واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: مرعشي: اگر نتوانيم با رهبري مسائل مان را حل كنيم بازگشت مان به قدرت راحت نيست!/ اصولگرايان نمي توانند احمدي نژاد را تحمل كنند
خبرگزاري انتخاب : حسين مرعشي سخنگو و قائم مقام حزب حزب كارگزاران با «افتراق» خواندن جدايي كروبي از اصلاح طلبان گفت: اگر امروز آقاي كروبي از ما جدا شد بايد به دنبال او برويم و او را بياوريم چون مجموعه اصلاحطلبان براي موفقيت حتي به راي شخص آقاي كروبي نيز نياز دارند. چه برسد به حوزهاي كه ايشان نفوذ دارد.
قائم مقام حزب كارگزاران سازندگي با تاكيد بر اينكه اصلاح طلبان بايد مسائل خود را با نظام حل كنند، در اظهارنظري عجيب گفت: اگر نتوانيم با نظام و رهبري مسائلمان را حل و فصل كنيم بازگشت اصلاحطلبان به قدرت راحت نيست و در اين رابطه در درون جبهه اصلاحات نظرات متفاوتي وجود دارد.
به گزارش خبرگزاري «انتخاب»، حسين مرعشي در نشست مشترك اعضاي كانون جوانان و اعضاي جبهه مشاركت اصفهان اين حزب در دفتر جبهه مشاركت اصفهان افزود: اصلاحطلبان ميتوانند با جناح راست رقيب شوند ولي نميتوانند رقيب نظام شوند. اگر بخواهيم وارد صحنه انتخابات شويم بايد نظام، اصلاحطلبان را به عنوان رقيب جناح راست به رسميت بشناسد و اين اتفاقي بود كه در خرداد 76 و يا در انتخابات مجلس ششم به وقوع پيوست.
سخنگوي حزب كارگزاران گفت:اگر امروز آقاي كروبي از ما جدا شد بايد به دنبال او برويم و او را بياوريم چون مجموعه اصلاحطلبان براي موفقيت حتي به راي شخص آقاي كروبي نيز نياز دارند. چه برسد به حوزهاي كه ايشان نفوذ دارد.
مرعشي با بيان اينكه فضاي سياسي ايران در آستانه انتخابات رياست جمهوري فضاي مطلوبي نيست، اظهار داشت: هنوز تكليف وضعيت اصولگرايان در انتخابات معلوم نيست و در جناح اصلاحطلب نيز هنوز به طرح روشني براي اين كار نرسيدهايم.
وي افزود: در نظرسنجيهايي كه در تهران صورت گرفته است حدود 70 درصد مردم به قدري سياست زدهاند كه به سوالاتي كه پيرامون انتخابات مطرح ميشود، پاسخ نميدهند.
اين فعال سياسي با اشاره به نظرات مختلف مردم در خصوص انتخابات رياست جمهوري گفت: دسته اول افرادي هستند كه منتقد دولت فعلي بوده و هستند و امروز رنجش اين افراد تحت تاثير محدوديت هاست، چون فكر ميكنند كانديداهاي خود را نميتوانند به صحنه بياورند يا نميدانند نهادهاي مختلف چه برخوردي با كانديداهاي آنها خواهند داشت.
وي افزود: دسته دوم افرادي هستند كه فكر ميكردند با آمدن اين دولت بسياري از مسائل حل ميشود.
مرعشي با بيان اينكه امروز هيچ كس در اقتصاد ايران در مورد هيچ پروژهاي نميتواند تصميم بگيرد، تصريح كرد: در سالهايي كه كشور به طور متوسط، سالانه 80 ميليارد دلار درآمد داشته هيچ پروژه بزرگي آغاز نشده است و در اين سه سال يك خلا سنگين براي توسعه صنعتي اتفاق افتاده است.
نماينده اسبق مردم كرمان در مجلس شوراي اسلامي افزود: مردم عليرغم مواجه شدن با اين بحرانها متوجه اشتباه خود در انتخابات مبني بر شركت نكردن يا بد شركت كردن نشدهاند و با وجود همه اين فشارها به اين نتيجه نرسيدهاند كه براي رفع آن بايد دست به انتخابي صحيح بزنيم، يعني هزينه سنگين از سوي مردم پرداخت شده است ولي با وجود پرداخت اين هزينه درسي از اين كار گرفته نشده است و به نظر ميرسد در اين زمينه ضعف اطلاع رساني و تحليل وجود دارد.
وي تاكيد كرد: اين مساله رسالت گروههاي سياسي را سنگين ميكند. گروههاي سياسي بايد با مردم بيشتر حرف بزنند و به آنها نسخه شفابخش بدهند و بگويند حالا كه با چنين مشكلي مواجه هستيم راه حل آن خانه نشيني نيست.
مرعشي با اشاره به مشكلات اصولگرايان در انتخابات رياست جمهوري گفت: بيشتر مشكل اصولگرايان از اين بابت است كه آنان نه مي توانند احمدي نژاد را تحمل كنند و نه ميتوانند وي را وادار به عدم شركت كنند و از طرفي خيالشان از بابت اطلاحطلبان راحت نيست.
