واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: وضعيت خرس سياه در ايران از يوزپلنگ هم وخيم تر است
http://iren.ir/Images/News/Smal_Pic/25-1-1388%5CIMAGE633753191154687500.jpg (http://iren.ir/Images/News/Larg_Pic/25-1-1388%5CIMAGE633753191154687500.jpg)
وضعيت خرس سياه در ايران از يوزپلنگ هم وخيم تر است
ايرن - سعيده وحيدنيا: تعداد خرس سياه در ايران 50 قلاده اعلام شده، در حاليکه تعداد يوزپلنگ دست کم 70 قلاده شناسايي شده است. به گفته «هادي فهيمي»، کارشناس محيط زيست، بدين ترتيب مي توان گفت که خرس سياه در ايران بيش از يوزپلنگ در معرض انقراض قرار دارد. اين در حالي است که يوزپلنگ ايراني به پشتوانه پروژه حفاظت از يوز، تحت حمايت بين المللي قرار گرفته است اما خرس سياه که يک گونه در حال انقراض است همچنان به حال خود رها شده است.
هادي فهيمي در گفتگو با خبرگزاري مستقل محيط زيست ايران گفت: آخرين محدوده پراکندگي خرس سياه در استان کرمان ديده شده که از طرف شرق از پاکستان وارد و تا شمال شرق جيرفت پيش آمده اند . در حال حاضر مناطق «بحر آسمان»، « ده بکري» و «جبال بارز» که در آنها خرس سياه ديده شده مورد بررسي قرار داده ايم.
وي افزود: تا کنون اين حيوان در هرمزگان، سيستان بلوچستان و کرمان مشاهده شده و اکنون با طعمه گذاري زمان ورود و خروج اين حيوان به يک منطقه بررسي مي شود.
فهيمي ادامه داد: در حال حاضر مسئوليت زيستگاه، برآورد تراکم، تقابل اين حيوان با انسان و رژيم غذايي اين گونه نادر در دست بررسي است. همچنين در حال حاضر 10 دوربين درد دهانه هاي غارهايي که افراد بومي گزارش داده اند خرس وارد آنها شده، کار گذاشته شده است.
اين کارشناس محيط زيست گفت: شکار بي رويه عامل اصلي در خطر انقراض قرار گرفتن اين گونه است. همچنين چراي بي رويه دام هاي محلي در مناطق جنگلي با توجه به اينکه خرس به اين مناطق بسيار وابسته است به طور غير مستقيم تاثير منفي دارد. در واقع با افزايش دام، توليد پوشش گياهي در منطقه جنگلي کم شده و باعث مي شود که رشد جنگل جوان متوقف شود. عامل ديگري که اين گونه را تهديد مي کند، نبود آگاهي مردم بومي در برخورد با اين حيوان است.
فهيمي در ادامه افزود: در شرايط فعلي سازمان محيط زيست، وضعيت بقاي اين گونه خرس در ايران خوش بينانه نيست. و با توجه به اينکه تنها در يک منطقه از کشور زيست مي کند در آستانه انقراض قرار دارد.
به گفته او در واقع وضعيت اين گونه نادر براي مسئولان محيط زيست کشور هنوز مورد توجه قرار نگرفته است و اين سازمان بايد براي حفاظت خرس سياه مديريت محکمي اعمال کند.
وي ادامه داد: در واقع خرس سياه تا به حال خود توانسته خودش را حفظ کند. اگر وضعيت شکار بي رويه در مناطقي که اين گونه ديده شده کنترل شود، مي توان اميدوار بود که از انقراض اين گونه نادر جلوگيري شود.
اين کارشناس محيط زيست توضيح داد، با توجه به اينکه کمتر از 50 قلاده از اين گونه باقي مانده است، حتي صداي شليک تير براي شکار پرندگان نيز باعث مي شود خرس سياه به وحشت بيافتد و مجبور شود به جايي که زيستگاه مناسبش نيست، مهاجرت کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]