واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مبلغان زن بايد قرآن و معارف آن را اصول تبليغ خود قرار دهند
گروه اجتماعي: همايش «اخلاق و معنويت؛ نخستين آيين نكوداشت زنان مبلغ شهر تهران» روز گذشته هفتم شهريورماه در حالي به كار خود پايان داد كه كارشناسان و سخنرانان حاضر در اين همايش پيروي از قرآن و معارف آن را مهمترين و بهترين منبع در امر تبليغ مفاهيم ديني عنوان كردند.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، همايش «اخلاق و معنويت؛ نخستين آيين نكوداشت زنان مبلغ شهر تهران» روز گذشته هفتم شهريورماه با هدف نهاديه ساختن ارزشهاي معنوي و اخلاقي در ميان جامعه و به ويژه خانوادهها، تقويت انگيزههاي معنوي در بين بانوان و آشناسازي بانوان با نقش مؤثر عواطف قلبي و روحيات پاك آنها در ساختن شخصيت معنوي و تربيت اخلاقي فرزندان با حضور جمعي از بانوان مبلغ و مسئولان فرهنگي در تالار وحدت تهران برگزار شد.
اين مراسم با ايراد سخناني توسط حجتالاسلاموالمسلمين «احمد عابدي» مدرس حوزه و دانشگاه، آغاز شد. وي در ابتداي سخنان خود به تشريح اخلاق و معنويت در دين اسلام پرداخت و با اشاره به اينكه در دين اسلام سه سال شمسي، قمري و سير و سلوك وجود دارد، گفت: اگر فردي بخواهد به سير و سلوك برسد بايد از ماه رمضان به اين مهم توجه كند.
عابدي در بخش ديگري از سخنان خود به معنويت پرداخت و افزود: متأسفانه در حال حاضر شاهد ظهور برخي معنويتهاي غيرالهي و عرفانهاي نوظهورهستيم و مهمترين دليل اين وضعيت نيز اين است كه نتوانستهايم عرفان و معنويت حقيقي را به مردم عرضه كنيم.
قرائت پيام آيتالله «عبدالكريم موسوياردبيلي» از ديگر برنامههاي اين همايش بود كه توسط حجتالاسلاموالمسلمين «پويا» قرائت شد در بخشي از اين پيام آمده است: «ما مفتخريم كه در تاريخ اسلام، از صدر تا دوران معاصر، زنان دانا، پارسا، عالمه، مجاهده و فاضله بوده و هستند كه هر يك منشأ بركات و خيرات و باقيات صالحات هستند و صد البته در صدر و مقدم اينان، بانوي عالميان صديقه اطهر فاطمه زهرا و عقيله قريش زينب كبري(س) و نيز كريمه اهلبيت فاطمه معصومه(س) بودهاند كه هر يك در نشر معارف حقه، تعليم، تفسير و حديث و احكام و صيانت از كيان اسلام مجاهدت فراموشناشدني داشتهاند و امروزه نيز مفاخر علمي، شاگردي در محضر آنان را افتخار خويش ميدانند.»
اين مراسم با ارائه مقالاتي با عنوان «نقش محاسبه نفس در ارتقاي سلامت» توسط «اقدس بكلو»، «رفتار اخلاقي پيامبر(ص) با حضرت خديجه(س)» توسط «زهرا حجازيدوست»، «نقش و رعايت موازين اخلاقي در تبليغ دين» از «مريم حاجيعبدالباقي» و «معرفي دعاي ابوحمزه ثمالي» با حضور «مريم سليماني» ادامه يافت.
قرائت پيام آيتالله «جعفر سبحاني» بخش ديگري از نخستين دوره اين همايش بود كه در بخشي از آن آمده است: «واژه تبليغ به معني رسانيدن پيام است، خواه صاحب پيام خدا باشد يا آفريده او مانند بشر، درست و راست باشد يا نادرست و دروغ، ولي سخن ما درباره انسانهاي والايي است كه بار امانت الهي را به دوش كشيده و پيامهاي الهي را به بندگان خدا ميرسانند.»
