واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دانشگاه بينالمللي دريانوردي چابهار/ بسترساز توسعه دانشهاي دريايي
داخلي. فرهنگي. دانشگاهها. هفته. دولت.
دانشگاه بينالمللي دريانوردي و علوم دريايي چابهار يكي از مهمترين مراكز عالي آموزشي، علمي و پژوهشي سيستان و بلوچستان و جنوب شرق جمهوري جمهوري اسلامي ايران است.
فعاليت اين دانشگاه كه در سال ۵۵در شهر بندري چابهار راهاندازي شده پس از پيروزي انقلاب اسلامي و بدنبال نگرش جديد مسوولان نظام به مقوله علم و توسعه دانشهاي مختلف آموزش عالي در مناطق به ويژه نقاط محروم كشور بسيار گسترده و افزايش چشمگير يافت.
به طور قطع گسترش و توسعه فعاليتهاي آموزشي اين دانشگاه در سالهاي اخير به عنوان يكي از معدود مراكز آموزش عالي در حوزه علوم دريايي و دريانوردي كشور سهم بسزايي در تربيت نيروي انساني موردنياز و خودكفايي اين صنعت در كشور بر جاي گذاشته است.
براي معرفي و آشنايي بيشتر با دانشگاه بينالمللي دريانوردي و علوم دريايي چابهار و تبيين عملكرد و فعاليتهاي آن در دولت نهم خبرنگار ايرنا گفت و گوهاي جداگانهاي با رييس و شمار ديگري از مسوولان اين مركز آموزش عالي انجام داده كه در پي خواهد آمد:
رييس دانشگاه بينالمللي دريانوردي و علوم دريايي چابهار گفت: براي اجرا بهينه و در خور توجه فعاليتها از جمله در حوزه جذب دانشجو، ايجاد محيط پژوهشي و مكانهاي تخصصي علمي و نيز افزايش رشتهها در چند سال گذشته توسعه مجموعه فضاها و ساختمانهاي دانشگاه مورد تاكيد و اهتمام جدي مسوولان اين مركز آموزشي قرار گرفته است.
دكتر "محمدحسين كريم" بيان كرد: به همين علت موضوع توسعه و گسترش محيط و فضاهاي آموزشي دانشگاه در اولويت برنامهها قرار گرفت كه بدنبال آن در دولت نهم مجموع زمين و ساختمانهاي آموزشي در مقايسه با دوره قبلي به بيش از سه برابر رسيده است.
وي اظهار داشت: اكنون سه هزار و ۱۵۰دانشجو در اين مركز آموزش عالي تحصيل ميكنند و اين در حالي است كه در سال ۸۴اين تعداد تنها ۹۱۰دانشجو بود.
او ادامه داد: دانشگاه بينالمللي علوم دريايي و دريانوردي چابهار در مدت فعاليت دولت نهم در حوزه پذيرش دانشجو نيز بسيار موفق عمل كرده كه بررسيها گوياي افزايش عملكرد حدود سه و نيم برابري اين مركز آموزشي در مقايسه با دولت قبلي است.
كريم افزود: اين دانشگاه داراي سه دانشكده، ۱۴گروه آموزشي، ۳۳رشته مصوب در مقاطع كارداني، كارشناسي و كارشناسي ارشد، سه مركز تحقيقاتي و هفت گروه پژوهشي و يك مجتمع بزرگ آموزشي است.
وي اضافه كرد: دانشكده مهندسي دريا اكنون با سه رشته "حمل و نقل دريايي ، بندر و كشتيراني و مترجمي زبان انگليسي دريايي" در مقطع كارشناسي ارشد نقش عمدهاي در آموزش و تربيت نيروي انساني مورد نياز صنايع كشور به ويژه صنعت دريايي بر عهده دارد.
رييس دانشگاه بينالمللي دريانوردي و علوم دريايي چابهار گفت: علاوه بر اين در مقطع كارشناسي - مهندسي- ۲۴رشته مهم از جمله "دريانوردي عرشه، مهندسي كشتي گرايش موتور، الكترونيك و مخابرات دريايي، كشتيسازي و عمران با گرايش سازه" در اين مركز آموزشي داير و فعال است.
