تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):رستگـار نمی شوند مـردمـى که خشنـودى مخلـوق را در مقـابل غضب ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837462032




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به فيلم «هميشه پاي يك زن در ميان است» ‌لطفا‌ به ‌من ‌توجه ‌كن‌


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: نگاهي به فيلم «هميشه پاي يك زن در ميان است» ‌لطفا‌ به ‌من ‌توجه ‌كن‌
جام جم آنلاين: همه آناني كه كارهاي قبلي كمال تبريزي را در ژانر طنز ديده‌اند، منتظر بودند تا اثر متفاوت و جذاب‌تر از آن را در «هميشه پاي يك زن در ميان است» ببينند. گرچه در اين فيلم تفاوت در فرم و شيوه روايت و ساختار صوري اثر قابل تمايز بود، اما جذابيت و زيبايي آثاري مثل «ليلي با من است» و «مارمولك» در آن تداوم نيافت و حاصل كار، پايين‌تر از سطح توقعات بود.


فضاسازي، مناسبات آدم‌هاي قصه و حوادث و اتفاقات داستان در يك ساختار فانتزي روايت شد و طنز آن هم در بستر همين فانتزي‌گرايي به طنز كلامي محدود بود. محتواي قصه چيز تازه‌اي نبود و تكرار همان دعواي قديم جنسيتي و كل‌كل‌هاي زن‌ها و مردها را پي مي‌گرفت مثل همان چيزي كه در «آتش‌بس» يا «عينك دودي» شاهد بوديم.

تبريزي همان مضمون را در فرمي غيرمتعارف قرار داد و مثل هميشه با يك پايان‌بندي اخلاقي به آن خاتمه داد؛ البته فيلم فرازهاي قابل قبولي از طنز و صحنه‌هاي كميك را خلق كرد كه مخاطب را بخنداند، اما صورت فانتزيك اثر بر بار كميك قصه برتري داشت و كارگردان سعي داشته دست به تجربه تازه‌اي در فيلمسازي بزند كه در جشنواره قبل غليظ‌تر آن را در «قاعده بازي» معتمدي شاهدش بوديم.

«هميشه پاي يك زن در ميان است» ساختار فانتزي خود را در چند لايه طرح‌ريزي مي‌كند؛ يكي در مناسبات انساني و نوع روابط آدم‌هاي قصه مثل نقش مهران مديري يا روابط پدر و مادر مريم با محور اصلي قصه.

دوم اغراق در صحنه‌سازي‌ها مثل تصادف خودروها با هم به خاطر سوار كردن يك دختر يا ترافيك اول فيلم به دليل توقف خودروي يك زن در وسط جاده يا برخي سكانس‌هاي مربوط به تيراندازي‌ مريم و... و سوم طنز كلامي كه گاهي به كاريكلماتور نزديك مي‌شود و اساسا هميشه پاي يك زن در ميان است، يك طنز كلامي است كه با برخي صحنه‌هاي غيرمتعارف فانتزي آميخته مي‌شود و از تضاد طنز و جدي بهره مي‌گيرد.

در واقع آدم‌هاي قصه هيچ كدام كاراكتري كميك ندارند و خيلي جدي بازي مي‌كنند بخصوص گلشيفته فراهاني كه گاهي نقش را زياد جدي مي‌گيرد كه با ژانر فيلم همخواني ندارد. اين كنتراست به ايجاد فضاي طنزي دروني‌تر مي‌انجامد كه اگر در همان ساختار پيشين كمال تبريزي روايت مي‌شد، نتيجه بهتري داشت مثل ليلي با من است يا مارمولك كه در آنها نيز از اين تضاد و دوگانگي در خلق فضاهاي طنز استفاده شد.

اين دو قطبي شدن در مونتاژ برخي صحنه‌ها نيز استفاده مي‌شود، مثل جايي كه مريم پس از قهر كردن به خانه پدرش مي‌آيد و مادرش نيز نزد دامادش مي‌رود.

