واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سرپرست كميته امداد خبرداد: توزيع سبدغذايي ويژه مددجويان درطول ماه رمضان اجراي طرح اكرام ايتام،19تا21ماه رمضان توزيع بنهاي غيرنقدي نيازمندان پس ازماه مبارك
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - خانواده
سرپرست كميته امداد امام خميني (ره)، با اعلام توزيع سبد غذايي ويژه ماه مبارك رمضان در ميان مددجويان گفت: قرار است، اقدامات موثري براي ماه مبارك رمضان، در قالب سبد مواد غذايي تهيه و به خانوارهاي تحت پوشش تقديم شود.
حسين انواري در گفتوگو با خبرنگار «اجتماعي» ايسنا، سرانه اين سبد غذايي را بنا به شرايط استانها متفاوت دانست و افزود: سرانه اين سبد غذايي در استانهاي مختلف، متفاوت است، چرا كه بخشي از اعتبارات لحاظ شده براي اين امر، از محل اعتبارات دولتي و بخش ديگر از محل درآمدهاي مردمي است.
توزيع «سبد غذايي اطعام» با ارزش 15 تا 20 هزار تومان براي هر خانوار در طول ماه مبارك رمضان
به گفته وي، ميانگين ارزش ريالي هر سبد غذايي ويژه ماه مبارك رمضان براي هر خانوار كه با عنوان «اطعام نيازمندان و مددجويان» توزيع ميشود، حدود 15 تا 20 هزار تومان است كه شامل مواد خوراكي چون برنج، روغن، مواد پروتئيني و غيره ميشود.
وي در مورد زمان توزيع اين سبد تصريح كرد: اين سبد در طول ماه مبارك رمضان توزيع ميشود و زمان مشخصي ندارد، البته بنا به شرايط هر استان، اقدامات مناسبي براي اطعام خانوارها در هر استاني صورت ميگيرد. به طوري كه سفرههاي اطعام در سراسر كشور گسترانده و پذيراي محرومان و نيازمندان تحت پوشش و غير تحت پوشش خواهد بود.
توزيع بنهاي غيرنقدي نيازمندان پس از ماه رمضان
هنوز تصميمي در مورد رقم بنها اتخاذ نشده است
توزيع بنهاي غيرنقدي 32 هزار توماني در سال جاري از ديگر مباحثي است كه سرپرست كميته امداد درباره آن اظهار كرد: سبد كالاي مواد خوراكي با ارزشي حدود 32 هزار تومان در سال گذشته توزيع شد. براي سال جاري نيز اين امر پس از ماه رمضان محقق ميشود، تا بدين ترتيب اين بنها بين هفت ميليون مددجو توزيع شود، لذا اين سبد ويژه ماه مبارك رمضان نيست.
انواري در مورد افزايش و يا كاهش رقم بنهاي مددجويان در سال جاري، تاكيد كرد: هنوز در مورد رقم بنها، تصميمي اتخاذ نشده است، اما با وزارت رفاه در حال رايزني هستيم، تا شايد رقم بنها افزايش يابد.
وي افزود: بنهاي غيرنقدي 32 هزار توماني كه در سال گذشته بين مددجويان دستگاههاي حمايتي و نيازمندان شناسايي شده توسط اين دستگاهها عرضه شد، اين امكان را به مددجويان داد، تا آنها بنا به نياز و سليقه، كالاي مورد نظر را خريداري كنند كه انواري در پاسخ به اين كه آيا اين بنها در سال جاري نيز با همين روش توزيع ميشوند، عنوان كرد: سعي كردهايم، اختيار خريد را به خانوارها بدهيم، اما بنا به هماهنگي صورت گرفته با مراكز فروش كالاها، قرار است، با استفاده از اين بنها عمدتا مواد خوراكي تحويل داده شود.
آغاز پرداخت مابهالتفاوت افزايش مستمريها از ماه گذشته
تغيير درصد افزايش مستمريها به نسبت بعد خانوار
هزينههاي صرف شده خدمات ارائه شده به ازاي هر خانوار تحت پوشش كميته امداد در مجموع بيش از 300 ـ 400 هزار تومان است
وي با اعلام پرداخت مابهالتفاوت افزايش مستمريهاي مددجويان تحت پوشش از ماه گذشته و درصد افزايش آنها، اذعان كرد: مابه التفاوت افزايش مستمريهاي مددجويان سازمان بهزيستي و كميته امداد از ماه گذشته شروع به پرداخت شده است كه اين افزايشها بنا به بعد خانوار متفاوت است. يعني درصد افزايشها براساس فراواني و تعداد اعضاي يك خانواده بيشتر ميشود.
سرپرست كميته امداد، درصد افزايش مستمريها از ابتداي سال جاري را حدود 15 تا 20 درصد عنوان كرد كه مددجويان در كنار مستمريها، از خدمات جانبي و موردي همچون هزينههاي تحصيل، وديعه مسكن، درمان و غيره كه به صورت رايگان و يا در قالب تسهيلات بانكي ارائه ميشود، برخوردارند.
به گفته انواري، هزينههاي صرف شده خدمات ارائه شده به ازاي هر خانوار تحت پوشش كميته امداد در مجموع بيش از300 ـ 400 هزار تومان است، به طوري كه اين كمكها و خدمات كه در قالب مستمري و خدمات جانبي عرضه ميشود، به اندازه هزينهكرد يك خانوار معمولي است.
اختصاص حدود 2هزار ميليارد تومان براي جبران اثرات ناشي از خشكسالي مناطق دچار آسيب
اختصاص اعتباري بالغ بر حدود هو هزار ميليارد تومان از سوي دولت و منابع داخلي كميته امداد براي جبران اثرات ناشي از خشكسالي مناطق دچار آسيب، از ديگر موضوعاتي است كه وي به آن اشاره كرد.
9 تا 10 درصد جمعيت استان ايلام تحت پوشش كميته امداد هستند
سرپرست كميته امداد در ادامه اين گفتوگو خبر داد: درصد نيازمندان تحت پوشش كميته امداد در استانهايي چون هرمزگان، ايلام، خراسان جنوبي و سيستان و بلوچستان، يعني استانهايي كه با آسيب و بلاياي طبيعي مواجه هستند، بيشتر است.
انواري تاكيد كرد: 9 تا 10 درصد جمعيت استان ايلام تحت پوشش كميته امداد است.
وي دلايل اين امر را اين گونه بيان كرد: عوارض و بلاياي طبيعي، خسارات ناشي از جنگ و قطع شدن راه ترانزيت كه باعث از بين رفتن اشتغال در اين استان شده است، از دلايل تعداد بالاي جمعيت تحت پوشش استان ايلام به شمار ميرود و هر چند با تردد افراد به عتبات عاليات، بسياري از مشاغلها در آنجا دوباره رونق گرفته است، اما هنوز كمبودهاي ناشي از سالهاي گذشته در آنجا وجود دارد.
براي تغيير جهت زندگي نيازمندان در سال جاري، برنامهاي عملي داريم
ميانگين وام اشتغالزايي مددجويان از صندوق اشتغالزايي كميته امداد، دو تا شش ميليون تومان است
سرپرست كميته امداد، در مورد توانمندسازي و خودكفايي خانوارهاي تحت پوشش اين نهاد حمايتي و در نهايت خروج آنها از چرخه حمايتي، گفت: بر اساس تفكر تغيير جهت زندگي نيازمندان در سال جاري، برنامهاي عملي داريم كه اين جهتگيري شامل توانمندسازي تمامي مددجوياني است كه ميتوانند، كار انجام دهند.
انواري ادامه داد: براي زنده كردن فرهنگ توانمندسازي، از اواخر سال گذشته برنامهريزي صورت گرفت و بر همين اساس در هر استاني جشنواره اشتغال برگزار شد، تا مجموعه كارهايي كه در حوزه خودكفايي انجام شده بود، ارزيابي و بهترين آنها انتخاب شوند.
وي در مورد اقدامها و ابزارهاي كميته امداد به عنوان دستگاه حمايتي در راستاي خودكفايي مددجويان به ايسنا، گفت:
براي رسيدن به اين هدف ،از دو نوع ابزار استفاده ميشود كه يكي، ارائه وام از صندوق اشتغالزايي كميته امداد است كه اعتبارات اين صندوق از منابع داخلي تامين ميشود. همچنين استعدادسنجي خانوادهها، آموزشهاي فني ـ حرفهاي، واگذاري ابزار كار و مراقبتهاي كارشناسي براي وارد شدن به چرخه خودكفايي، از ديگر اقدامات كميته قبل و پس از پرداخت وام اشتغالزايي به شمار ميرود.
سرپرست كميته امداد با بيان اين كه به دليل پايين بودن ميزان خودباوري مراجعان كميته امداد، آنها آمادگي خودكفا شدن را ندارند، تصريح كرد: در مرحله نخست بايد مددجويان را به مرحله خودباوري و «ميتوانيم » برسانيم و سپس وارد مرحله آموزش كنيم، تا بر روي پاي خود بايستند.
انواري ميزان وام اشتغالزايي پرداختي به مددجويان از صندوق اشتغالزايي كميته امداد را به طور ميانگين دو تا شش ميليون تومان اعلام كرد كه در برخي مواقع، سقف اين وام به 10 ميليون تومان نيز ميرسد.
در طول سال جاري و تاكنون مددجويان نتوانستهاند، تسهيلات بانكي دريافت كنند
سرپرست كميته امداد امام خميني (ره)، منبع بعدي تامين وامهاي پرداختي به مددجويان را تسهيلات بانكي خواند و تاكيد كرد: در مورد استفاده از تسهيلات بانكي با مشكلاتي مواجه هستيم، به طوري كه در طول سال جاري و تاكنون مددجويان معرفي شده به بانكها، نتوانستهاند تسهيلات بانكي را دريافت و از آن استفاده كنند.
ايجاد فضاي اشتغالهاي كوچك از برنامههاي سال جاري كميته امداد
اكثر مددجويان حوزه اشتغال كميته امداد را زنان سرپرست خانوار تشكيل ميدهند
وي از ايجاد فضاي مشاغل كوچك به عنوان برنامه جديد عرضه شده اين كميته در سال جاري نام برد و اظهار كرد: متاسفانه بعضي گفتهها، اين شغلها را نفي ميكند كه باعث تعجب من شده، اما اين مشاغل تورمزا و تحميلي نيست و حتي برخي از آنها باعث فعال شدن چرخه توليد ميشود.
وي اكثر مددجويان حوزه اشتغال تحت پوشش كميته امداد را زنان سرپرست خانوار نام برد و عنوان كرد: نبايد اين قشر را براي اشتغال به گونهاي از خانه خارج كنيم كه بچههاي آنها آسيب ببينند. پس تلاش ميكنيم، به گونهاي براي آنها اشتغالزايي كنيم، تا سرپرستي زنان نسبت به كودكانشان تقويت شده و بدينترتيب هزينههاي فرهنگي ناشي از عوارض ايجاد شده، كاهش يابد.
به گفته سرپرست كميته امداد، به همين دليل است كه دست كميته امداد براي اشتغالزايي زنان سرپرست خانوار باز نيست، تا براي آنها اشتغالي در دايره وسيع ايجاد و تعريف كند.
حدود 80 تا 90 درصد ايتام تحت پوشش كميته امداد حامي دارند
19 تا 21 ماه مبارك رمضان طرح اكرام ايتام برگزار ميشود
همه مراجعان كميته امداد پول و نان نمي خواهند
سرپرست كميته امداد در مورد اقدامات صورت گرفته براي سرپرستي ايتام، بيسرپرستان و بدسرپرستها، خاطر نشان كرد: سرپرستي و پوشش كودكان يتيم و بدسرپرست در طرح اكرام ايتام به مردم عرضه شده است، به طوري كه آحاد مختلف مردم در حد بضاعت خود ميتوانند، در اين طرح شركت كنند.
انواري افزود: در حال حاضر در سراسر كشور حدود 80 تا 90 درصد ايتام تحت پوشش كميته امداد، داراي حامي هستند. البته بايد تاكيد كرد، در بحث ايتام، تكريم مد نظر است نه تغذيه! چرا كه حمايتهاي مردم، باعث تقويت روحيه ميشود.
وي سرمايهگذاري را منوط به سرمايهگذاري مادي در زمينههايي چون ايجاد مسكن و اشتغال ندانست و گفت: همه مراجعان كميته امداد پول و نان نميخواهند، بلكه حمايتهاي ديگري چون حمايت قضايي در گرفتاريهاي پيش آمده و يا غيره را تقاضا ميكنند.
به گفته سرپرست كميته امداد، از 19 تا 21 ماه مبارك رمضان سال جاري نيز همچون سالهاي گذشته، طرح اكرام ايتام به صورت عام در سراسر كشور اجرا ميشود.
انتهاي پيام
جمعه 8 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]