محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845592901
فردی كه پیدایش و مرگش بدست آمریكا بود
واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: فردی كه پیدایش و مرگش بدست آمریكا بود
سناریوی جنگ آمریكا علیه تروریسم كه پس از حملات ۱۱ سپتامبر و با ظهور شخصیت هایی همچون اسامه بن لادن، رهبر تشكیلات القاعده آغاز شد، با اعلام خبر كشته شدن وی در جریان یك عملیات اطلاعاتی در پاكستان توسط باراك اوباما آن هم در شرایطی كه وی از هم اكنون برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری آمریكا خیز برداشته است، روندی تازه یافت.
سناریوی جنگ آمریكا علیه تروریسم كه پس از حملات ۱۱ سپتامبر و با ظهور شخصیت هایی همچون اسامه بن لادن، رهبر تشكیلات القاعده آغاز شد، با اعلام خبر كشته شدن وی در جریان یك عملیات اطلاعاتی در پاكستان توسط باراك اوباما آن هم در شرایطی كه وی از هم اكنون برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری آمریكا خیز برداشته است، روندی تازه یافت.
به گزارش دفتر مطالعات بین الملل خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اسامه بن محمد بن عوض بن لادن، رهبر تشكیلات القاعده، در سال ۱۹۵۷ در ریاض عربستان از یك پدر سعودی و مادر سوری متولد شد.
خانواده وی رابطه ای قوی با خاندان آل سعود در عربستان داشت.
اسامه هفدهمین فرزند از مجموع ۵۲ فرزند پدرش بود كه از دانشگاه ملك عبدالعزیز در جده فارغ التحصیل شد.
وی از ثروت و روابطش، در حمایت از مجاهدان افغان در جنگ شوروی سابق علیه افغانستان در سال ۱۹۷۹ استفاده نموده و در سال ۱۹۸۴ یك سازمان موسوم به مركز خدمات و یك پایگاه آموزش فنون جنگی و عملیات مسلحانه به نام پادگان فاروق برای حمایت از مجاهدان افغان تاسیس كرد كه این سازمان و پادگان در جریان جنگ شوروی سابق مورد حمایت آمریكا ، پاكستان ، عربستان، مصر و برخی دیگر از كشورها بود.
در سال ۱۹۸۸ بن لادن فعالیتش در افغانستان را با ایجاد پرونده هایی برای تشكیلات القاعده جهت ثبت مشخصات شبه نظامیان آغاز كرد و پس از آن به نمادی برای این تشكیلات تبدیل شد.
پس از عقب نشینی نیروهای شوروی سابق از افغانستان، بن لادن از سوی عربستان یك قهرمان نام گرفت، اما پس از انتقادهای شدید بن لادن از حضور نیروهای آمریكایی در عربستان در جریان جنگ عراق و كویت در سال ۱۹۹۰، حمایت سعودی ها از وی جهتی مخالف یافت و عربستان پس از این موضع گیری بن لادن، وی را فردی مادی گرا و فاسد خواند.
عدم حمایت عربستان نهایتا منجر به خروج بن لادن و رفتن وی به سودان و تاسیس مركز عملیات جدید بن لادن در این كشور شد.
وی توانست در انتشار ایدئولو ژی ها و تفكراتش در جنوب شرق آسیا ، آمریكا ، آفریقا و اروپا به موفقیت هایی دست یابد.
رهبر تشكیلات القاعده در سال ۱۹۹۶ سودان را به مقصد افغانستان ترك كرد و دلیل این امر روابط قدرتمندی بود كه با گروه طالبان در این كشور برقرار كرده بود.
در همان جا وی جنگ علیه آمریكا را اعلام نمود كه با همیاری ایمن الظواهری، دبیركل گروه جهاد اسلامی مصر، همراه شد.
پس از حملات ۱۱ سپتامبر، آمریكا انگشت اتهام خود را مستقیما به سوی بن لادن و القاعده نشانه گرفت و در دسامبر ۲۰۰۱ نیروهای آمریكایی توانستند نواری ویدئویی از بن لادن و طرفدارانش را پیدا كنند كه در آن از جزئیات حملات ۱۱ سپتامبر خبر می داد.