او همچنين مهندسي "منابع طبيعي با گرايش شيلات و فرآوري محصولات شيلاتي، تكثير و پرورش آبزيان، مديريت و بازرگاني دريايي، مترجمي زبان انگليسي و اقتصاد بازرگاني دريايي" را برخي ديگر از رشتههاي دانشگاه دريانوردي و علوم دريايي چابهار ذكر كرد.
كريم اظهار داشت: همه اين اقدامها و فعاليتها در حالي انجام شده كه در سال ۸۴تعداد رشتههاي دوره كارشناسي دانشگاه شش و كارشناسي ارشد بدون رشته تحصيلي بوده است.
رييس دانشگاه بينالمللي دريانوردي و علوم دريايي چابهار گفت: اقدامها و فعاليتهاي انجام شده دولت نهم در زمينه تعداد اعضا هيات علمي دانشگاه نيز بسيار چشمگير و قابل توجه بوده است.
او افزود: اكنون اعضا هيات علمي اين دانشگاه از ۲۸نفر در سال ۸۴به ۹۰ نفر در سال ۸۷افزايش يافته است.
اين مسوول دانشگاهي ادامه داد: تعداد دانشكدههاي اين دانشگاه نيز اكنون در مقايسه با سال ۸۴افزايش قابل توجهي داشته است.
كريم بيان كرد: تا پيش از آغاز به كار دولت نهم تنها دو مكان و سرسراي ورزشي در اين مركز آموزشي داير بود كه به منظور بهرهمندي همه دانشجويان از فعاليتها و در راستاي همگاني كردن ورزش دانشجويي اين فضاها به ۱۰مكان افزايش يافت.
او اضافه كرد: درآمدهاي اختصاصي و مقدار و حجم اعتبارهاي دانشگاه بينالمللي علوم دريانوردي و دريايي چابهار نيز اكنون در مقايسه با سه سال پيش از رشد بيش از سه برابري برخوردار بوده كه اين افقهاي جديدي از كار و فعاليت آموزشي براي مسوولان آن ترسيم ميكند.
وي يادآور شد: دانشگاه علوم دريانوردي و دريايي چابهار در سال ۱۳۵۵با همكاري علمي دانشگاه "سوت همپتون" انگلستان و دانشگاه سيستان و بلوچستان براي تربيت نيروي متخصص ناوگان دريايي كشور فعال و راهاندازي شد.
پس از پايان دوران انقلاب فرهنگي در سال ۶۲نخستين گروه از دانشجويان علاقهمند با پذيرش در آزمون سراسري موسسههاي آموزش عالي و كنكور دانشگاهها براي تحصيل و كسب دانش وارد دانشگاه بينالمللي دريانوردي و علم دريايي چابهار شدند.
مركز آموزش عالي دريانوردي و علوم دريايي چابهار كه تا ۱۳۸۱زيرمجموعه دانشگاه سيستان و بلوچستان بود از اين زمان به بعد از اين دانشگاه جدا شد و به صورت مستقل فعاليت علمي و پژوهشي خود را تا سال ۸۴ادامه داد.
اين مركز آموزشي در تيرماه سال ۱۳۸۴از مركز آموزش عالي به دانشگاه بينالمللي ارتقا يافت و رشتههاي جديد مهمي از جمله مهندسي "كشتيسازي، الكترونيك و مخابرات دريايي و شيلات" نيز به آن افزوده شد.
اكنون با تلاش مسوولان علمي، فرهنگي استاني و ملي به ويژه كارگزاران دولت نهم در كنار خدمات ارزشمند اساتيد دانشگاهي، اين دانشگاه از حيث امكانات آموزشي نرم و سخت افزاري و رتبه علمي و پژوهشي يكي از مراكز آموزش عالي ممتاز كشور به شمار ميرود.
دانشگاه دريانوردي و علوم دريايي چابهار اكنون زير نظر " "IMOو منطبق با استانداردهاي كنوانسيون بينالمللي " "STCW 95فعاليت ميكند و داراي گواهينامه " "ISOاز موسسه " "DNVاروپا است.
