واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در تور ديني گردشگري مطرح شد:باور به حضور منجي در همه اديان وجود دارد
در تور ديني گردشگري "منجي در اديان" كه گروه جوانان مؤسسه گفتگوي اديان جمعه هشتم شهريور برگزار كرد، كارشناسان اديان يهودي، زرتشتي و مسيحي گفتند: ظهور منجي در اديان مشترك است و باور به حضور منجي در همه اديان الهي وجود دارد.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از مؤسسه گفتگوي اديان، در اين تور ديني گردشگري يك روزه كه با بازديد از يك كليساي آشوري، كنيسه يهودي و آتشكده زرتشتي برگزار شد، رهبران و كارشناسان ديني هر يك از اين اديان در خصوص باور حضور منجي در دين خود توضيحاتي ارائه كردند.
آرش آيايي، كارشناس دين يهود، در بازديد از بزرگترين كنيسه يهوديان تهران با اشاره به مستنداتي در خصوص ظهور منجي اظهار داشت: در كتاب يهود به ظهور منجي و موحد شدن تمام جهانيان وعده داده شده است. بر اساس باورهاي دين يهود، براي ظهور منجي در درجه اول خود يهوديان و در درجه بعدي كل جهان بايد به حدي از ايمان برسند كه مقدمه ظهور فراهم شود. در اصول ديني يهود، از منجي با عنوان "ماشيح" نام برده ميشود و به كسي گفته ميشود كه پادشاه جهان است.
وي گفت: آنچه در خصوص ظهور منجي در اديان مشترك است، ايمان به اين مسئله است كه با آمدن منجي ايمان يكپارچه در سراسر جهان حاكم ميشود و ظهور منجي پايان هر جنگ و ستمي در جهان و سيطره رفاه در دنيا ميشود. اما ظهور ماشيح بيشتر از آنكه برآمده از احكام يهودي باشد، برگرفته از اعتقادات دروني است كه بر اساس يكي از همين اعتقادات اگر دو هفته تمامي احكام ديني يهود به طور كامل رعايت شود، در روز شنبه از هفته سوم ماشيح ظهور خواهد كرد.
وي با بيان اينكه وحي و اعتقاد به ظهور منجي از مشتركات تمامي اديان است، يادآور شد: ظهور منجي مسيري ميان گفتگوي اديان و رسيدن و تفاهم ميان اديان است، يعني بايد شرايط ظهور محقق شده تا به اين وسيله پس از ظهور شرايط بهتري براي اديان فراهم شود.
در ادامه اين ديدار جوانان از آتشكده زرتشتيان بازديد كردند. موبد پدرام سروش پور، از منجي در دين زرتشت با عنوان "سوشيانت" نام برد و گفت: سوشيانت كسي است كه با نابودي خوي اهريمني، خشم، كينه، مرگ و طمع، انسانها را به جاودانگي ميرساند. با ظهور سوشيانت انسانها به بالاترين مراحل انساني ميرسند و جهاني نو را به وجود ميآورند، اما در اين زمان سوشيانت خود حاكم جهان نخواهد بود و كل انسانهاي جهان حاكم خواهند بود.
سروش پور با اشاره به باور عمومي اديان در ظهور منجي اظهار داشت: دين بعدي الهي دارد كه جايگاه خود را دارد، چون به حقيقت و بالاترين عنصر هستي يعني پروردگار وصل است؛ اما بايد اديان را در وهله اول از منظر جايگاه فرهنگي آنها بررسي كرد؛ چرا كه از نظر من پيروان اديان در داخل يك فرهنگ به يكديگر نزديكتر هستند تا پيروان اديان در كشورهاي مختلف و با فرهنگهاي متفاوت.
وي اظهار داشت: فرهنگ ما، فرهنگ ايراني، يك فرهنگ هزار و 400 ساله نيست بلكه 7 هزار ساله است و زيربناي آن دين زرتشتي و باور به خداي يكتا است كه در كتاب اوستا براي نخستين بار به اين مسئله يعني يكتاپرستي اشاره شده است.
موبد سروش پور كه در آتشكدهاي در خيابان 30 تير تهران براي جوانان سخن ميگفت، قبلهگاه زرتشتيان را به سمت نور به عنوان نمادي از روشنايي و آگاهي عنوان كرد و افزود: نور جايگاه آتش را مقدس مي كند و براي اينكه در عبادتهاي زرتشتي لازم است رو به سوي نور داشت آتشكده ها برپا شده است.
سپس جوانان از كليساي آشوري شرق بازديد كردند. در اين ديدار كشيش "آشو تمرز" از انجمن آشوريان تهران، سه مذهب خدايي جهان را اسلام، مسيحيت و يهوديت عنوان كرد و اظهار داشت: در هر سه دين بر وجود و ظهور منجي تأكيد شده است، يهوديان به ظهور عيسي مسيح (ع) اعتقاد دارند، مسيحيان طبق مستندات كتاب مقدس ظهور ثانويه حضرت عيسي (ع) را باور دارند و در دين اسلام هم حضور حضرت مهدي (عج) به عنوان منجي وعده داده شده است.
وي با اشاره به باور مشترك اديان به اصول اصلي مذهب چون توحيد و معاد، اظهار داشت: حضرت محمد (ص) خاتمه پيامبران است و از هزار و 400 سال پيش تاكنون خداوند فرد ديگري را به پيامبري مبعوث نكرده است و ما در انتظار خاتمه جهان با عدالت و آرامش هستيم.
وي گفت: مسلمانان در روز جمعه، يهوديان روز شنبه و مسيحيان در روز يكشنبه منتظر ظهور منجي شان هستند، اما بايد ديد چقدر از ما خود را براي اين روز كه شايد همين فردا باشد با ايمان مهيا كرده است؟ 72 مذهب موجود در جهان در خاورميانه شكل گرفته اند و نخستين مسيحيان جهان نيز ايراني هستند.
كشيش آشو تمرز، قدمت فرقه آشوري را 2 هزار سال عنوان و تصريح كرد: يكي از دلايل باقي ماندن مسيحيت در شرق، حضور آشوريان و همزيستي 600 ساله آنان با زرتشتيان و 1400 سال زندگي آنان در كنار مسلمانان و حفظ كليساي شرق بوده است. اما متاسفانه در حال حاضر تنها 6 هزار نفر آشوري در ايران باقي مانده اند و اين ميزان كمترين ميزان اقليت مذهبي در كشور است.
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]