واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي/ رويانيان: تست سلامت رواني رانندگان زير نظر وزارت بهداشت انجام ميشود
اجتماعي. راهور . تست سلامت
رييس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي درباره اجراي تست رواني از رانندگان در تصادفات، گفت: اين اقدام بر اساس ماده ۴۰آيين نامه راهنمايي و رانندگي و زير نظر وزارت بهداشت انجام ميشود.
سرتيپ محمد رويانيان روز جمعه در گفتگو با خبرنگار اجتماعي ايرنا، با بيان اين مطلب، مراجع انجام معاينات پزشكي را كارگروهي متشكل از نمايندگان وزارت كشور، بهداشت و درمان و پليس اعلام كرد و گفت: وزارت بهداشت پزشكاني را براي اين مورد تعيين كرده است كه تست رواني رانندگان را انجام خواهند داد.
وي با تاكبد بر اينكه به طور معمول و به صورت برنامهاي پليس ميتواند نسبت تست سلامت روحي، رواني و جسمي افرادي كه گواهينامه دريافت كرده اند اقدام كند، گفت: امكان دارد افراد در اثر استفاده از روان گردان ها، مواد مخدر و يا از بين رفتن سلامتي اعضاء بدن در اثر حادثه عامل تصادفات شوند كه لازم است از اين افرد آزمايشات رواني و جسماني شوند.
رييس پليس راهور ناجا در پاسخ به اينكه دليل انجام نشدن اين آزمايشات قبل از صدور گواهينامه گفت: قبل از ارايه گواهينامه اين آزمايشات انجام و سپس گواهينامه ارايه ميشود اما اين دليل نميشود كه فرد تا آخر عمر از آن سلامت بهره مند باشد.
وي گفت: البته افرادي كه دچار نقص عضو ميشوند وظيفه دارند به پليس اطلاع دهند و همچنين به مراكز پليس مراجعه كنند كه در صورت مراجعه نكردن به پليس لازم است پليس به سراغ اين افراد برود و بهترين مكان و شرايط براي شناسايي اين افراد هنگام تصادفات است.
رويانيان راه حل ديگر را تست و آزمايش از افرادي كه در بزرگراهها به رانندگيهاي خطرناك دست ميزنند اعلام كرد و گفت: ماموران مرجع تشخيص عدم سلامت راننده نيستند بلكه ميتوانند فردي را كه اقدام به رانندگي پرخطر مي كند به پزشكان معرفي كنند.
وي با اشاره به انجام تست اعتياد كه در پي آن مشخص شد ۲۰درصد از رانندگان خودروهاي سنگين معتاد هستند، گفت: مامور كه مرجع قضايي نيست و نمي تواند با معتاد و يا فردي كه سلامت رواني ندارد برخورد كند در نتيجه به مراجع قضايي معرفي خواهند شد اما قانون اين اجازه را به پليس داده است تا نسبت به توقيف گواهينامه و جلوگيري از ادامه رانندگي اينگونه افراد اقدام كند.
رويانيان همچنين ازاجراي طرح محروميت يك هفته تا يك ماه براي رانندگاني كه سه تخلف حادثه ساز انجام دهند خبر داد و گفت: ماموران راهور در تهران مي توانند در صورتي كه رانندهاي سه بار مرتكب تخلف حادثه ساز شود، را از يك هفته تا يك ماه از رانندگي محروم كنند.
وي در پاسخ به اين مورد كه وي از يك طرف نسبت كه كم بودن مبلغ جرايم معترض است و از سوي ديگر در مطبوعات از هماهنگي با قوه قضاييه براي تخفيف به افرادي كه مبالغ بالاي سه ميليون ريال جريمه دارند خبر ميدهد، گفت:
اين موارد با يكديگر ارتباط ندارد و پليس از اينكه رانندهاي را جريمه كند خوشحال نميشود.
وي گفت: اين مورد هم پليس و هم مردم را رنج ميدهد .
رييس پليس راهور ناجا تاكيد كرد: درخواست ما جرايم بازدارنده است و اينكه در سوابق اجتماعي افراد به عنوان سابقه منفي ثبت شود .
وي ادامه داد: اگر اين مورد اتفاق افتد و فرد براي ثبت نام مدرسه فرزندش نياز به ارايه سابقه رانندگي داشته باشد و بر لزوم ارايه كلاس قوانين رانندگي براي فرزندش در صورت متخلف بودن تاكيد شود و يا اينكه در زمان بيمه كردن خودرو وي به دليل وضعيت بد رانندگي مجبور به پرداخت حق بيمه بيشتر شود ديگر نيازي به جريمه نيست.
وي تاكيد كرد: در خواست پليس ارتباط سوابق اجتماعي با سوابق رانندگي است رويانيان افزود: اين مورد پس از طرح در مجلس هفتم تصويب نشد اما شور اول آن درمجلس هشتم تصويب شد و در انتظار تصويب آن در شور دوم هستيم.
وي در مورد تخفيف به افرادي كه جريمههايي بالاتر از سه ميليون ريال دارند گفت: افردي هستند كه در حال حاضر بدهي معوقه دارند و توان پرداخت نيز ندارد و پليس نيز وظيفه دارد اين بدهيها را وصول كند.
رييس پليس راهور ادامه داد: اين افراد اگر قصد تعويض خودور، فروش خودرو، دريافت پلاك و دريافت خدمات داشته باشند نميتوانند، دراين صورت پليس با فردي كه پول پرداخت بدهي خود را ندارد چه كند؟
رويانيان گفت: در اين حال تنها مرجع قضايي است كه توانايي تخفيف يا بخشش را دارد بنابر اين پليس با تشكيل هياتهايي دليل تخلف زياد اين افراد را جويا ميشود و در صورت صلاحديد اين افراد پس از معرفي به قوه قضاييه مشمول تخفيف و يا بخشش خواهند شد.
وي انتقال مبالغ جرايم تا پنج ميليون ريال به پلاك جديد را از ديگر اقدامات راهور در آسانسازي شرايط براي دارندگان خودروها اعلام كرد.
جمعه 8 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 334]