واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مراسم نكوداشت دكتر بهزاد در رشت برگزار شد
رشت - خبرگزاري مهر : مراسم نكوداشت دكتر محمود بهزاد با حضور عضو شوراي عالي نظام پزشكي كشور،عضو پيوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسي ايران و جمعي از پزشكان، داروسازان،دوستان و خانواده زنده ياد دكتر محمود بهزاد شامگاه پنجشنبه در رشت برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر در رشت، عضو شوراي عالي نظام پزشكي كشور دراين مراسم گفت : دكتر محمود بهزاد به همه تعلق داشت.
دكتر محمد كاظم پوركاظمي افزود: دكتر بهزاد يكي از پايهگذاران علوم جديد در ايران بود كه از راه آموزش مستقيم و غيرمستقيم در پيشرفت علم و انديشه علمي كشور اثر بسزايي نهاد.
وي گفت : او آموزگاري توانا و با نفوذ، مولف و مترجمي نام آشنا و مسلط به زبان فارسي، فرانسه، انگليسي و آلماني، مديري لايق وانساني فرهيخته و كماليافته و عاشق بود.
اين عضو عالي در سازمان نظام پزشكي كشور به ويژگيهاي برجسته دكتر محمود بهزاد اشاره كرد و گفت: وقت شناسي با برنامه ريزي،مقابله با ترويج الگوهاي ناهنجار در جامعه،خوشبين بودن و منفي فكرنكردن، پذيرفتن مشكلات و مسائل و كنار آمدن با ناملايمات، ساده زيستي وكم توقعي، عشق به معلمي از جمله اين ويژگيها است.
دكتر پوركاظمي درادامه از شوراي اسلامي شهر رشت خواستار نامگذاري خيابان و ميدان اين شهر به نام زنده ياد دكترمحمود بهزاد شد.
يك استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشكي گيلان نيز دراين مراسم گفت : دكتر محمود بهزاد شبيه هيچكس نبود و هيچكس شبيه بهزاد نبود.
دكترمحمود خياباني افزود : دكتر بهزاد تعصب علمي نداشت و هرگز از هيچ چيزي شكايت نداشت وبه تعبيري او حكيم زمانه ما بود.
دكتر محمود بهزاد سال ۱۲۹۲ در رشت ديده به جهان گشود و در عصر روز پنجشنبه هشتم شهريور 1386 در سن 94 سالگي درگذشت.پدرش جواهرساز بود، چون جواهرات را به سبك فرنگي مي ساخت او را مشهدي علي فرنگي ساز خطاب مي كردند.تحصيلات دوره ابتدايي و متوسطه را در رشت گذراند و جزو اولين ديپلمه هاي استان گيلان بود، سپس به دانشسراي عالي راه يافت و در سال ۱۳۱۴ در رشته علوم طبيعي و تربيتي فارغ التحصيل شد.پس از اتمام خدمت نظام وظيفه رهسپار كرمانشاه شد و به مدت پنج سال در آن استان ماند و سپس به رشت مراجعت كرد.
به دليل آشنايي كامل با زبان فرانسوي و مطالعات مداوم، كتاب "داروين چه مي گويد؟" را به سال ۱۳۲۲ تاليف و كتاب "راز وراثت" اثر ژان روستان را در سال ۱۳۲۳ ترجمه كرد.تحصيلات و فعاليتهاي علمي در سال ۱۳۲۴ با توجه به علاقه زيادي كه به زيست شيمي داشت، به موازات تدريس در دبيرستان البرز تهران در دانشكده داروسازي ثبت نام كرد و در سال ۱۳۲۸ با اخذ مدرك دكتراي داروسازي، فعاليت خود را در تهيه كتابهاي درسي و كمي درسي متمركز ساخت.
استاد به سه زبان فرانسه، انگليسي و آلماني آشنايي داشت و در سال ۱۳۳۹ با ترجمه كتاب "سرگذشت زمين" تاليف جورج گاموف وي برنده جايزه سلطنتي شد.
ترجمه كتاب "روانشناسي فيزيولوژيك" كه در سال ۱۳۴۸ انتشار يافت موجب شد براي تدريس روانشناسي فيزيولوژيك به دانشگاه تهران دعوت شود. از آن پس در دانشگاه تهران، دانشسراي عالي و مدرسه عالي دختران به تدريس زيست شناسي و روانشناسي فيزيولوژيك پرداخت.
وي از سال ۱۳۳۹ به مدت ۱۵ سال در دبيرستان رازي علوم طبيعي را به زبان فرانسوي تدريس كرد و در سال ۱۳۴۱ مامور تاسيس سازمان كتابهاي درسي شد و مدت دو سال رياست اين سازمان را به عهده داشت.
در سال ۱۳۶۰ به زادگاه خود بازگشت و همكاري خود را با انجمن داروسازان گيلان آغاز كرد و با بيش از ۶۰ سال تدريس در زمينه هاي مختلف زيست شناسي، فيزيولوژي و ژنتيك به عنوان "پدر زيست شناسي نوين ايران" معروف شد.
استاد بهزاد پركارترين نويسنده و مترجم كتابهاي علمي در ايران است. تعداد تاليفها و ترجمه هاي او به ۹۸ جلد كتاب مي رسد كه ۶۳ كتاب را به تنهايي و ۳۵ كتاب ديگر را به ياري همكاران دانشمند خود تاليف و ترجمه كرده است.
از جمله آثار وي مي توان به "بيولوژي براي همه"، "آيا به راستي انسان زاده ميمون است؟"، "بدن من "، "علوم سال سوم دبستانهاي كشور"، "علوم سال چهارم دبستانهاي كشور"، "نكاتي چند درباره ژنتيك "، "نكاتي چند درباره فيزيولوژي عمومي"،" نكاتي چند درباره فيزيولوژي اعصاب و غدد داخلي "،" نكاتي چند درباره زيست شناسي"، "نكاتي چند درباره روانشناسي فيزيولوژيك" ، "داروينيسم و تكامل " و ترجمه و تاليف آثار بي شمار ديگري اشاره كرد.
جمعه 8 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]