واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: به انگيزهي پخش سينمايي «تخم مرغ» سفري كه براي تماشاگران چندان هم ساده نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
«تخممرغ» فيلمي از كارگردان اهل تركيه است كه در خارج از كشور بيش از داخل كشورش شهرت دارد. اين كارگردان ميني ماليست به موج نوي سينماي تركيه تعلق دارد و «تخممرغ» در حقيقت از آخرين آثار موج نو سينماي تركيه محسوب ميشود.
به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا، «تخم مرغ» با عنوان اصلي (Yumurta) در سال 2007 با مدت زمان 97 دقيقه ساخته شده و محصول مشترك دو كشور تركيه و يونان است. تمامي شخصيتهاي اين فيلم به زبان تركي صحبت ميكنند و در يونان با عنوان «Avgo» شناخته ميشود.
** داستان فيلم
فيلمنامه «تخممرغ» را سميح كاپلان اوغلو و اورسون كوكسال با همكاري هم به نگارش درآوردهاند. داستان فيلم درباره شاعري جوان به نام يوسف است كه در استانبول به كار كتابفروشي اشتغال دارد. او خبر مرگ مادرش زهرا را دريافت كرده و به زادگاه خود كه سالهاست به آنجا سرنزده بازميگردد.
خانه دوران كودكي به خاطر عدم رسيدگي درحال تخريب است و دختري جوان به نام آيلا انتظار او را ميكشد. او از يوسف خواستهاي دارد؛ زهرا قبل از مرگش تقاضا كرده نذرش را پسرش ادا كند و قوچي را سر ببرد.
** درباره فيلم
كارگردان «تخم مرغ» داستان را درجه دوم اهميت قرار دادهاست و در نهايت آنچه به بيننده عرضه ميدارد لذت زندگي در لحظه و كشف آن است. در حقيقت آنچه پس از تماشاي «تخممرغ» براي تماشاگر به جا ميماند، احساسي است كه پس از تماشاي صحنهها با او خواهد ماند.
«تخممرغ» قسمت نخست از سهگانه موسوم به «يوسف» است كه قسمتهاي دوم و سوم آن با نام «شير» و «عسل» نيز ساخته شدهاند. يوسف نام كاراكتر اول فيلم است كه به استانبول ميآيد تا به روياهايش برسد؛ اما به زودي درمييابد كه نه به شهر كوچك خود تعلق دارد و نه به شهر بزرگ استانبول.
در خلال اين سفر دنياي خاطرات گذشته و وقايع امروز در ذهن يوسف با هم ميآميزد و در نهايت سفر تبديل به مكاشفه خويشتن و تلاش براي فهم مجدد معناي زندگي ميشود؛ اما اين سفر نه تنها براي يوسف كه براي تماشاگران نيز ساده نمينماياند و در پايان اين پرسش در ذهن بيننده ايجاد ميشود كه چه اتفاقي در قسمتهاي بعدي براي يوسف رخ خواهد داد؟!
** حضور در جشنوارههاي جهاني
«تخممرغ» از آن دست آثاري است كه به فيلمهاي جشنوارههايي معروف هستند. اين فيلم اكران عمومي محدودي داشته است، اما در جشنوارههاي معتبر بسياري به نمايش درآمده و جوايزي را هم از آن خود كرده است.
ساخته سميح كوپلان اوغلو در جشنواره فيلم فجر هم به نمايش درآمده است و جايزه بهترين كارگرداني و موفقيت فني و هنري را از مهمترين رويداد سينمايي كشورمان دريافت كرده است.
«تخممرغ» برنده جايزه بهترين كارگرداني از جشنواره فيلم بانكوك بوده است. اين فيلم همچين در جشنواره پرتقال طلايي آنتاليا 6 عنوان از جمله جايزه بهترين طراحي هنري، بهترين فيلمبرداري و طراحي صحنه، بهترين فيلم و بهترين فيلمنامه را دريافت كرده است.
«تخم مرغ» همچنين در جشنواره بينالمللي فيلم استانبول جايزه بهترين فيلم را دريافت كرد. اين فيلم همچنين يكي از آثار تحسين شده كن است.
** درباره كارگردان
سميح كاپلان اوغلو در سال 1963 در منطقه اجيان تركيه متولد شد. او در دانشگاه ازمير درس سينما و تئاتر خواند. كاپلان اوغلو از آنجا به استانبول رفت تا فعاليتهاي هنرياش را در آن شهر آغاز كند و درحالي كه 24 سال بيشتر نداشت در شركتهاي تبليغاتي به كار پرداخت و سپس فيلمبردار كارهاي مستند شد و به كار نويسندگي پيرامون فيلم و سينما و نشريات پرداخت.
كاپلان اغلو سرانجام وارد عرصه كارگرداني فيلم شد و دو فيلم بلند ساخت. «تخممرغ» پرسروصداترين فيلم اين كارگردان است كه تهيهكنندگي آن را هم خود برعهده داشت.
** بازيگران فيلم
در سينمايي «تخممرغ»، نجات اسيلر در نقش (يوسف)، سعادت ايشيل آكسوي (آيلا)، اوفاك بايداكتار و تولين اوزن ايفاي نقش كردهاند.
** پخش از تلويزيون
سينمايي «تخممرغ» جمعه (هشتم شهريورماه) ساعت 20و30 دقيقه از شبكه چهار سيما پخش ميشود. تكرار اين فيلم پنجشنبه ساعت 15و30 دقيقه خواهد بود.
انتهاي پيام
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]