تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگـر بنـده‏اى... در ابتداى وضويش، بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد همه اعضايش از ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855687000




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهكارآفريني چيست؟


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: نگاهكارآفريني چيست؟
كارآفريني مفهومي است كه تا كنون از ديدگاه‌هاي مختلف مورد بررسي قرار گرفته است و همه بر اين باورند كه كارآفريني (Entrepreneurship) موتور محركه توسعه تكنولوژي و اشتغال مولد است.


بي شك روند توسعه اقتصادي در كشورهاي توسعه يافته، بيانگر اين واقعيت است كه اقتصاد تحت‌تاثير كارآفريني است، به گونه اي كه كارآفرينان در توسعه اقتصادي كشورهاي توسعه يافته، نقش محوري داشته و كشورهاي توسعه نيافته اهميت آن را در توسعه اقتصادي ناديده گرفته اند. شواهدي وجود دارد كه نشان مي‌دهد علت توسعه كشورهايي همچون آمريكا و ژاپن و آلمان كه از نظر صنعتي توسعه يافته‌اند،كارآفريني است.
در اواخردهه 70 در بسياري از كشورهاي پيشرفته به علت تغيير در ارزش‌ها و گرايش‌هاي جامعه و البته تغييرات جمعيت شناختي، موجي از كسب و كارهاي كوچك و افراد خود اشتغال به وجود آمد. به علت تاثيرات عميق اين پديده مطالعات زيادي با رويكردهاي اقتصادي، مديريتي و جامعه شناختي و روان شناختي در اين زمينه صورت گرفته و در كشور ما نيز چند سالي است كه به تبع مباحث اقتصادي و صنعتي، موج جديدي در مورد اين مفهوم در حال شكل‌گيري است.
با وجود قدمت بررسي كارآفريني و تلاش محققين فراوان، ارائه تعريفي قطعي و مشخصي براي كارآفريني هم، مانند ساير مفاهيم علوم انساني كاري دشوار و حتي غير ممكن است. در سير تكاملي مفهوم كارآفريني عوامل زيادي مانند ريسك پذيري، نو آوري و.... به اين مفهوم اضافه شده است. براي درك بهتر اين مفهوم سير تاريخي تعريف كارآفريني و تغيير نگرش به آن از ابتدا تاكنون مورد بررسي قرار مي‌گيرند: واژه كارآفريني از كلمه فرانسوي Entreprendre به معناي «متعهد شدن» نشات گرفته است و بنابر تعريف واژه‌نامه دانشگاهي و بستر: كارآفرين كسي است كه متعهد مي‌شود، مخاطره‌هاي يك فعاليت اقتصادي را سازماندهي، اداره و تقبل كند.
اولين تعاريف كارآفريني در قرون 15 و 16 ميلادي ارائه مي‌شود. اين دوره همزمان با به قدرت رسيدن حكومت‌هاي فئودالي در اروپا است و كارآفريني كسي است كه مسووليت اجراي پروژه‌هاي بزرگ را برعهده دارد و البته در اين راه مخاطره اي را نمي پذيرد، زيرا عموما منابع توسط حكومت محلي تامين مي‌شود و او صرفا مديريت مي‌كند. نمونه بارز كارآفرينان در اين دوره معماران مسوول ساخت كليسا، قطعه‌ها و تاسيسات نظامي هستند.
دوره دوم مقارن با قرن 17 ميلادي است. در اين دوره همزمان با شروع انقلاب صنعتي بعد جديدي به كارآفريني اضافه شده است: مخاطره. كانيلون، يكي از اولين محققين در اين زمينه، كارآفريني را اين‌گونه تعريف مي‌كند: كارآفرين كسي است كه منابع را با قيمتي نامشخص و تضمين نشده مي‌فروشد، از اين رو مخاطره‌پذير است. كارآفريني در اين دوره شامل كساني نظير بازرگانان، صنعتگران و ديگر مالكان خصوصي است.
در دوره سوم – قرن 18 و 19 و اوايل قرن 20 ميلادي – كارآفرين از تامين‌كننده سرمايه متمايز مي‌گردد. يعني كسي كه مخاطره مي‌كند با كسي كه سرمايه را تامين مي‌كند، متفاوت است. اديسون به عنوان يكي از كارآفرينان اين دوره، پايه گذار فن‌آوري‌هاي جديد شناخته مي‌شود ولي او سرمايه مورد نياز فعاليت‌هاي خود را از طريق اخذ وام از سرمايه‌گذاران خصوصي تامين مي‌كرد. همچنين در اين دوره كارآفرين و مدير كسب و كار نيز از هم متمايز مي‌شوند. كسي كه سود حاصل از سرمايه را دريافت مي‌كند، با شخصي كه سود حاصل از توانمندي‌هاي مديريتي را دريافت مي‌كند، تفاوت دارد. به عبارت ديگر اين دوره، دوره تمايز كار آفرينان از ديگر بازيگران صحنه اقتصاد است.
در دهه‌هاي مياني قرن 20 ميلادي، مفهوم نوآوري به يكي از اجزاي اصلي تعريف كارآفريني تبديل مي‌شود. اضافه شدن اين مفهوم در دوره چهارم به خاطر افزايش رقابت در بازار محصولات و تلاش در استفاده از نوآوري براي ايجاد مزيت رقابتي در كسب و كارهاي موجود و بقاي آنها است. از تعاريف اين دوره مي‌توان به تعريف شوميپيتر اشاره كرده: «كارآفرين فردي نوآور وتوسعه دهنده فن‌آوري‌هاي به كار گرفته نشده است.»
در دوران معاصر از 1980 تا كنون همزمان با موج جديد ايجاد كسب و كارهاي كوچك و رشد اقتصادي و شناخته شدن كارآفريني به عنوان تسريع‌كننده اين ساز و كار، توجه زيادي به اين مفهوم جلب شد. تا اين زمان كارآفريني فقط از ديدگاه محققان اقتصادي مورد بررسي قرار مي‌گرفت. ولي در اين دوره توجه جامعه‌شناسان و روانشناسان نيز به اين مفهوم معطوف شده و عمده توجه اين محققان بر شناخت ويژگي‌هاي كارآفرينان و علل حركت فرد به سوي كارآفريني است.
در انتها با توجه به سير تعاريف كارآفريني شايد بهترين تعريفي كه مي‌توان ارائه كرد، اين باشد: كارآفريني عبارت است از فرآيند نوآوري و بهره‌گيري از فرصت‌ها، با تلاش و پشتكار بسيار و همراه با پذيرش ريسك‌هاي مالي، رواني و اجتماعي كه با انگيزه كسب سود مالي، توفيق طلبي، رضايت شخصي و استقلال صورت پذيرند. ( هيسريچ، 1985 )
منبع: پايگاه اينترنتي مركز كارآفريني دانشگاه گيلان
 پنجشنبه 7 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 250]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن