تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براستى كه هر كس را حق سود ندهد، باطل زيانش رساند و هر كس به راه هدايت نرود، به كجر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826708611




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رييس سازمان بورس: فعالان بازار سرمايه مي‌توانند صندوق‌ سرمايه‌گذاري ايجاد كنند


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: رييس سازمان بورس: فعالان بازار سرمايه مي‌توانند صندوق‌ سرمايه‌گذاري ايجاد كنند
عكس:حميد جاني‌پورگروه بورس -عليرضا باغاني:رييس سازمان بورس و اوراق از تهيه لايحه‌اي براي فعاليت صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري به منظور تقديم به دولت خبر داد.


علي صالح‌آبادي در نخستين سمينار نهادهاي مالي كه در روز پنجشنبه گذشته توسط سازمان بورس و گروه مالي ايران برگزار شد، طي سخناني درباره صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري گفت: در قانون تجارت هيچ اشاره‌اي به فعاليت صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري نشده است، از اين رو وزارت اقتصاد لايحه‌اي را به اين منظور تهيه كرده كه به زودي تقديم دولت خواهد شد و در نهايت براي تصويب به مجلس شوراي اسلامي ارائه مي‌شود. سخنگوي بورس در اين رابطه توضيح داد كه براي تصويب لايحه مزبور با كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي هماهنگي‌هاي لازم به عمل آمده است و ظرف چند ماه ديگر (3 تا 4 ماه آينده) پيش‌بيني مي‌شود، صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري چنين مشكلي نداشته باشند.
صالح‌آبادي از صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري زمين و مسكن به عنوان حوزه جديد سرمايه‌گذاري ياد كرد كه به زودي به مردم معرفي مي‌شود و گفت: ملزومات ايجاد صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري ساختمان از سوي سازمان بورس و اوراق بهادار به صورت جدي دنبال مي‌شود. وي در بخش ديگري از اظهاراتش تشكيل صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري را از جمله آرزوهاي بازار سرمايه دانست و افزود: مهم‌ترين ويژگي اين صندوق‌ها جمع‌آوري سرمايه‌هاي سرگردان جامعه است. وي تاريخچه تشكيل اين صندوق‌ها را مربوط به سال گذشته دانست و افزود: با تصويب قانون اوراق بهادار در پايان سال گذشته مقدمات تشكيل اين صندوق‌ها فراهم شد و با اينكه مجوز فعاليت پنج صندوق سرمايه‌گذاري در آخرين‌ ماه‌هاي سال گذشته صادر شد، ولي با پذيره‌نويسي‌‌هاي انجام شده فعاليت اين صندوق‌ها در اوايل سال‌جاري تحقق يافت. به گفته وي، تاكنون 13 صندوق پذيره‌نويسي و 11 صندوق مجوز فعاليت دريافت كرده و فعاليت مي‌كنند و همچنين درخواست تشكيل 8 صندوق جديد ديگر نيز دريافت شده كه اين درخواست‌ها در حال بررسي است.
سخنگوي سازمان‌ بورس با اشاره به استقبال از تشكيل صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري گفت: علاوه بر كارگزاران، ديگر علاقه‌مندان و فعالان بازار سرمايه نيز مي‌توانند نسبت به ايجاد صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري اقدام كنند.
صالح آبادي از قدرت نقد شوندگي به عنوان ديگر ويژگي بارز صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري ياد كرد و گفت: اگر چه اين ويژگي سودآوري سهام را تضعيف نمي‌كند، ولي براي فعاليت در بازار سرمايه ضمانت كمي هم به شمار نمي‌رود.
از نظر صالح آبادي مقوله صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري به عنوان يك مهندسي مالي مطرح است و مطبوعات و رسانه‌‌ها بايد براي فرهنگ‌سازي گسترش فعاليت اين صندوق‌ها فعاليت كنند.
وي با اشاره به كارمزد صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري گفت: سازمان بورس در تلاش است كه كارمزدهاي فعاليت صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري را كاهش دهد و مذاكراتي در اين زمينه آغاز شده، ضمن اين كه با ثبت شركت‌‌ها هم مذاكراتي را آغاز كرده‌ايم كه اين صندوق‌ها را به رسميت بشناسد، چرا كه ثبت شركت‌ها هنوز با مقوله صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري آشنا نيست و شركت‌ها و موسسه‌ها را به رسميت نمي‌شناسد.
به گفته وي، اين صندوق‌ها بايد به عنوان شخصيت‌هاي حقوقي شناخته شوند و وضعيت مالياتي اين شركت‌ها هم بايد مشخص شود.
صالح آبادي كاهش هزينه‌هاي سرمايه‌گذاري و كاهش ريسك براي سرمايه‌گذاري را از جمله مزيت‌هاي صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري عنوان كرد و گفت: افراد غيرحرفه‌اي با در اختيار دادن منابع مالي خود به حرفه‌اي‌ها، اين فرصت را مي‌يابند كه با كمترين ريسك، سبدي از سهام شركت‌هاي مختلف را در اختيار داشته و در بازار سرمايه‌گذاري كنند.
وي با اين كه تا كنون بيش از 200 شركت دولتي تعيين تكليف و واگذار شده است، افزود: با عرضه سهام شركت‌هاي دولتي در بورس و تنوع شركت‌ها، صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري مي‌توانند فعاليت‌هاي خود را براي تشكيل سبد سهام و سبدگرداني آغاز كنند.
وي سپس درباره صندوق‌هاي زمين و ساختمان گفت: براي ايجاد صندوق‌هاي زمين و ساختمان به تدوين مقررات جديدي نياز است كه اين مقررات بايد در شوراي‌عالي بورس به تصويب برسد.
رييس هيات‌مديره سازمان بورس افزود: در ساختار كلي اين صندوق‌ها، پروژه‌ها با جمع‌آوري سرمايه حاصل از فروش، گواهي‌هاي سرمايه‌گذاري زمان ساخت پروژه‌ها بر اساس اميدنامه‌ها و حداكثر 5 سال منتشر خواهند كرد و تا زمان اجراي پروژه گواهي‌نامه‌هاي صادره از قابليت معامله مانند سهام را برخوردار خواهند بود و تبادل اين گواهي‌ها مدتي قبل از اتمام پروژه‌ها متوقف مي‌شود و عايدي سرمايه‌گذاران پس از اتمام پروژه و پس از به فروش رسيدن آن بين سرمايه‌گذاران تقسيم مي‌شود.
صالح‌‌آبادي گفت: تفاوت اين نوع صندوق‌ها با صندوق‌هاي مشترك سرمايه‌گذاري اين است كه گواهي‌هاي سرمايه‌گذاري در صندوق ساختمان و مسكن قابليت نقل‌وانتقال را دارند، اما اين گواهي‌هاي صندوق‌ مشترك سرمايه‌گذاري صادر و ابطال مي‌شود.
اركان صندوق سرمايه‌گذاري
به گزارش سنا، عضو هيات‌مديره سازمان بورس و اوراق‌بهادار در اين سمينار با بيان اينكه صندوق سرمايه‌گذاري، نهادي مالي است، ابراز داشت: «فعاليت اصلي آن سرمايه‌گذاري در اوراق‌بهادار است و مالكان به نسبت سرمايه‌گذاري خود، در سود و زيان شريك مي‌شوند. جمع‌آوري وجوه از سرمايه‌گذاران و اختصاص آن به خريد انواع اوراق‌بهادار با هدف كاهش ريسك، تامين منافع سرمايه‌گذار و صرفه جويي‌هاي ناشي از مقياس از وظايف اصلي اين صندوق‌ها به شمار مي‌رود.»
قاسم محسني دمنه به اركان صندوق‌ها اشاره كرد و گفت: «چنانچه شخصي بيش از پنج درصد از سهام ممتاز شركت را در اختيار داشته باشد، مي‌تواند در مجمع صندوق شركت كند. اين در حالي است كه دو نوع واحد سرمايه‌گذاري ممتاز و معمولي در اين صندوق‌ها موجود است كه معمولا موسسان صندوق‌ها داراي سهام ممتاز هستند. مدير صندوق هم يك شخصيت حقوقي داراي مجوز سبد گرداني است. ضامن صندوق هم نقد شوندگي را تضمين مي‌كند تا اگر به هر علتي صندوق نتوانست دارايي سهام دار را به وي بازگرداند يا سهام وي را تبديل به پول كند، نقد شوندگي تضمين باشد. در اين بين مهم‌ترين اركان نظارتي متولي و حسابرس هستند كه متولي در حين انجام و حسابرس پس از انجام، كار را كنترل مي‌كنند.»
معاون نظارت بر نهادهاي مالي سازمان بورس و اوراق‌بهادار ادامه داد: «بر اساس ماده يك اساسنامه نمونه صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري، موضوع فعاليت صندوق سرمايه‌گذاري در سپرده‌هاي بانكي و كليه اوراق‌بهاداري است كه مجوز انتشار آنها توسط دولت يا بانك مركزي يا سازمان بورس و اوراق‌بهادار صادر شده باشد. همچنين بر اساس ماده 28 قانون بازار اوراق‌بهادار، تاسيس صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري منوط به ثبت نزد سازمان است و فعاليت آنها تحت نظارت سازمان انجام مي‌شود. در ماده 29 قانون بازار اوراق‌بهادار نيز آمده است: «صلاحيت حرفه‌اي اعضاي هيات‌مديره و مديران، حداقل سرمايه، موضوع فعاليت در اساسنامه، نحوه گزارش دهي و نوع گزارش‌هاي ويژه حسابرسي نهادهاي مالي موضوع اين قانون بايد به تاييد سازمان برسد. اين در حالي است كه بر اساس ماده 7 قانون بازار اوراق‌بهادار تصويب اساسنامه صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري بر عهده هيات‌مديره سازمان است.»
تسهيلات«سازمان» به صندوق‌ها
به گزارش ايسنا، علي سنگينيان نيز به اقدامات تشويقي شركت بورس براي ايجاد اين صندوق‌ها پرداخت و گفت: بورس تهران اقدامات تشويقي براي كارگزاراني كه صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري مشترك تاسيس مي‌كنند، ايجاد كرده و براي اين كارگزاران ايستگاه‌هاي معاملاتي رايگان اختصاص داده است تا معاملات از طريق اين ايستگاه‌ها تسهيل شود. علاوه بر اين با توجه به سهام صندوق‌هاي كوچك و بزرگ، يك سهميه‌ اضافي عرضه اول براي آنها پيش‌بيني شده است.
وي اضافه كرد: علاوه بر اين معافيت كارمزد به منظور كاهش هزينه و كمك به سرمايه‌گذاران پيش‌بيني شده و از 50 تا 100درصد معافيت كارمزد به آنها تعلق مي‌گيرد. وي در ادامه كاركرد صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري با تاكيد بر صندوق‌هاي قابل معامله در بورس (ETF) را مورد توجه قرار داد و خاطر نشان كرد: اين صندوق‌ها در بورس معامله شده و علاوه بر مزاياي صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري مشترك، امكان معامله همانند سهم عادي را دارند و ETF با وجود سابقه 20 ساله در جهان ابزاري است كه به سرعت در حال رشد بوده و اكثر بورس‌هاي دنيا اين ابزار را در اختيار دارند.
وي در مورد كاركرد اين صندوق‌ها توضيح داد: ابتدا مدير صندوق سبدي از سهام تهيه مي‌كنند كه عمدتا پرتفوي شاخصي است و آن را نزد مدير صندوق به امانت گذاشته و در قبال آن واحدهاي صندوق را دريافت مي‌كند و اين واحد در بورس خريد و فروش مي‌شود و عمل ايجاد و بازخريد غيرنقدي است و هزينه عملياتي آن كم است، همچنين قيمت آن براساس عرضه و تقاضا بازار است.
لزوم مديريت هزينه‌ها
همچنين به گزارش ايسنا، يكي از مديران صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري آمريكا با بيان مطلب فوق در همايش صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري مشترك گفت: «مديران صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري بايد تحصيلات علمي لازم را براي انجام اين مسووليت داشته باشند. صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري با سرمايه‌هاي بسيار اندك مي‌توانند در سرمايه‌گذاري‌هاي بسيار بزرگ شركت كنند.»
پروفسور محمد تقي وزيري با بيان اينكه صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري اهداف مختلفي را دنبال مي‌كنند، ابراز داشت: «هدف از راه‌اندازي اين صندوق‌ها، اشتراك دادن مردم در سرمايه‌گذاري‌ها است. در اين صورت سرمايه‌گذاران از طريق يك مدير حرفه‌اي مي‌توانند به سودآوري خوبي برسند. به علاوه نقدينگي مطلق وجود داشته و سرمايه‌گذاران در هر زماني كه تصميم بگيرند، مي‌توانند پول خود را دريافت كنند.»
وي ادامه داد: «اين صندوق‌ها از طريق سود حاصل از تقسيم سود سهام در پايان هر سال مالي و همچنين سود حاصل از خريد و فروش سهم كه توسط صندوق صورت مي‌گيرد، دارايي خود را افزايش مي‌دهند. به‌علاوه ارزش و منبع اصلي دارايي هم افزايش خواهد يافت. يكي ديگر از مزيت‌هاي اين صندوق‌ها وجود يك مدير حرفه‌اي در صندوق است.»
پروفسور وزيري گفت: «البته يك نگراني وجود دارد كه هزينه‌هاي صندوق بيشتر از حد مجاز باشد. بنابراين بايد هزينه‌هاي مشخصي براي صندوق‌ها در نظر گرفته شود، چراكه اگر هزينه‌ها بيش از حد مجاز افزايش يابد، ميزان برگشت سرمايه به سرمايه‌گذار كاهش مي‌يابد. از همين رو بايد اهداف، فلسفه و بينش صندوق‌ها روشن باشد.»
وي گفت: «سرمايه‌گذاري در صندوق‌ها براي سرمايه‌گذاران بسيار ساده و آسان‌تر از خريد و فروش مستقيم سهام است. البته نبايد فراموش كرد هيچ گونه سرمايه‌اي عاري از ريسك نيست. اين در حالي است كه اگر صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري درست خريد و فروش كرده و نوسانات درستي را در بازار ايجاد كنند، ديگر كسي به صورت شخصي اقدام به خريد و فروش سهام نمي‌كند.»
در حاشيه نخستين سمينار نهادهاي مالي ايران، صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري نهايت‌نگر، پيشتاز، حافظ، گلچين، بانك ملي، سهم آشنا، بانك سپه، خبرگان، آگاه، بانك صادرات، بانك تجارت با ايجاد نمونه‌هايي در فضاي نمايشگاهي به ارائه آخرين وضعيت خود پرداختند.
 جمعه 8 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن