واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: حقوق اجتماعي مصروعان
هركس با فرزند شما سر و كار دارد، از راننده سرويس گرفته تا معلم و ناظم مدرسه بايد اطلاعاتي درباره مشكل فرزند شما داشته باشد.
سؤال اين است كه آيا مدرسه بايد راجع به صرع دانشآموز مبتلا اطلاع داشته باشد؟ اگر به سلامت فرزند خود اهميت ميدهيم، حتماً بايد اطلاعات درستي را به اولياي مدرسه بدهيم. بيتوجهي به اين موضوع يا عدم اهميت اولياي مدرسه به مشكل صرع دانشآموز مبتلا، ميتواند خطرساز باشد. بديهي است اطلاعات درست و علمي اولياي مدرسه راجع به صرع در عكسالعمل آنها در زمان حمله ميتواند كمك موثري باشد. چه در زمينه درمان و كمكهاي اوليه و چه در زمينه تشخيص به موقع و جلوگيري از عوارض بعدي.
در اينجا ضمن تأكيد بر آموزشهاي اوليه اولياي مدرسه راجع به اختلال صرع، توضيح مختصري راجع به نحوه اطلاعرساني والدين به مدرسه و گزارش مشكلات دانشآموز مبتلا به صرع را ارائه ميدهيم:
دقيقاً چه نكاتي را مدرسه بايد راجع به دانشآموز مبتلا به صرع بداند؟
ابتدا بايد سطح اطلاعات اولياي مدرسه را راجع به اين اختلال ارزيابي كرد.
اگر اطلاعات در سطح قابل قبولي نيست، بهتر است از پايه نكات اصلي يا به طور كلي در مورد اختلال صرع توضيح و آموزش داد و سپس راجع به مشكل خاص دانشآموزان مبتلا، خانواده بيمار بايد اطلاعات ذيل را در اختيار مدرسه بگذارند يا به عبارتي مدرسه بايد اين اطلاعات را از والدين هر دانشآموز مبتلا به صرع به دست آورد.
صرع دانشآموز مبتلا به حمله تشنجي چگونه است؟ (چگونگي حملات فرد مبتلا را بايد پرسيد).
آيا حمله صرع اين دانشآموز قبل از اينكه آغاز شود، علائم هشدار دهنده دارد؟ اگر دارد آن علائم چيست؟
حمله تشنجي چه مدت طول ميكشد؟
فرد مبتلا به چه مدت زماني براي برگشت به حال عادي پس از حمله نياز دارد؟ به عبارتي چه مدت بعد از حمله بايد استراحت كند تا به حال طبيعي برگردد؟
چه اقدامات كمكي اوليه هنگام حمله نياز دارد؟
حمله چندبار در هفته يا ماه رخ ميدهد؟
عوامل مستعد كننده يا ايجاد كنندهاي كه احتمالاً موجب حمله ميشوند در مورد دانشآموز مذكور كدامند؟
آيا دانشآموز مبتلا، دارويي مصرف ميكند؟ يا در روز چند قرص بايد بخورد؟
همچنين بهتر است عوارض داروهاي مصرفي را به اولياي مدرسه هشدار داد و آنان را از چگونگي عوارض داروهاي صرع مطلع ساخت.
چه عكسالعملي را والدين هنگام حمله فرزند خود از اولياي مدرسه انتظار دارند؟ آيا دانشآموز را به خانه برگردانند، به اورژانس انتقال دهند، با پزشك تماس بگيرند و يا صبر كنند تا به حال اوليه برگشته و سپس به كار خود ادامه دهد؟
اطلاعات لازم راجع به صرع را والدين يا اولياي مدرسه از كجا به دست آورند؟
در تمام دنيا دادن اين اطلاعات به عهده انجمن صرع است. خوشبختانه در كشور ما نيز پس از تاسيس انجمن صرع ميتوان اطلاعات لازم را از انجمن به طريق مشاوره، مكاتبهاي و پستي به دست آورد. بديهي است انجمن صرع ايران وظيفه دارد به پرسشهاي شما پاسخ دهد و در يافتن پاسخ آنها به شما كمك كند.
دارو و مدرسه
اگر دانشآموزي بايد در بين روز دارو مصرف كند، چه تصميمي ميگيريد؟
آيا مسئوليت مصرف دارو را بايد به عهده خود دانشآموز گذاشت يا به عهده مدرسه يا والدين؟
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 303]