تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 21 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه انسان چهل ساله شود و خوبيش بيشتر از بديش نشود، شيطان بر پيشانى او بوسه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828272760




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خیال در فلسفه اسلامی از اهمیت والایی برخوردار است


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: خیال در فلسفه اسلامی از اهمیت والایی برخوردار است

موضوع خیال در فلسفه اسلامی از اهمیت والایی برخوردار است
[تصویر: safiyan.jpg]
مهر: همایش مکتب حکمی هنری اصفهان با هدف بررسی مبانی فلسفی مکتب های هنری اصفهان، عصر دیروز یکشنبه 19 آذر ماه از سوی فرهنگستان هنر و با همکاری مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران آغاز شد.
در ابتدای همایش، دکتر محمد جواد صافیان، دبیر همایش به ارائه گزارشی از عملکرد و فعالیتهای همایش پرداخت. دکتر صافیان با بیان اینکه برنامه ریزی برای همایش از بیش از دو سال پیش آغاز شد، گفت: این همایش در ادامه همایشی است که فرهنگستان هنر در باب هنرهای مختلف مکتب اصفهان در عصر صفویه برگزار می کند و از آنجا که پیدایش مکتبهای مختلف هنری بدون توجه به اندیشه نبوده است بخشی از همایش نیز به مباحث فلسفی می پردازد و اینکه در فلسفه اسلامی تا چه حد درباره فلسفه هنر کار شده است.
دکتر صافیان در ادامه به شوراهای متعددی که در مورد همایش تشکیل شده اشاره کرد و گفت: در این شوراها مباحثی چون فلسفه هنر و عشق شناسی در فلسفه ملاصدرا، پژوهشی در مکتب اصفهان، امکان ها، واقعیت ها و شاخه ها، میر فندرسکی، حکیم الهی قرن 11 و 12، عالم خیال و عالم مثال نزد ملاصدرا و دیگر فیلسوفان مکتب اصفهان مطرح شد. برای همایش 25 مقاله ارسال شد که حدود 15 مقاله مورد تصویب قرار گرفت که دو مقاله از این میان خارجی، یکی از کشور انگلستان و دیگری از کشور آمریکا است.
سپس سخنران افتتاحیه این مراسم، دکتر رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم در باره "هنر و فلسفه اسلامی" به سخنرانی پرداخت.
دکتر داوری در سخنانی با اشاره به اهمیت مباحث زیبایی شناسی در فلسفه امروز گفت: اگر بزرگی مثل ملاصدرا به فلسفه هنر می پرداخت آن فلسفه هنر از سنخ تئولوژی می شد. در فلسفه اسلامی به بحث خیال اهمیت بالایی می دهند اما پیوند میان خیال و هنر مهجور مانده است.
در ادامه جلسات همایش دکتر مهدی امامی جمعه به قرائت مقاله خود با عنوان "تصویر تمثیلی معشوق یا اثر هنری عاشق" پرداخت.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان در این مقاله به اهمیت بحث عشق در فلسفه ملاصدرا پرداخت و گفت: ملاصدرا تنها و آخرین فیلسوف مسلمان است که در چارچوب تفکر فلسفی خویش روابط بین عشق های عفیف و صنایع لطیف را بررسی می کند. صدرا به هنر و صنایع لطیفه نگاه وجود شناسانه داشته و به اهمیت آن در رسیدن به الهیات توجه دارد.
دکتر امامی جمعه به تمایز صدرا میان عشق مجازی انسانی و عشق مجازی حیوانی اشاره کرد و گفت: در هر دو مورد مواجهه اولیه از طریق نگاه صورت می گیرد اما عشق حیوانی نهایتی جز التذاذ جنسی ندارد در حالیکه عشق انسانی عشق استحسانی است یعنی در این عشق انسان پس از دیدن صورت معشوق با استحسان، مشاهدات مکرر و فکر و ذکر به تمثل صورت محبوب می پردازد.
سخنران دیگر این مراسم دکتر سونجا برینجس از کشور انگلستان بودکه مقاله خود را با موضوع "safavid art science and courtly education" به زبان انگلیسی ارائه کرد.
وی با ارائه نمونه های هنر و صنعت دوران صفویه به وجوهی از پیشرفتهای فکری و فرهنگی این دوره اشاره کرد.
در ادامه دکتر محمد جواد صافیان درباره "عالم خیال در نظر صدرالمتالهین" به سخنرانی پرداخت. وی در سخنرانی خود به نظریه خیال نزد ملاصدرا از سه دیدگاه معرفت شناسی، هستی شناسی و انسان شناسی پرداخت. وی با اشاره به وجوه تمایز ملاصدرا از حکمای پیش از خود به ابداعات این فیلسوف مسلمان سخن گفت.
در پایان دکتر علی کرباسی زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان به "معرفی فیلسوفان مکتب اصفهان" پرداخت.
دکتر کرباسی زاده به مقایسه مکتب اصفهان با دیگر مکتب های فلسفی مثل حوزه بغداد، مکتب نجف، مکتب حله و مکتب جبل العامل لبنان پرداخت و گفت: در یک تقسیم بندی کلی می توان مکتب اصفهان را به دو دوره کلی تقسیم کرد، دوره زرین این مکتب در فاصله قرون دهم و یازدهم هجری با فیلسوفانی چون میرداماد، ملاصدرا و میر فندرسکی و دوره سیمین این مکتب که یک سده بعد با فیلسوفانی چون آقا محمد بید آبادی و ملااسماعیل خواجویی است.
وی ویژگی عمده فیلسوفان دوره سیمین را شفاهی بودن و کم بودن آثار معرفی کرد و گفت: این فیلسوفان موفق شدند فلسفه صدرا که پیش از این به دلیل دشواری مهجور مانده بود را به همه بیاموزانند.
همایش مکتب حکمی و هنری اصفهان طی روزهای 19 و 20 آذر با همکاری فرهنگستان هنر در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می شود.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن