تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):کم گویی ، حکمت بزرگی است ، بر شما باد به خموشی که آسایش نیکو و سبکباری و سبب تخفی...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846333159




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كودك مان را با مفاهيم مالي آشنا كنيم


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: كودك مان را با مفاهيم مالي آشنا كنيم
سرمايه، محمدعلي آذري نيا: هنگامي كه بحث پول مطرح است توصيه اي كه معمولاً والدين به فرزندان خود مي كنند اين است كه «پول علف خرس نيست» يا «درخانه را پس از بيرون رفتن ببند، قرار نيست پول ما صرف گرم شدن خانه همسايه ها شود». اگرچه هر دو توصيه يادشده كاملاً صحيح هستند اما آموختن قواعد مالي به كودكان به اين نوع توصيه ها ختم نمي شود. واقعيت اين است كه عادات مثبت را از همان كودكي بايد در افراد ايجاد كرد و اگر فرزندان شما راه درست پول خرج كردن را نياموزند در آينده با مشكلات مالي مختلفي روبه رو خواهند شد. در مقاله حاضر برخي اقدامات براي آماده شدن كودكان در زمينه مديريت پول ذكر مي شود.

-
آغاز

نخستين قدم در اين راه جلب توجه كودكان و تشويق آنها به مشاركت در امور مالي است. براي فرزند خود پول تو جيبي در نظر بگيريد و از او بخواهيد بخشي از آن را پس انداز كند. ترتيبي دهيد كه او در انتخاب ميزان پس انداز، اختيار عمل داشته باشد. با دادن پول به كودك و اجازه دادن به او در تعيين ميزان پس انداز علاقه وي به مديريت پول جلب مي شود و احساس مسووليت خواهد كرد.
-
درس نخست؛پس انداز

بخشي از پول تو جيبي كودك كه به پس انداز اختصاص يافته بايد در حساب بانكي كه سود به آن تعلق مي گيرد قرار داده شود. هنگامي كه قصد داريد براي افتتاح حساب به بانك برويد كودك را نيز به همراه خود ببريد تا با روند كار از نزديك آشنا شود. ترتيبي دهيد كه او هدف از افتتاح حساب را بداند و متوجه شود حساب پس انداز با سود چه معنايي دارد. مشاركت كودك نبايد به همان يك بار حضور در بانك خاتمه پيدا كند. هر بار كه براي واريز پول به حساب او يا گرفتن سود آن به بانك مي رويد حتي المقدور فرزندتان را نيز همراه ببريد. همچنين بهتر است ترتيبي دهيد كه صورت هاي مالي حساب يادشده به نام او براي شما پست شود. هنگامي كه نامه رسيد اجازه دهيد فرزندتان آن را باز كند.اگر او به اندازه اي بزرگ شده كه توضيحات شما را متوجه شود براي او بگوييد چطور سود به اصل پول او اضافه مي شود. براي فرزندتان پوشه اي تهيه كنيد تا هر ماه صورت مالي حساب پس انداز خود را در آن قرار دهد. با اين كار او ياد مي گيرد كه چطور منظم باشد و سابقه مدارك خود را حفظ كند. تمام اين اقدامات جنبه تشويق براي كودك شما خواهد داشت. به ياد داشته باشيد هدف از اين فعاليت ها اين نيست كه مقدار اندك پول فرزند شما به يك سرمايه گذاري عظيم تبديل شود. هدف اين است كه به فرزندتان درس هايي درباره پول بياموزيد و او را به مشاركت در مديريت پول خود تشويق كنيد. درس نخست نيز درباره پس انداز است نه خرج كردن.
-
درس دوم؛ سرمايه گذاري

هر بچه اي در سني به بلوغ فكري مي رسد اما هنگامي كه فرزندتان بزرگ تر شد با او درباره روش هاي سريع تر افزايش سرمايه صحبت كنيد. بسياري از نوجوان ها مي توانند مفاهيم اوليه مالكيت سهام و سرمايه گذاري را درك كنند. بخشي از صحبت هاي خود را به توضيح مفهوم ريسك سرمايه گذاري در سهام اختصاص دهيد. اگر در حد توان تان است مقداري پول به او بدهيد و از او بخواهيد درباره شركت هايي كه جالب به نظرش مي رسد براي مثال شركت هاي توليدكننده اسباب بازي يا بازي هاي رايانه اي تحقيق كند. هنگامي كه خودتان مشغول جست وجو در اينترنت براي يافتن اطلاعات شركت ها هستيد فرزندتان را نيز كنار خود بنشانيد. با اين اقدام، او به تدريج با روش هاي پيشرفته تر كسب اطلاعات از بازار سرمايه آشنا مي شود. پس از پايان جست وجو به نوجوان خود كمك كنيد سهام بخرد. به ياد داشته باشيد هدف از اين اقدام آن نيست كه سبدي از دارايي ها تشكيل شود به طوري كه سال ها براي نوجوان شما مناسب باشد. همچنين هدف اين نيست كه تبحر شما در انتخاب سهام به او ثابت شود. اگر قادر نيستيد حجم قابل ملاحظه اي پول براي سرمايه گذاري در اختيار فرزند خود قرار دهيد، سرمايه گذاري ها را با يك يا دو سهام و هريك به مقدار اندك آغاز كنيد. روند خريد سهام و مراحل قانوني اين اقدام را براي نوجوان خود توضيح دهيد. هدف از اين كارها آشنا شدن فرزند شما با ريسك و سود سرمايه گذاري و نحوه انتخاب سهام است. به ياد داشته باشيد از دست دادن پول اوليه يكي از اتفاقاتي است كه ممكن است در فرآيند سرمايه گذاري رخ دهد. هر سرمايه گذاري كه ادعا مي كند تاكنون هيچ گاه ضرر نكرده حقيقت را نمي گويد. به ياد داشته باشيد اين واقعيت يعني امكان ضرر بايد براي شما جنبه تجربه اي ارزشمند را داشته باشد. از سوي ديگر هرگز كل اندوخته خانواده را به اسم سرمايه گذاري در اختيار فرزند نوجوان خود قرار ندهيد. هدف اصلي از تمام اين اقدامات اين است كه نوجوان شما به سرمايه گذاري و تبعات مثبت و منفي تصميم گيري آشنا شوند. در هر دوره از فعاليت مالي فرزندتان، تمام نامه هاي مربوط به سرمايه گذاري او بايد به نام او باشد و خودش آنها را باز كند. در نوجواني نيز مسووليت طبقه بندي نامه هاي ياد شده با خود اوست. با حفظ سابقه فعاليت هاي مالي مي توانيد درباره تغييرات سود و روش هاي بهتر سرمايه گذاري با فرزندتان به شكلي مستدل به گفت وگو بپردازيد.
-
نگاه به آينده