این نوار ویدئویی یك مدرك علنی برای آمریكایی ها شد مبنی بر اینكه بن لادن پیش از حملات ۱۱ سپتامبر از جزئیات آن مطلع بوده است.
آمریكا بن لادن را عامل انفجارهای نایروبی ، دارالسلام و حوادث ۱۱ سپتامبر می داند و وی را در فهرست مظنونان تروریستی خود قرار داده است.
در حالی كه گفته می شد بن لادن در سال ۲۰۰۱ در شهر قندهار افغانستان بوده، آمریكا در آن زمان از طالبان خواست كه وی را تسلیم كند اما گروه طالبان از آمریكا خواسته بود تا مداركی مستند ارائه كند كه نشان دهد بن لادن در حملات ۱۱ سپتامبر دست داشته است. پس از آنكه آمریكا بدون دریافت مجوز بین المللی جنگ علیه افغانستان را آغاز كرد و دولت طالبان را سرنگون كرد، نتوانست بن لادن را در افغانستان دستگیر كند.
در همان زمان خبرهایی مبنی بر اینكه بن لادن به دلیل نارسایی كلیوی مرده است، منتشر شد اما نوارهای ویدئویی و صوتی مكرری كه از وی پخش شد این ادعا را تكذیب كرد.
بن لادن طی این مدت نوارهای ویدئویی و صوتی زیادی را منتشر كرد كه در آن به شدت از حضور نیروهای خارجی در عراق و افغانستان انتقاد كرده و آمریكا و نیروهای ائتلاف را به شكستی سهمگین در افغانستان و عراق تهدید كرد.
آخرین نوار بن لادن در ۲۴ ژانویه ۲۰۱۰ منتشر شد كه طی آن رهبر تشكیلات القاعده متعهد به ادامه حملات علیه آمریكا تا زمانی شد كه این كشور به حمایت خود از اشغالگران صهیونیست ادامه دهد.
سرانجام رهبر افسانه ای تشكیلات القاعده در اول ماه مه در جریان یك عملیات اطلاعاتی كه با مشاركت ۲۵ تن از نیروهای ویژه آمریكا و برخی از نیروهای سازمان اطلاعات پاكستان در شهر ابوت آباد پاكستان انجام شد، به همراه یكی از پسرهایش و تعدادی از عناصر تشكیلات القاعده كشته شد.
باراك اوباما، رئیس جمهوری آمریكا، خبر مرگ اسامه بن لادن را اعلام كرد.
روز شمار مهمترین تحولات مربوط به بن لادن
۱۹۵۷: اسامه بن محمد بن عوض بن لادن در ریاض، پایتخت عربستان به دنیا آمد. وی هفدهمین فرزند محمد عوض بن لادن یك مهاجر یمنی و از ثروتمندان عربستان بود و ۵۱ خواهر و برادر داشت. مادر وی حمیده العطاس از اتباع سوریه بود.
۱۹۷۹: بن لادن از دانشگاه سلطان عبدالعزیز در جده با مدرك مهندسی شهرسازی فارغ التحصیل شد و به افغانستان رفت. وی به مبارزه علیه نیروهای شوروی سابق پرداخت و برای حدود یك دهه در آنجا به سر برد. وی با استفاده از امكاناتی كه خانواده اش در اختیار وی قرار داده بودند، به ساخت پناهگاه ها ، تونل ها و جاده ها در مناطق كوهستانی افغانستان پرداخت و مدت بسیاری را در صحنه های نبرد سپری كرد.
۱۹۸۰ ۱۹۸۹: بن لادن مبالغی را به مبارزان افغانستان داد و كمك های انسانی و لجستیكی در اختیار آنها قرار داد. در طول این سالها وی شخصا در درگیری های افغانستان با شوروی سابق حضور داشت.
۱۹۸۸: بن لادن گروهی را با نام القاعده كه در عربی به معنای "پایگاه" می باشد، تشكیل داد.
۱۹۸۹: شوروی نیروهای خود را از افغانستان خارج كرد. بن لادن به عربستان بازگشت و با تشكیل گروهی به نام "گروه بن لادن" با نهاد "بنیان خانواده" به همكاری پرداخت.
هفتم اوت ۱۹۹۰: به دنبال حمله عراق به كویت نیروهای نظامی آمریكا وارد عربستان شدند تا با تاسیس پایگاه های نظامی در این كشور، درگیری ها برای سركوب دولت صدام رهبر سابق عراق را آغاز كنند. بن لادن در خصوص حضور نیروهای آمریكایی در نزدیكی شهرهای مكه و مدینه اعلام انزجار كرد.
۱۹۹۱: بن لادن از سوی عربستان تبعید شد. در نهایت وی و طرفدارانش در سودان مستقر شدند و تجهیزات خود را به ارزش ۲۵۰ میلیون دلار در آنجا مستقر كردند. القاعده در این كشور آفریقایی شروع به تبدیل شدن به یك شبكه تروریستی كرد.
دسامبر ۱۹۹۲: نیروهای آمریكا وارد سومالی شدند. منابع قضایی اعلام كردند كه در این درگیری ها، بن لادن نیز حضور داشت و برخی از اعضای گروه وی به سومالی رفتند تا به درگیری با نیروهای آمریكایی بپردازند.
۲۶ فوریه ۱۹۹۳: انفجار یك بمب در مركز تجارت جهانی در نیویورك به كشته شدن شش تن و زخمی شدن صدها تن دیگر منجر شد. شش تن از افراطیون كه به گفته مقامات آمریكا به بن لادن ارتباط داشتند، به عنوان عاملان این بمب گذاری شناخته شدند. بن لادن بعدها از این افراد به عنوان حامیان خویش یاد كرد.
اكتبر ۱۹۹۳: ۱۸ تن از نیروهای آمریكایی كه در سومالی حضور داشتند، در یك حمله نیروهای وابسته به بن لادن جان خود را از دست دادند. بن لادن بعدها اعلام كرد كه برخی از اعراب افغان در كشته شدن این افراد دست داشتند.
۱۹۹۴: دولت عربستان سعودی به طور رسمی تابعیت بن لادن را باطل كرد و تمام دارایی های باقی مانده وی در این كشور را مسدود كرد. در همین سال، بن لادن هدف یك ترور نافرجام قرار گرفت. بعدها وی امنیت و محافظت شخصی خود را افزایش داد. در ماه های آتی مقامات اعلام كردند كه مجموعه ای از حملات تروریستی از جمله اقدام برای ترور حسنی مبارك، رئیس جمهور سابق مصر كه بی ثمر باقی ماند و بمب گذاری انتحاری در سال ۱۹۹۵ كه در سفارت مصر در پاكستان صورت گرفت، به گونه ای وابسته به نیروهای بن لادن بوده است. مقامات بر این باور بودند كه بن لادن با سایر گروه های افراطی نظیر گروه "جهاد اسلامی مصر" همكاری داشته اند.
۱۹۹۵: طی یك بمب گذاری در یك كامیون در یك پایگاه نظامی در ریاض، پنج تن از اتباع آمریكا و دو تن از اتباع هند جان خود را از دست دادند.
۱۹۹۶: مقام های سودانی اعلام كردند بن لادن را از این كشور تبعید كردند. وی به همراه فرزندان و سه همسرش به افغانستان رفت و در این كشور از حمایت رژیم طالبان برخوردار شد. در همین سال، مقام های آمریكایی بن لادن را در خصوص تعلیم افرادی كه در حملات سال ۱۹۹۳ دست داشتند كه به كشتن ۱۸ تن از نیروهای آمریكایی در سومالی منجر شد، متهم كردند.
۲۵ ژوئن ۱۹۹۶: ۱۹ تن از سربازان آمریكا در یك بمب گذاری كه در پایگاه نظامی در عربستان صورت گرفت، جان خود را از دست دادند.
۲۳ اوت ۱۹۹۶: بن لادن علیه نیروهای آمریكا اعلام جنگ كرد. وی بیانیه ای با عنوان "پیام اسامه بن لادن به برادران مسلمانش در سراسر دنیا و به ویژه در شبه جزیره عرب:اعلام جهاد علیه اشغال سرزمین های حرمین شریفین توسط نیروهای آمریكایی" منتشر كرد.
۱۹۹۷: بن لادن در نخستین مصاحبه اش با رسانه های غربی به یكی از تحلیل گران شبكه خبری سی.ان.ان اعلام كرد: آمریكا یك كشور مجرم، قانون گریز و سلطنت طلب است.
فوریه ۱۹۹۷: طبق اسناد دادگاه، بن لادن دستور نظامی شدن نیروهای القاعده در شمال آفریقا را داد و این موضوع منجر به بمب گذاری در سفارت آمریكا در كنیا و تانزانیا در هفتم اوت ۱۹۹۸ شد.
۱۹۹۸: به گفته دادستان های آمریكا ، القاعده و گروه جهاد اسلامی مصر در یك اقدام مشترك به یكدیگر پیوستند.
فوریه ۱۹۹۸: بن لادن و الظواهری، رهبر گروه جهاد اسلامی مصر، بیانیه ای با عنوان موضع بین المللی كشورهای اسلامی در مقابل آمریكا صادر كردند. این بیانیه كه در روزنامه القدس العربی در ۲۳ فوریه ۱۹۹۸ منتشر شد، بیانگر این است كه مسلمانان می توانند آمریكایی ها را چه نظامی و چه غیر نظامی در نقاط مختلف دنیا بكشند.
۲۹ مه ۱۹۹۸: بن لادن بیانیه ای منتشر كرد كه در آن آمده است: وظیفه مسلمانان است كه تا حد ممكن نیروهای لازم را برای مبارزه با دشمنان خدا فراهم آورند.
۷ اوت ۱۹۹۸: در مجموعه ای از بمب گذاری ها در سفارت خانه های آمریكا در نایروبی، كنیا، دارالسلام و تانزانیا، مجموعا بالغ بر ۲۲۰ تن جان خود را از دست دادند.
نوامبر ۱۹۹۸: بن لادن در آمریكا به عنوان عامل اصلی كشته شدن ۲۲۴ تن در سفارتخانه های آمریكا در كشورهای مختلف در ماه اوت محكوم شد.
۷ ژوئن ۱۹۹۹: نام بن لادن برای نخستین بار در لیست ۱۰ تن از افراد تحت تعقیب اف.بی.آی (پلیس فدرال آمریكا) گنجانده شد.
۱۲ اكتبر ۲۰۰۰: بن لادن در خصوص حملاتی كه در یمن به كشته شدن ۱۲ ملوان آمریكایی و زخمی شدن ۳۹ تن دیگر منجر شد، متهم شد.
۲۰۰۰: احمد رسام در خصوص عملیات بمب گذاری فرودگاه بین المللی لس آنجلس كه با ناكامی مواجه شد، متهم شد. وی ادعا كرد كه توسط اردوگاهی كه در افغانستان از سوی بن لادن حمایت می شد، تعلیم یافته است.
۲۹ مه ۲۰۰۱: چهار تن از حامیان بن لادن به بمب گذاری در سفارت های آمریكا در كشورهای آفریقایی در سال ۱۹۹۸ متهم شدند.
۱۴ اوت ۲۰۰۱: آخرین بیانیه بن لادن پیش از واقعه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ از سوی روزنامه الرای منتشر شد.
۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱: چهار هواپیمای باری آمریكا ربوده شدند و طی یك انفجار در نیویورك حدود ۳۰۰۰ تن جان خود را از دست دادند. پس از این اتفاق، دولت آمریكا از بن لادن به عنوان عامل اصلی این حمله یاد كرد.
نوامبر ۲۰۰۱: نیروهای آمریكا برای ریشه كن كردن شبه نظامیان وارد افغانستان شدند.
اول دسامبر ۲۰۰۱: فرمانده امنیتی جلال آباد گزارش داد در ۲۷ نوامبر سال ۲۰۰۱ بن لادن در منطقه تورا بورا دیده شد. هزاران تن از نیروهای افغانستان به درگیری با نیروهای ویژه آمریكا و انگلیس پرداختند.
۲۵ دسامبر ۲۰۰۱: نشریه "پاكستان آبزرور" جزئیات مراسم تدفین بن لادن را منتشر كرد. در گزارش این نشریه آمده بود كه بن لادن در اواسط ماه دسامبر به مرگ طبیعی از دنیا رفت.
۲۷ دسامبر ۲۰۰۱: مقام های افغانستان گزارش دادند بن لادن در پاكستان است و در حال همكاری با القاعده است.
۱۸ ژانویه ۲۰۰۲: پرویز مشرف، رئیس جمهور وقت پاكستان اعلام كرد كه اسامه بن لادن احتمالا به دلیل نارسایی كلیه در افغانستان مرده است.
۱۵ فوریه ۲۰۰۲: گزارش هایی از سوی مقامات ارشد آمریكا منتشر شد مبنی بر زنده بودن بن لادن و ادامه اقدامات ترویستی وی علیه نیروهای آمریكا.
۹ مارس ۲۰۰۲: یك نشریه عربستانی اعلام كرد یكی از همسران بن لادن اعلام كرده كه بن لادن همچنان زنده است و در صورتی كه كشته شود، كل دنیا از این موضوع مطلع خواهند بود. مرگ اسامه بن لادن نمی تواند مخفی نگه داشته شود.
۱۲ ژوئن ۲۰۰۲: یك روزنامه روسی اعلام كرد مصاحبه ای را با ملا عمر انجام داده است. در این مصاحبه این رهبر طالبان اعلام كرد كه بن لادن در افغانستان است.
دهم مارس ۲۰۰۵: گروهی از مسلمانان در اسپانیا اعلام كردند كه با اقدامات اسامه بن لادن مخالف هستند. آنها اسامه را یكی از افرادی كه از دین خارج شدند دانستند و اقدامات وی را محكوم كردند.
دسامبر ۲۰۰۹: یك مقام دولتی آمریكا اعلام كرد كه در خصوص محل اختفای بن لادن كمبود اطلاعات امنیتی وجود دارد و به این موضوع اشاره كرد كه وی احتمالا در افغانستان یا پاكستان به سر می برد. رابرت گیتس وزیر دفاع آمریكا ، در مصاحبه با شبكه خبری ای.بی.سی ، اعلام كرد كه سال ها است سیستم اطلاعاتی آمریكا اطلاع دقیقی در مورد محل اختفای بن لادن در اختیار ندارد.
۲۹ ژانویه ۲۰۱۰: فردی كه با عنوان بن لادن شناخته می شد، مسئولیت اقدامات تروریستی در روز كریسمس در نیجریه را برعهده گرفت.
مارس ۲۰۱۰: بن لادن در یك نوار كه ظاهرا از سوی وی ضبط شده بود، مسئولیت حمله ۱۱ سپتامبر را برعهده گرفت.
اوت ۲۰۱۰: باراك اوباما، رئیس جمهوری آمریكا اعلام كرد اطلاعات كلیدی در خصوص جایگاه احتمالی بن لادن در اختیار وی قرار داده شده است. اوباما اعلام كرد: ۹ ماه پیش آژانس های امنیتی توانستند اطلاعات بیشتری در خصوص محل اقامت وی به دست آوردند.
مارس ۲۰۱۱: باراك اوباما ریاست نخستین نشست مجمع ملی در خصوص عملیات هایی كه به منظور مورد هدف قرار دادن اسامه بن لادن انجام خواهند شد را برعهده گرفت. در این زمان وی اطمینان بیشتری در خصوص محل اقامت این رهبر تروریست در اختیار داشت.
۲۹ آوریل ۲۰۱۱: اوباما پس از نشست ۱۹ و ۲۸ آوریل دستور نهایی انجام عملیات برای دستگیری و كشتن بن لادن را صادر كرد.
اول مه ۲۰۱۱: یك تیم كوچك نیروهای آمریكایی به كمك نیروهای سرویس اطلاعاتی پاكستان، در یك عملیات مشترك بن لادن را كشت. هیچ یك از نیروهای آمریكایی در این درگیری آسیب ندیدند.
تحلیل : خبرگزارى ايسنا (http://www.isna.ir)
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]
-
گوناگون
پربازدیدترینها