وي افزود: براي اصولگرايان تحمل چنين دولتي كار سختي است و آنان به اين نتيجه رسيدهاند كه نميشود با احمدينژاد كار كرد ولي از طرفي احمدي نژاد رئيس جمهور است و راي او از سبد اصولگرايان ميكاهد و اثرات رقابت درون گروهي ممكن است در برد احتمالي اصلاحطلبان تاثير بگذارد.
سخنگوي كارگزاران سازندگي در ادامه تصريح كرد: امروزه اصولگرايان در بعضي حوزهها مشكلات جديتري دارند چون در كنار انتقاد از دولت نميخواهند دولت بشكند چون اين دولت، دولتي است كه حامل گفتمان اصولگرايي است ولي از طرفي دولت رفتارهاي قابل قبول و قابل پيش بيني ندارد و در هيچ حوزهاي حاضر به عقب نشيني از مواضع خود نيست و نمونه اين رفتار را ميتوان در واكنش دولت به سخنان رئيس سازمان ميراث فرهنگي مشاهده كرد.
رئيس سابق سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به سخنان مشايي در مورد اسرائيل و دوستي با مردم اين كشور اظهار داشت: رفتار دولت با اين قضيه به گونهاي است كه رئيسجمهور حاضر است به مجلس بيايد و در خصوص اين قضيه توضيح دهد ولي هيچ تغييري صورت نگيرد و اين در حالي است كه صحبتهاي مطرح شده در تضاد كامل با مواضع شخص رئيس جمهور است البته براي همه روشن است سخنان آقاي مشايي جنبه اجتماعي و يا انساني ندارد و كاملا سياسي است.
وي، وضعيت اصولگرايان در آستانه انتخابات رياست جمهوري را آشفته دانست و گفت: اصولگرايان در انتخابات مجلس شوراي اسلامي مدل 6+5 را براي رسيدن به ائتلاف در نظر گرفتند ولي تاكنون چنين مدلي براي انتخابات رياست جمهوري نداشتهاند و آشفتگي در حوزه اصولگرايان زياد است.
مرعشي با اشاره به وضعيت اصلاحطلبان در آستانه انتخابات رياست جمهوري اظهار داشت: اصلاحطلبان به لحاظ انسجام در وضعيت بهتري نسبت به اصولگرايان به سر ميبرند و اكثر گروههاي اصلاحطلب به ائتلاف پايبندند و فقط در خصوص بعضي مصاديق هنوز تصميم ائتلافي گرفته نشده است.
وي تصريح كرد: امروزه در بين اصلاحطلبان در مورد كانديداتوري دو نفر بيش از ديگران صحبت شده است. بعضي از احزاب به دنبال كانديداتوري سيد محمد خاتمي هستند و حزب اعتماد ملي آقاي كروبي را مطرح كرده است.
سخنگوي حزب كارگزاران سازندگي با تاكيد بر اينكه موضع اين حزب رسيدن به ائتلاف و پرهيز از افتراق است، تصريح كرد: حزب كارگزاران معتقد است قبل از ورود به مصاديق بايد ائتلاف را پيريزي كنيم و بپذيريم كه با هم وارد صحنه انتخابات شويم و پيشنهاد مطرح شده در اين خصوص، ايجاد پارلمان اصلاحات بود.
وي با اشاره به اعلام موضع حزب اعتماد ملي در خصوص انتخابات گفت: عليرغم اعلام روز گذشته حزب اعتماد ملي مبني بر كانديداتوري كروبي كه ميتواند به نوعي افتراق تعبير شود ولي اين مشكل هنوز قابل پيشگيري است و من نسبت به رسيدن جبهه اصلاحات به كانديداي واحد خوشبينم.
رئيس ستاد انتخابات اصلاح طلبان تهران در انتخابات مجلس هشتم با اشاره به اين انتخابات اظهار داشت: شخصا معتقد بودم اجازه بازسازي مجلس ششم در مجلس هشتم داده نميشود ولي ما تقريبا با وضعيتي در انتخابات مجلس هشتم شركت كرديم كه تصور ميشد اصلاح طلبان به فكر پيريزي مجلسي مانند مجلس ششم هستند.
وي در ادامه افزود: در نظرسنجيهايي كه پيش از برگزاري انتخابات مجلس هشتم انجام شد مشخص بود اثرات جدي شدن بحث ردصلاحيت ها در ميزان مشاركتهاي مردمي به ضرر اصلاح طلبان تمام ميشود و با آن ميزان مشاركت مردمي در انتخابات، طبيعي بود راي شركت كنندگان را اصولگرايان خواهندبرد.
قائم مقام حزب كارگزاران سازندگي با تاكيد بر اينكه اصلاح طلبان بايد مسائل خود را با نظام حل كنند، تصريح كرد:اگر نتوانيم با نظام و رهبري مسائلمان را حل و فصل كنيم بازگشت اصلاحطلبان به قدرت راحت نيست و در اين رابطه در درون جبهه اصلاحات نظرات متفاوتي وجود دارد.
وي افزود: اصلاحطلبان ميتوانند با جناح راست رقيب شوند ولي نميتوانند رقيب نظام شوند. اگر بخواهيم وارد صحنه انتخابات شويم بايد نظام، اصلاحطلبان را به عنوان رقيب جناح راست به رسميت بشناسد و اين اتفاقي بود كه در خرداد 76 و يا در انتخابات مجلس ششم به وقوع پيوست.
اين فعال سياسي با بيان اينكه راي 20 ميليوني خاتمي صرفا راي روشنفكران نبود، اظهار داشت: تركيب اين راي 20 ميليوني و اكثريت 70 درصدي يكسان نبود و مردم با خواستهها و سليقههاي مختلف به سيد محمد خاتمي راي دادند و اين راي 20 ميليوني كاملا راي ملي در حوزه نوگرايي و مذهبي بود ولي متاسفانه به سمتي رفتيم كه بعضي از اين آرا از دست رفت و زماني كه حاكم شديم توجه نكرديم حوزه راي ما كجا بود.
مرعشي تصريح كرد: اگر بخواهيم اكثريت 70 درصدي داشته باشيم بايد اجماعي مردمي بوجود آوريم و اگر بخواهيم راي جمع كنيم بايد هم راي حوزههاي نوگرايي و هم راي حوزه مذهبي را جمع كنيم و اين نكته مهمي است كه بايد در ايجاد سازمان راي به آن توجه شود و امواج آراي مردمي را بايد با تحليل درست جذب كنيم.
وي با بيان اينكه بارزترين نقاط مثبت اصلاح طلبان مشخص بودن وضعيت اصلاح طلبان در حوزه مديريت است، اظهار داشت:امروز دولتي بر سر كار آمده است كه با مديريت ضعيف در سطوح مختلف، راه را براي اصلاح طلبان ساده كرده است.
قائم مقام حزب كارگزاران با تاكيد بر لزوم ايجاد وحدت بين اصلاحطلبان اظهار داشت: اصلاحطلبان بايد در انتخابات رياست جمهوري هوشمند بوده و به صورت ائتلافي در انتخابات شركت كنند و اگر امروز آقاي كروبي از ما جدا شد بايد به دنبال او برويم و او را بياوريم چون مجموعه اصلاحطلبان براي موفقيت حتي به راي شخص آقاي كروبي نيز نياز دارند. چه برسد به حوزهاي كه ايشان نفوذ دارد.
وي با بيان اينكه بايد طرحي سياسي براي حضور در انتخابات طراحي كنيم، گفت: اين طرح بايد بر سه پايه وحدت اصلاحطلبان، تعامل با نظام و داشتن حرفي نو و جديد براي مردم استوار باشد و اگر اصلاح طلبان از پس انجام اين كار برآيند و اصولگرايان روي احمدي نژاد متحد شوند و انتخابات در شرايط آزاد و عادلانه برگزار شود اصلاح طلبان به طور قطع برنده اين انتخابات خواهند بود.
سخنگوي حزب كارگزاران به مواضع و نظرات اين حزب در خصوص انتخابات رياست جمهوري اشاره كرد و گفت:حزب كارگزاران سازندگي در اين انتخابات كانديداي حزبي معرفي نميكند تا ضلعي به اضلاع موجود اضافه نشود و تنها تصميمي كه گرفته شده است اين است كه در صورت حضور خاتمي در انتخابات از وي حمايت خواهيم كرد.
وي در ادامه افزود: ما حاضريم در اين انتخابات براي حفظ وحدت به عنئان عضو ناظر عمل كرده و از تصميمات ساير گروهها حمايت كنيم.
مرعشي به لزوم وجود گذشت در بين جريانات سياسي جبهه اصلاحات اشاره كرد و با بيان اينكه ما در ايجاد چنين فضايي در بعضي دستگاهها سهيم بوديم،گفت: بايد نمايندگان احزاب مختلف از استانها و شاخههاي مختلف فشار بياورند كه حق ترك صحنه و تشتت را نداريم. جبههاي كه در جامعه 50 درصد مقبوليت را دارد نه حق خانه نشيني و نه حق افتراق خواهد داشت.
وي در پاسخ به سوالي پيرامون احتمال كانديداتوري دكتر نجفي گفت: نظر كارگزاران اين است كه به اضلاع موجود ضلعي اضافه نكند و كانديداي حزبي معرفي نخواهيم كرد.
مرعشي افزود: دكتر نجفي مصاحبهاي در خصوص ايجاد پارلمان اصلاحات كرده بودند و اين تلقي ايجاد شده بود كه ايشان كانديداي انتخابات رياست جمهوري خواهند بود.
سخنگوي حزب كارگزاران سازندگي در پاسخ به سوال ديگري پيرامون اينكه چرا اصلاح طلبان در زماني كه مديريت سازمان ملي جوانان را بر عهده داشتند از امكانات اين سازمان در انتخابات رياست جمهوري استفاده نكردند، اظهار داشت: ما قانونگرا هستيم و سازمان ملي جوانان سازماني دولتي است و همين طور كه استفاده از امكانات بسيج در اين راستا ممنوع است، استفاده از امكانات اين سازمان نيز ممنوع است.
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 240]