هرچه فرزند شما بزرگ تر شود مفاهيم و مسائل پيچيده سرمايه گذاري را بهتر درك مي كند؛ اهميت تخصيص منابع مالي به حوزه هاي مختلف سرمايه گذاري، تنوع بخشيدن به سبد سهام، نحوه محاسبه سود هر سهم و... . اگر خودتان شخصاً قادر به توضيح برخي مفاهيم اساسي مالي و بورس براي فرزند خود نيستيد از يك مشاور سرمايه گذاري استفاده كنيد. حتي مي توانيد از سبد سرمايه گذاري خود به عنوان الگويي عيني براي نشان دادن نحوه سرمايه گذاري استفاده كنيد و تجربه هاي ارزشمند خود را در اختيار فرزندتان قرار دهيد. كودكان بيش از آنچه شما تصور مي كنيد از رفتار هايتان مي آموزند. نحوه واكنش نشان دادن شما به حوادث مختلف، تصميم گيري هايتان در امور مختلف زندگي از جمله رفتاري كه با پول داريد همگي زير نگاه تيزبين كودكان شما قرار دارد. بنابراين اگر نگاه شما به مسائل مالي منفي يا مثبت باشد فرزندان نيز همين نوع نگاه را در آينده خواهند داشت. براي واضح تر شدن موضوع براي خودتان اين پرسش ها را از خود بپرسيد: آيا با بي دقتي به صورت هاي مالي و رسيد هاي مختلف رسيدگي مي كنيد؟ آيا صورتحساب ها و قبض هاي مختلف را سر وقت پرداخت مي كنيد؟ آيا براي تنظيم بودجه خانواده هرماه زماني مشخص را اختصاص مي دهيد و با خانواده به گفت وگو مي پردازيد؟ آيا اين رسيد ها و صورت هاي مالي را در جايي مشخص به طور منظم نگهداري مي كنيد؟ آيا به سرمايه گذاري مي پردازيد؟ اگر سرمايه گذاري مي كنيد دائماً در حضور فرزندان از رشد اندك قيمت سهام شكايت مي كنيد؟ و... تمام اين موارد براي رفتار مالي آينده فرزند شما از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. منظم بودن، رويكرد مثبت به سرمايه گذاري و پرداخت به موقع صورتحساب از رفتارهاي با تاثير مثبت بر فرزندان هستند. در امور مالي خود و سرمايه گذاري ها از فرزندتان نظر بخواهيد. با اين كار وي به فكر كردن تشويق مي شود و به تدريج وارد حوزه سرمايه گذاري خواهد شد. اگر از همان ابتدا نگاهي مثبت به جنبه هاي مختلف مسائل مالي در خانواده را به وجود نياوريد در آينده او شبيه بسياري از افراد بايد منتظر باشد تا سر ماه حقوق گرفته و تا آخر عمر زندگي متوسطي را سپري كند.
-
نتيجه گيري

دانش قدرت است اگرچه بسياري از والدين از اينكه اختيار انتخاب سهام را به فرزند خود بدهند، مي هراسند اما بايد به خاطر داشته باشند كه تا ابد همواره كنار فرزندان خود نخواهند بود. حركت مستقل و تجربه آموزي بايد زماني آغاز شود و بهترين زمان هنگام كودكي و نوجواني فرزندان است. همواره مثل قديمي آموختن ماهيگيري يا ماهي دادن به ديگري را در خاطر داشته باشيد. با اجراي توصيه هاي بالا در حقيقت ماهيگيري را به فرزند خود ياد مي دهيد و او تا آخر عمر مي تواند در زمينه سرمايه گذاري مستقل عمل كند.
 شنبه 9 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن