واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گزارش : سامانه 121 شبانه روز پاسخگوست ؛ اما ...
تهران / واحد مركزي خبر / اقتصادي 1387/06/07
از اول تيرماه وزارت نيرو اعلام كرد خاموشي هاي احتمالي در دو زمان دو ساعته در طول شبانه روز اعمال خواهد شد اما اين خاموشي ها در عمل فقط يك ساعت است.
اعلام زمانبندي احتمالي خاموشي 4 ساعته هم به اين خاطر بوده است كه مشتركان بتوانند برنامه روزانه خود را در اين محدوده زماني تنظيم كنند.
از اول تيرماه ساعات خاموشي براساس برنامه ريزي به صورت هفتگي مشخص و اعلام مي شود ؛ اما برخلاف گفته مسولان وزارت نيرو و تاكيد معاون وقت وزير نيرو درامور برق وانرژي ، ساعات خاموشي از يك ساعت بيشتر شد و به تدريج اواسط تيرماه زمان خاموشي به 2 ساعت در شبانه روز رسيد.
علت ان هم افزايش دما و استفاده مشتركان از كولرها به خصوص كولر گازي در ساعات طولاني اعلام شده است.
اقاي احمديان معاون وقت (پيشين) وزير نيرو گفته بود : هموطنان اگر بيش از 2 ساعت خاموشي اعمال شد ، مي توانند با سامانه 121 تماس بگيرند و اطلاع دهند تا برطرف شود.
سامانه 121 بر اساس مصوبه هيئت دولت براي ارتقاي پاسخگويي به مشتركان در سراسر كشور از دو سال پيش راه اندازي شد ه است.
اما در پي كاهش توليد برق به دليل خشكسالي ، خارج شدن نيروگاه هاي برقابي از مدار توليد ، وارد مدار نشدن واحدهاي جديد برق ابي كه قرار بود امسال به بهره برداري برسد و افزايش دما، فشار شبكه برق چند برابر شد.
به دنبال ان زمان خاموشي ها افزايش يافت و هنوز برغم اعلام كاهش زمان خاموشي ها از اول شهريور، روند قبلي ادامه دارد.
به همين دليل تعداد تماس ها با سامانه 121 بيش ازحد انتظار افزايش يافت و چون از ابتدا اين سامانه براي پاسخگويي به خاموشي ها در نظر گرفته نشده بود خيلي موجب رضايت مردم نشد وحتي در بسياري موارد با گله مندي مردم مبني بر پاسخگو نبودن سامانه 121 مواجه شد.
اما مسئولان وزارت نيرو معتقدند جدول خاموشي ها براساس برنامه اعمال مي شود و اگر بيش از دو ساعت در شبانه روز خاموشي داريد حتما برق منطقه دچار اختلال شده است و اين موضوع در سالهاي گذشته هم كه كمبود برق نداشتيم اتفاق مي افتاد.
احمديان معاون وقت وزير نيرو در امور برق و انرژي علت ان را اختلال در شبكه توزيع ، انتقال و مشكلات فني مهندسي پستهاي برق بيان كرده بود.
اما خيلي از مردم از مشكلات فني خبر ندارند وحتي مصرف برق را براساس زمانبندي خاموشي ها تنظيم مي كنند ، بنابر اين وقتي با سامانه 121 تماس مي گيرند انتظار پاسخگويي دارند اما جواب ها از نظر انها قانع كننده نيست.
انوري مدير امور سامانه فوريت هاي برق 121 تهران بزرگ در مصاحبه با خبر نگار واحد مركزي خبر گفت : در طول سال ، روزانه 20 تا 30 هزار تماس تلفني با اين سامانه گرفته مي شد اما در شرايط كنوني و كمبود برق ،روزانه حدود 300 تا 350 هزار تماس تلفني داريم ، به همين دليل بسياري از مشتركان زمان طولاني پشت خط مي مانند.
وي در باره مواردي كه اين سامانه پاسخگوست گفت : در همه مواردي كه موجب خاموشي هاي طولاني مي شود ؛ پاسخگوست.
انوري از مشتركان خواست زمان مكالمه خود را كاهش دهند تا اپراتورها بتوانند به تعداد بيشتري از مشتركاني كه تماس مي گيرند ، پاسخ دهند.
انوري زمان پاسخگويي به هر تماس گيرنده را 40 تا 50 ثانيه ذكر كرد و گفت : اپراتورها مسايل فني را نمي توانند در اين زمان كوتاه به مردم تو ضيح دهند .
البته اپراتورهاي 121 هم مي گويند بسياري ازتماسها تكراري وگاهي هم غير مرتبط
است وگاهي حتي كودكان وقتي با قطع برق مواجه مي شوند با شماره 121 تماس مي گيرند و مي گويند كه مي خواهند برنامه كودك ببينند پس كي برق وصل مي شود.
اپراتورها مي گويند اين در حالي است كه وقتي كسي با اين شماره تماس مي گيرد براي رسيدگي به مشكل، شماره تماس،نشاني منطقه برق و مورد اشكال را مي پرسيم و در كامپيوتر ثبت مي كنيم اما كودكان اين اطلاعات را ندارند و چون شماره سه رقمي است به اساني اين شماره را مي گيرند و ديگران پشت خط مي مانند.
* قابل توجه مشتركان؛
براي رسيدگي به مشكل قطع برق هر مشترك بايد از محل سكونت خود يا محلي كه
برق قطع شده است تماس بگيرد ، چون اين شماره در سراسر كشور فعال است و در هر شهري سامانه 121 ان شهر به طور شبانه روز پاسخگوست.
گزارش : خانم مرزبند
پنجشنبه 7 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 414]