واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس سازمان ثبت احوال اعلام كرد: «فاطمه» و «محمد» همچنان در صدر نامها وقوع 322 هزار و227 ازدواج و 34هزار و459 طلاق در 4 ماهه اول امسال
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
رييس سازمان ثبت احوال تاكيد كرد كه اجرايي شدن كارت هوشمند ملي براي جايگزيني كارت ملي، نياز به اعتبارات قابل توجه دارد كه متاسفانه اين اعتبارات در بودجه سال 87 به تصويب نرسيده است.
به گزارش خبرنگار «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آيتاللهي در نشست خبري كه ظهر امروز به مناسبت هفته «دولت» برگزار شد، در پاسخ به اين سوال كه پوشش كارت ملي در چه زماني كامل و 100 درصد ميشود، توضيح داد: پوشش كارت ملي، هيچگاه 100 درصد نخواهد بود، چرا كه به طور متوسط روزانه بيش از چهار هزار نفر از جمعيت كشور، جزو واجدان شرايط دريافت كارت ملي قرار ميگيرند. در عين حال پوشش 100 درصدي تئوري اين پروژه بيش از 95 درصد است و در اين مرحله تقريبا پوشش كامل شده است.
آيتاللهي به اجراي طرح پايلوت اوليه كارت هوشمند ملي براي كارمندان ثبت احوال و پس از آن در استان قم اشاره كرد و گفت: تا پايان سال، نتايج ارزيابيها از اين طرحها كامل ميشود و تخميني از اعتبارات مورد نياز براي اجراي طرح در سال 88 و پيشنهاد در بودجه سال آينده خواهيم داشت.
وي گفت: البته مواردي از مشمولان وجود دارند كه به دليل نداشتن شناسنامه يا زندگي در مناطقي كه دسترسي به آن آسان نيست و يا قرار گرفتن در مناطق خاص نظير گروههاي عشايري، كارت ملي ندارند.
رييس سازمان ثبت احوال افزود: در سال 86، 14 ميليون درخواست براي كارت ملي داده شده كه تقريبا به همين ميزان نيز كارت ملي صادر شده و ميزان افراد بالاي 18 سال داراي كارت ملي به 98 درصد رسيده است.
وي خاطرنشان كرد: ميزان درخواستهاي كارت ملي در سال 87 به دليل كاهش تعداد افراد بدون كارت، كمتر خواهد بود.
آيت اللهي تعداد كارتهاي صادر شده براي ايرانيان را در حال حاضر 50 ميليون و 843 هزار و 745 مورد با محاسبه جمعيت فوت شده اعلام كرد و يادآورشد: حدود يك ميليون و 200 هزار ايراني كه كارت ملي داشتهاند، تاكنون فوت شدهاند.
شناسنامه جعل ميشود، اما كارت ملي نه
وي در پاسخ به سوالي در مورد امكان جعل كارت ملي، تصريح كرد: بر روي كارت ملي، حدود 19 شناسه امنيتي به كار رفته است كه پنج مورد آن توسط چشم و دست قابل ديدن و لمس است.
رييس سازمان ثبت احوال اظهاركرد: تاكنون حتي يك مورد گزارش واصله در مورد جعل كارت ملي به دست ما نرسيده است، اما در مورد جعل شناسنامه گزارشهايي وجود دارد. البته مواردي از عكاسي و كپي رنگي كارت ملي وجود داشته است كه به راحتي با دست كشيدن روي كارت و چك كردن شيارهاي روي آن، اصل بودن كارت، قابل تشخيص است.
وزارت رفاه و نيروي انتظامي بيشترين تعداد استعلام اطلاعات را دارند
به گزارش ايسنا، وي به اجرايي شدن سيستم استعلام الكترونيكي سازمان ثبت احوال اشاره كرد و ادامه داد: تا پايان مرداد ماه سال جاري، 36 دستگاه اجرايي امكان استعلام اطلاعات لازم خود از ثبت احوال را داشتهاند كه به شكل همزمان صورت ميگيرد.
وي عنوان كرد: از زمان شروع اين طرح تاكنون، 479 ميليون و 489 هزار و 865 شماره ملي هموطنان براي دستگاههاي مختلف اجرايي استعلام شده است و متوسط استعلام شماره ملي براي هر ايراني 7/6 بار بوده است و در اين ميان وزارت رفاه و نيروي انتظامي بيشترين ميزان استعلام را داشتهاند.
آيت اللهي همچنين به سامانه جديد جمعآوري اطلاعات به شكل همزمان اشاره كرد و گفت: پيش از اين، اطلاعات دو مرحلهاي ثبت ميشد، اما در حال حاضر اطلاعات همزمان با ارائه خدمات به مراجعان ثبت هم ميشود و در صورت مغايرت اطلاعات، خدمات ارائه شده متوقف ميشود.
«فاطمه» و «محمد» همچنان در صدر نامها
وي با بيان اين كه در سال 86 نام «محمد» با تركيبهاي همراهش همچنان در صدر نامهاي پسران و نام «فاطمه» در صدر نامهاي دختران بوده است، يادآورشد: در سال 86 براي اولين بار نام «ابوالفضل » به عنوان نام تنها، در بالاي فهرست اسامي قرار گرفت و بعد نام «اميرحسين»، «مهدي»، «علي» و «اميرمحمد» قرار دارد.
رييس سازمان ثبت احوال بيان كرد: همچنين نام «فاطمه» با 4/4 درصد كل نامها و «زهرا» با 94/2 درصد نامها، بيشترين فراواني را دارند و پس از آن نامهاي «مبينا»، «زينب»، «مريم»، «ريحانه»، «نرگس» و «ستايش» بيشترين فراواني را داشتهاند.
تعداد «ثبتياران» تا پايان سال به 18 هزار نفر ميرسد
وي همچنين با اعلام اين خبر كه تعداد ثبتياران براي ثبت وقايع حياتي در مراكز كوچك و كمجمعيت به 15 هزار نفر رسيده است، تصريح كرد: تا پايان سال، جمعيت اين افراد به 18 هزار نفر ميرسد و برنامه آموزش آنها نيز انجام خواهد شد.
***در هر بار سفر مسوولان، حداقل دو و سه هزار نامه شكايت اتباع خارجي مدعي ايراني بودن به دست ما ميرسد
آيتاللهي در پاسخ به ايسنا در مورد تعداد شناسنامههاي اتباع افغان و عراقي، تاكيد كرد: برخي از عراقيها و افغانهاي داخل ايران مدعي هستند كه پدرانشان ايراني بودهاند و طبق ماده 45 قانون ثبت احوال، اين اجازه وجود دارد كه وضعيت اين افراد توسط شوراي تامين شهرستان محل اقامتشان بررسي شود و چنانچه اين شورا حكم به ايراني بودن آنها بدهد، سازمان ثبت احوال شناسنامه آنها را صادر ميكند.
وي خاطرنشان كرد: در هر بار سفر مسوولان دولتي به استانهايي نظير خراسان، سيستان و بلوچستان و استانهاي جنوبي، حداقل دو تا سه هزار نامه شكايت اين اتباع از سازمان ثبت احوال به دست ما ميرسد كه تقريبا 90 درصد در خواستهاي آنها در شوراي تامين شهرستانشان رد شده است.
امكان شناسايي و تعقيب همه شناسنامههاي مفقودي و سرقتي را داريم
رييس سازمان ثبت احوال تصريح كرد: با توجه به فعال بودن سامانه شناسايي و رهگيري مشخصات افراد از طريق كد ملي كه در دسترس كليه سازمانهاي دولتي است، كليه شناسنامههاي مفقودي و سرقتي شناسايي و اصالت آنها تاييد يا رد ميشود.
وي گفت: اين سامانه اطلاعاتي در جريان انتخابات سال 85 و 86 مورد استفاده قرار گرفت و در حال حاضر در دسترس كليه مراكز اقتصادي و خدماتي قرار دارد.
322 هزار و 227 نفر در 4 ماهه اول سال 87 ازدواج و 34 هزار و 459 نفر طلاق گرفتهاند
آيتاللهي اضافه كرد: در چهار ماهه سال 87، 322 هزار و 227 مورد واقعه ازدواج و 34 هزار و 459 مورد واقعه طلاق رخ داده است.
وي همچنين تعداد واقعه ولادت در همين مدت را 415 هزار و 520 مورد و تعداد واقعه وفات را نيز 127 هزار و 526 مورد عنوان كرد.
وي گفت: همچنين نسبت ازدواج به طلاق در چهار ماهه سال 87، 35/9 بوده است، به عبارتي در چهار ماهه اول امسال به ازاي هر 35/9 واقعه ازدواج، يك مورد طلاق رخ داده، در حالي كه در سال 86 به ازاي هر 93/8 ازدواج، يك مورد به طلاق منجر شده است.
رييس سازمان ثبت احوال همچنين از سه برابر شدن ظرفيت تلفن پاسخگويي به سوالات شهروندان با شماره تلفن 9716138 با 60 خط پشتيباني خبر داد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 336]