تركيب اين دو قطبي شدن بر اساس تضاد جنسيتي است؛ مادرزن و داماد از يك طرف و پدر دختر از سوي ديگر. اگرچه بي‌تفاوتي پدر و مادر مريم نسبت به مشكل و درگيري‌هاي دخترشان از همان منطق تضاد براي خلق طنز بهره مي‌گيرد، اما به دليل غيرمنطقي بودن آن چندان اثرگذار از آب درنمي‌آيد يا مثلا تيراندازي مريم جز اين كه نماد دست و پاچلفتي‌بودن زن باشد، چه كاركرد خاصي دارد و مي‌شد با عناصر بهتري هم آن را نشان داد.

تبريزي در اين فيلم با خلق 2 كاراكتر اغراق شده و غيرمتعارف و با تكيه بر توانايي بازيگري آنها نتوانست جذابيت فيلم را تا حدودي تضمين كند.

رضا كيانيان و مهران مديري با نقش‌هاي كوتاه و منفي خود در اين فيلم، كاراكترهاي جديدي را تجربه كردند و در رضايت مخاطب بسيار موثر بودند، باز هم يك پارادوكس رفتاري در آنها به جذابيت نقش كمك كرد و اين عنصر دوگانگي موتيف‌وار در لايه‌هاي مختلف فيلم تكرار مي‌شود.

هر دو در پايان فيلم پوست مي‌اندازند و چهره واقعي خويش را برملا مي‌كنند، فاصله عميقي كه ميان آنها با شخصيت‌‌شان مي‌بينيم به ايجاد موقعيت طنز قصه كمك مي‌كند.

كمال تبريزي با عنواني كه براي فيلمش انتخاب و تصويري كه از زن در آن ترسيم كرده، گرچه اعتراض فمينيست‌ها را برانگيخته، اما نگاهي انتقادي به موقعيت اجتماعي آنان هم داشته است. مثلا درگيري‌هاي مريم با راننده اتوبوس واحد يا كارگران شهرداري و همين نگاهي كه در جامعه به زن مطلقه وجود دارد، نمونه‌هايي از اين دست است.

شايد بيش از همه عاشق شدن وكيل امير (مهران مديري)‌ باشد كه براي فصل كردن آمده بود و خود در عشق به يك زن حل شد. هميشه پاي يك زن در ميان است، در نهايت به لحاظ مضموني مي‌خواهد اين واقعيت را ثابت كند كه مردان علي‌رغم برتري و ادعاي ظاهري‌شان، به زن و توجه او وابسته‌اند و همين تضادها و تفاوت‌هاي جنسيتي نه دليل فاصله‌ها كه موجب كشش عاطفه‌هاست.

هميشه پاي يك زن در ميان است خواسته است با نوآوري در تيتراژ پاياني فيلم، پاي تماشاگران را تا پايان در سينما نگه دارد؛ اما به نظر مي‌رسد اين عنصر به لوث شدن موضوع انجاميده و چندان موثر نبوده است.

به هر حال در آثار كمال تبريزي، اين فيلم جايگاه متوسطي دارد و نسبت به آثار گذشته داراي 2 ويژگي اساسي است؛ يكي اين كه ساختار فانتزي دارد و دوم اين كه متناسب با همين فانتزي بودن‌، در فضاي مدرن‌تري ساخته مي‌شود.

كاراكترها، نوع مناسبت‌هاي آنان و موقعيت داستاني فيلم در فضاي مدرن‌تري نسبت به فيلم‌هاي قبلي كارگردان به سر مي‌برد؛ اما مثل همه آثار وي با يك پايان‌بندي اخلاقي به اتمام مي‌رسد. تبريزي سعي كرده در جمع‌بندي اخلاقي فيلم به عدالت جنسي پايبند باشد و در نهايت هر دو حس را علي‌رغم فاصله‌ها به هم محتاج بداند.

در پايان امير قبول مي‌كند كه به توجه همسرش نيازمند است و مريم نيز مي‌فهمد كه به او علاقه‌مند است و بايد توجه بيشتري به او داشته باشد. همه حرف فيلم در اين جمله خلاصه مي‌شود كه به من توجه كن!

سيدرضا صائمي‌
 پنجشنبه 7 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن