واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نخستين سالگرد كوچ شفق/2جايگاه ادبي «مرحوم آيتاللهبهجتي(شفق)» در نگاه حجتالاسلام و المسلمين «سيدمحمد خاتمي»
گروه ادب: مرحوم بهجتي شاعري بود توانمند كه ظرافت و دردمندي و دينداري و روشنگري را در اين هنر خود به نمايش ميگذاشت و ذوق سرشار همراه با دانش گسترده را در زبان فاخر خود به كار ميگرفت. او يكي از نامداران اين عرصهي مبارك بود. امّا پيش و بيش از آن شخصيت او را بايد در دانشمندي و دينداري او جستجو كرد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) مقاله زير از حجتالاسلام و المسلمين «سيدمحمد خاتمي» درباره شخصيت مرحوم آيتاللهبهجتي (شفق) امام جمعه فقيد اردكان است، كه به مناسبت اولين سال درگذشت اين عالم رباني و اديب فرزانه به صورت اختصاصي در اختيار گروه ادب خبرگزاري ايكنا قرار گرفته است.
حجتالاسلام و المسلمين خاتمي در اين مقاله بيان ميكند: «امروز، ادبيات به رشتهاي از دانش و مهارتي اطلاق ميشود كه به حوزهي زبان و گفتار و عمدتاً شكل و صورت آن مربوط ميشود، ولي مايه و مادّهي آن يعني «ادب» در ميراث فرهنگ فارسي- اسلامي چيزي فراتر از اين محدوده نيست كه امروز در آن محصور شده است. «ادب» را ميتوان به «حكمت»، «بصيرت»، «معرفت» و «اخلاق» و «خير» تعبير كرد.
شخصيت ممتاز مرحوم آيتالله محمدحسين بهجتي را - كه رضوان خدا بر او باد؛ - ميتوان با عنوان «اديب» بههر دو معني كلمه موصوف كرد.
اين انسان بزرگوار ميراث طبيعي خاندان پاك و پاكيزه خود را كه به صلاح و پاكي و نجابت و دينداري موصوف بود بستر باروري استعداد سرشار خود براي كسب معرفت و فضيلت كرد و صاحب شخصيتي ممتاز شد كه هر چه بر والايي آن افزوده ميشد متواضعتر ميشد. او هيچگاه اين همه فضل و فضيلت را وسيلهي فضلفروشي و خودنمايي نكرد.
مرحوم بهجتي شاعري بود توانمند كه ظرافت و دردمندي و دينداري و روشنگري را در اين هنر خود به نمايش ميگذاشت و ذوق سرشار همراه با دانش گسترده را در زبان فاخر خود به كار ميگرفت. او يكي از نامداران اين عرصهي مبارك بود. امّا پيش و بيش از آن شخصيت او را بايد در دانشمندي و دينداري او جستجو كرد.
مرحوم بهجتي فقيهي روشنبين و متفكري آشنا با حكمت و دمخور با عرفان بود و در همه حال آنچه در بزرگي او ميافزود، اخلاق- مداري وي بود.
تأدب به آداب دين از او مؤمني راستين پديد آورده بود كه هيچگاه دچار خشكانديشي نشد.
اين همه را بايد در كنار لطافت روح سرشار و درخشان او زيباتر ديد. انساني كه به جرأت ميتوان گفت كه هيچكس و هيچگاه كوچكترين نشاني از تندخويي را در او مشاهده نكرد. شكيبا بود و پرتحمل و سرشار از درد و دغدغه نسبت به زندگي انسان كه همواره حرمت انسانيت را نگاه ميداشت و براي گشودن گرهي از كار انساني بيتابي ميكرد.
اين دانشمند عارف و اديب اخلاقي كه ميتوانست در هر مقام و مرتبتي خدمتگزاري بزرگ باشد آنگاه كه حضرت آيتاللهخاتمي قدسسره به اقتضاء شرايط در يزد رحل اقامت افكند از سوي حضرت امام قدسسره به امامت جمعهي اردكان منصوب شد كه شايد به لحاظ ظاهر، جان بزرگ او تناورتر از ظرفي بود كه در آن قرار ميگرفت ولي پذيرش اين منصب و مسئوليت در عين حال كه نشانگر تواضع ايشان بود حكايت از روشنبيني و دريادلي ايشان نيز ميكرد.
وي اردكان را كانون فرهنگ و ادب با مردماني بزرگ و والامنش ميديد كه گرچه به مقياسها و ميزانهاي ظاهري چندان بزرگ نبود، ولي به لحاظ سابقهي معنوي، فرهنگي و مردمي بسيار بزرگ بود و اين همدمي و همراهي با اين مردم و ادامهي راه تربيتي و اخلاقي استاد و مراد خود آيتالله خاتمي را متناسب با روح بلند خود ميديد.
استاد بهجتي خيلي زود جسم نحيفش در معرض طوفان درد و بيماري قرار گرفت. اما روح بلند و ظرفيت ممتاز و ايمان مستحكم و صبر مثالزدنياش چنان اين جسم نحيف را راه ميبرد كه گويا جسم او در اوج نشاط و شادابي است او درد و بيماري را نيز مقهور قدرت معنوي خود ميكرد. هيچگاه از درد نناليد و ذرهاي از اين بابت گرفتار و ناسپاس نشد و با همان بلندمنشي تا آخرين لحظات حمايت خود همچنان در صحنهي ارشاد و تعليم و تدبير و گرهگشايي از كار خلق حضور داشت و ناگهان...
ناگهان خورشيد وجودش در قلب تابستاني داغ غروب كرد و به ديدار معبود شتافت كه عمر پربركتش را عاشقانه صرف شناخت و لذت بردن از نيايش و پرستش او كرده بود.
و امروز ماييم و حسرت غيبت آن آفتاب كه همواره را همان را روشن و جانمان را گرم نگاه ميداشت. درود پروردگار بر او باد كه پاك زيست و پاكيزه مرد و انشاءالله پاك و پاكيزه برانگيخته خواهد شد.
جمعه 8 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]