معاون پژوهشي و فناوري دانشگاه دريانوردي و علوم دريايي چابهار نيز گفت: كتابخانه مركزي دانشگاه به عنوان گنجينهاي ارزشمند از آثار علمي و پژوهشي در حوزه علوم پايه، دريايي و دريانوردي همزمان با شروع به كار اين مركز داير شده است.
"عباسعلي سندگل نظامي" بيان كرد: با توجه به جايگاه ويژه كتاب و كتابخواني و نيز اهميت مقوله پژوهش و مطالعه در فراگيري دانشهاي مختلف به منظور بهرهگيري دانشجويان و اساتيد، كتابخانه اين دانشگاه علاوه بر داشتن امكانات منحصر به فرد بر اساس شاخصهاي مطرح بينالمللي در حوزه كتابداري داير و فعال شده است.
وي اظهار داشت: مرحله نخست توسعه فضاي كتابخانه مركزي در سال ۸۰آغاز شد و اكنون بيش از ۶۰۰مترمربع از فضاي دانشگاه بينالمللي دريانوردي و علوم دريايي چابهار به اين مقوله مهم اختصاص دارد.
او تعداد كتابهاي فارسي و خارجي موجود در كتابخانه دانشگاه را به ترتيب ۳۰و ۱۰هزار جلد ذكر كرد.
سندگل نظامي گفت: علاوه بر اين، كتابخانه الكترونيكي دانشگاه دريانوردي و علوم درياي چابهار با هدف استفاده از فناوريهاي نوين اين حوزه در سال ۸۶راهاندازي و شروع به فعاليت كرده است.
وي افزود: چهار هزار و ۵۰۰عنوان كتاب فارسي و خارجي به زبانهاي مختلف در زمينه علوم دريايي و دريانوردي در اين كتابخانه وجود دارد.
او ادامه داد: به سبب محدوديت و گراني منابع علمي دريايي كتابخانه الكترونيكي دانشگاه از جمله مراكز ارزشمند كتابخانهاي كشور در اين حوزه به شمار ميآيد.
سندگل نظامي، پيوست به پايگاه اطلاعاتي علوم و فناوري منطقهاي، منابع لاتين ABIو ،E-TESESEپايگاه فارسي E-ARTICLESو عضويت در سامانه MAGIRAN را از جمله قابليتهاي مهم كتابخانه الكترونيكي دانشگاه ذكر كرد.
معاون آموزشي دانشگاه دريانوردي و علوم دريايي چابهار نيز گفت: بدنبال اقدامها و پيگيريهاي لازم در آبان " ۸۶كشتي قدس" كه در سال ۱۳۵۰توسط مهندسان آلماني ساخته شده به منظور آموزش دانشجويان دانشگاه توسط سازمان بنادر و دريانوردي به صورت رايگان در اختيار اين دانشگاه قرار گرفت.
"عباس هراتي مختاري" بيان كرد: انتقال اين كشتي عظيم از بندر شهيد رجايي و آبهاي خليج فارس به چابهار توسط سازمان بنادر و دريانوردي و با كمك دانشجويان دريانورد انجام شد.
او يادآور شد: اين كشتي اكنون براي آموزش و اجرا فعاليتهاي پژوهشي و علمي دانشجويان و همچنين انجام سفرهاي علمي و تحقيقاتي مورد استفاده قرار ميگيرد.
وي ادامه داد: افزون بر اين، يك فروند شناور با عنوان "شناور فجر" كه از آن نيز براي انجام كارهاي علمي و پژوهشي دانشجويان استفاده ميشود، در اختيار " گروه شيلات " اين دانشگاه بينالمللي قرار دارد.
اين دانشگاه به عنوان قطب آموزش و پژوهش دريانوردي و علوم دريايي ايران و منطقه خاورميانه اكنون در حوزه علم و فناوري افتخار و مايه سربلندي سيستان و بلوچستاني است.
دانشگاه دريانوردي و علوم دريايي چابهار در منطقه آزاد تجاري اين بندر راهبردي واقع در ۷۰۰كيلومتري جنوب زاهدان و در كرانه آبهاي درياي عمان قرار دارد. ك/۴
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]