمان و مطالبه مشترك و عمومي همه ملتهاي جهان است و نميتوان از كنار آن عبور كرد.
پيشنهادهاي ايران
وي در ادامه به پيشنهادهاي جمهوري اسلامي ايران اشاره كرد وگفت : پيشنهاد ميشود مبادلات اقتصادي، تجاري، پولي و مالي بين كشورهاي عضو با ارزهاي رايج در خود اين كشورها ساماندهي شودو نرخهاي برابري ارز در اين كشورها حسب معيارهاي متقن اقتصادي تعيين شود. رئيس جمهوري سپس خاطر نشان كرد: بانك سازمان همكاري شانگهاي با مشاركت كشورهاي عضو براي تسهيل مبادلات تشكيل شود.
احمدي نژاد افزود: به منظور مبارزه با باندهاي قاچاق و جنايت سازمان يافته و تروريسم هم همكاريهاي امنيتي سازماندهي شود.
رئيس جمهوري پيشنهاد تشكيل دائمي كميته مشترك سياسي مشورتهاي سياسي بين اعضا با هدف نزديك تر شدن ديدگاههاي سياسي و همگرايي بيشتر را داد.
وي سپس پيشنهاد داد: براي رفع اختلافات احتمالي بين اعضا، يك نهاد داوري تاسيس شود.
احمدي نژاد در پايان تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران با توجه به جايگاه ژئوپلتيك و ژئواكونوميك خود در منطقه به ويژه با تكيه بر ظرفيتها و توانمنديهاي اقتصادي، فرهنگي و سياسي، آمادگي دارد همكاريهاي خود را با سازمان همكاري شانگهاي و كشورهاي عضو گسترش و تعميق بخشد. رئيس جمهوري در ابتداي سخنان خود از رئيس جمهوري چين به خاطر برگزاري موفقيتآميز المپيك پكن قدرداني كرد و انتخاب مدودف را به رياست جمهوري روسيه نيز تبريك گفت، وي از امامعلي رحمان رئيس جمهوري تاجيكستان هم بهخاطر برگزاري اجلاس سران سازمان شانگهاي تشكر وقدرداني كرد.
هشتمين اجلاس سران سازمان همكاري شانگهاي صبح پنجشنبه با حضور سران اعضاي دائمي و ناظر اين سازمان در شهر دوشنبه (پايتخت تاجيكستان) آغاز به كار كرد.
بيانيه سران سازمان
به گزارش شينهوا از دوشنبه، سران كشورهاي عضو سازمان همكاري شانگهاي در بيانيه پاياني خود با تاكيد بر خودداري از توسل به روز براي حل و فصل مشكلات و مناقشهها تاكيد كردند: تقويت امنيت يك كشور خاص نبايد امنيت ديگر كشورها را به خطر اندازد.
براساس اين گزارش، سران هشت كشور عضو سازمان همكاري شانگهاي به اتفاق تاكيد كردند كه هر گونه تلاش براي حل و فصل مشكلات صرفاً با توسل به زور محكوم به شكست است و نتيجهاي جز پچيدهتر كردن مناقشههاي موجود نخواهد داشت.سران سازمان همكاري شانگهاي همچنين درباره سامانه دفاع ضدموشكي كه آمريكا در تلاش براي گسترش آن است، تاكيد كردند: استقرارچنين سامانهاي به حفظ تعادل و موازنه راهبردي كمكي نخواهد كرد، چرا كه اين طرح بر خلاف تلاش هاي بينالمللي براي تقويت امنيت و كنترل تسليحات است.
ديدار روساي جمهوري ايران و روسيه
رئيس جمهوري اسلامي ايران در ديدار با رئيس جمهوري روسيه به عمق روابط و تاثيرات فراوان گسترش همكاريهاي دوجانبه تهران و مسكو اشاره كرد و گفت: دشمنان نميخواهند دو كشور ايران و روسيه قدرتمند شوند.
به گزارش ايرنا، دكتر محمود احمدينژاد شامگاه پنجشنبه در حاشيه هشتمين اجلاس سران سازمان همكاري شانگهاي در ديدار با ديميتري مدودف رئيس جمهوري روسيه همچنين با اشاره به مسائل اخير در منطقه اوستياي جنوبي، به نقش بيگانگان در اين حوادث پرداخت و خاطرنشان كرد كه ريشه بسياري از حوادث منطقه نتيجه دخالت قدرتهاي فرامنطقهاي است.
رئيس جمهوري همچنين با اشاره به آمادگي تهران براي همكاري و مشاركت در زمينههاي انرژي، به اجراي شدن هرچه بيشتر توافقات دوجانبه تاكيد كرد و افزود: در مناسبات اقتصادي، آماده توسعه روابط تا حد ممكن با روسيه هستيم.
رئيس جمهوري روسيه نيز در اين ديدار آخرين تحولات گرجستان را تشريح كرد.
نشست سهجانبه ايران، افغانستان و تاجيكستان
خبر ديگر اين كه دومين نشست سهجانبه روساي جمهوري ايران، افغانستان و تاجيكستان پنجشنبه شب پس از اجلاس سران سازمان شانگهاي در دوشنبه برگزار شد.
رئيس جمهوري در اين نشست، اظهار داشت: سه كشور داراي تاريخ، فرهنگ و تمدن مشترك هستند و امروز هم ديدگاهها، منافع و تهديدهاي مشترك دارند كه بايد در كنار هم و دست به دست هم دهند تا در خدمت به مردم از فرصتها استفاده كنند.
وي افزود: تصميم گرفته شد كه براي اتصال شبكههاي راهآهن و برق و آب، كميسيون مشترك به رياست وزيران خارجه سه كشور تشكيل شود و قرارداد نهايي آن تا پايان سال آماده شده و به امضاء برسد.
همچنين در بيانيه مشترك سه كشور آمده است: سران سه كشور از نتايج ملاقاتهاي سهجانبه در سطح وزيران امور خارجه و نيرو ابراز رضايت كرده و از تاسيس شوراي مشترك هماهنگكنندگان ملي براي پيگيري و اجراي توافقات سهجانبه خردادماه 1387 و نيز نحوه كار اين شورا كه در مردادماه 1387 در تهران به امضاء رسيد، استقبال ميكنند.
براساس اين بيانيه، طرفها با تاكيد بر اهميت روابط گسترده اقتصادي و تجاري در رشد پايدار اقتصادي سه كشور، تاسيس شوراي همكاريهاي اقتصادي، تجاري و فني سهجانبه متشكل از وزارتخانهها و سازمانهاي ذيربط را ضروري ميشمارند. طرفها تاسيس نهاد مشترك سرمايهگذاري به منظور تامين مالي اجراي طرحهاي سهجانبه را طبق قوانين جاري كشورهاي متبوع خود و موازين بينالمللي تائيد كرده و مقرر داشتند كه جمهوري اسلامي ايران پيشنويس طرح تاسيس نهاد سرمايهگذاري مشترك را تا اواخر سال 2008 ميلادي تهيه و براي هماهنگسازي در اختيار دو كشور ديگر قرار دهد.
طرفها توافق كردند كه سومين اجلاس سهجانبه سران سه كشور در سال 1388 در تهران برگزار شود.
زمان دقيق اجلاس سوم را جلسه وزيران خارجه اين كشورها كه در شهر مزارشريف افغانستان تشكيل ميشود تعيين خواهد كرد.
گفتگو با خبرنگاران
دكتر محمود احمدينژاد گفت: ما اطلاعاتي داريم كه نشان ميدهد صهيونيستها در ماجراي اوستياي جنوبي و آبخازيا فعال هستند.
به گزارش ايرنا، وي در مصاحبه با خبرنگاران در دوشنبه افزود: مسأله قفقاز ناشي از دخالتهاي فرامنطقهاي است و اگر قدرتهاي فرامنطقهاي دخالت نكنند دولتهاي منطقه قادر خواهند بود مشكلات خود را حل كنند. وي اظهار داشت: به اعتقاد ما اگر مقامات گرجستان درست مديريت ميكردند و اجازه نميدادند نيروهايي از بيرون در اين ماجرا دخالت كنند، مساله ابعاد پيدا نميكرد.
احمدينژاد در پاسخ به سؤال خبرنگار راديو آزادي مبني بر اينكه يخ روابط ايران و آمريكا كي آب ميشود؟ اظهار داشت: اگر مقامهاي آمريكا به حرف كارشناسان توجه ميكردند، اكنون وضعيت خوب بود. اين گزارش حاكي است: رئيس جمهوري در پايان سفر دورهروزهاش به تاجيكستان، بامداد ديروز به تهران بازگشت.
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 289]