حجتالاسلاموالمسلمين «محسن قرائتي» رئيس ستاد اقامه نماز كشور از ديگر سخنرانان اين همايش خطاب به زنان مبلغ گفت: يادتان باشد در عرصه تبليغ راهي غير از مسير انبيا رفتن خطاست و ما را به مقصد نميرساند از اينرو بايد تمام دقت خود را صرف دستيابي به اين مهم كنند كه تمام سخنانشان طبق مباني قرآني و طرح مسائل شرعي باشد و كمتر از مطالبي چون اشعار، داستان و روايت خواب استفاده كنند.
قرائتي خواستار تشكيل اتاق فكر و يا مركزي بهمنظور ساماندهي و اطلاعرساني به زنان مبلغ شد و افزود: از ميان خود سه نفر از مبلغان را كه داراي تحصيلات حوزوي و دانشگاهي و حضور در عرصه تبليغ هستند را به مدت دو سال در اين مركز استفاده كنيد.
بخش دوم اين همايش با خير مقدم «معصومه آباد» از اعضاي شوراي اسلامي شهر تهران كه به جاي «زهرا مشير» مديركل امور بانوان شهرداري تهران در اين مراسم حضور داشت آغاز شد وي در سخنان خود خطاب به زنان مبلغ گفت: ابلاغ پيام خداوند از جمله وظايف مبلغان است كه بايد در اين عرصه امانتداري را رعايت كنند و با جايگرين كردن ادبيات رفتاري به جاي ادبيات گفتاري در اين عرصه موفق باشند.
وي قرآن و نهجالبلاغه را دو مبنع ارزشمند براي زنان مبلغ عنوان و اظهار كرد: زنان مبلغ نقش مهمي در ايجاد جامعه مبتني بر قرآن و سير و سلوك پيامبران(ص) و ائمه اطهار(ع) دارند از اينرو بايد آنان سهم بيشتري در جامعه داشته باشند.
سخنراني «محمدهادي مؤذن» مشاور عالي شهردار از ديگر برنامههاي اين همايش بود. وي با اشاره به سخني از مقام معظم رهبري مبني بر اينكه بايد منشأ تبليغ تفكر، تدبر، اخلاص و معونيت باشد، اظهار كرد: مبلغ موفق به مبلغي اطلاق ميشود كه همواره خود و كلامش را در محضر خدا و امام زمان(عج) ببيند تا بدينترتيب بتواند گام مؤثري را در ابلاغ صحيح پيام دين به عموم جامعه بردارد.
«احمد مسجدجامعي» عضو شوراي اسلامي شهر تهران بهعنوان سخنران پاياني اين همايش با تأكيد بر وظيفه خطير مبلغان زن گفت: مبلغان زن بايد از هرگونه شتابزدگي در انتقال پيام ديني پرهيز كند و سعي كنند ميان علم و عمل خود رابطه معناداري را برقرار كنند زيرا تجربه ثابت كرده است كه اگر عمل فردي با علم آنان مطابقت نكند تأثيرات سوئي را به همراه خواهد داشت.
وي افزود: در تاريخ اسلام از زنان قرآنپژوه و دانشمند در عرصه دين كمتر تجليل شده است اما خوشبختانه در سه دهه گذشته براي جامعه زنان اتفاقهاي جديدي روي داده است كه نگاه متفاوت امام راحل را ميتوان منشأ اين موقعيت دانست.
نخستين همايش «اخلاق و معنويت؛ نخستين آيين نكوداشت زنان مبلغ شهر تهران» با معرفي و تجليل از 12 نفر از زنان پيشكسوت عرصه تبليغ و برگزيدگان بخش مقالهنويسي پايان يافت.
جمعه 8 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 225]