واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه گاز از راه اندازی دو خط لوله جدید صادرات گاز ایران به پاکستان و اروپا تا سال 2012 میلادی خبر داد و گفت: با بهره برداری از خط لوله ششم سراسری ظرفیت صادرات گاز به اروپا 50 درصد افزایش می یابد.
علیرضا غریبی در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت ساخت خطوط لوله گاز صادراتی ایران به پاکستان و اروپا، گفت: در حال حاضر عملیات اجرایی فاز دوم خط لوله هفتم سراسری آغاز شده است و پیش بینی می شود تا سال 2012 میلادی این خط لوله به طور رسمی راه اندازی شود.
مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه گاز با تاکید بر اینکه بر روی خط لوله هفتم سراسری در مجموع ساخت 9 ایستگاه تقویت فشار گاز پیش بینی شده است، تصریح کرد: تاکنون ساخت این تاسیسات جدید تقویت فشار گاز ابلاغ نشده است.
به گزارش مهر، هدف از ساخت فاز دوم خط لوله هفتم سراسری گازرسانی به شهرهای سیستان و بلوچستان در دو شاخه ایرانشهر تا زاهدان و ایرانشهر تا چابهار و سپس از چابهار خط لوله ای 56 اینچی به طول تقریبی 275 کیلومتر تا مرز پاکستان است.
وسعت فاز دوم خط لوله هفتم سراسری (صلح) را حدود 580 کیلومتر است ضمن آنکه خط لوله 36 اینچی ایرانشهر تا زاهدان هم از وسعتی 260 کیلومتری برخوردار است.
در حال حاضر ساخت ادامه این خط لوله گاز به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا واگذار شده است ضمن آنکه پیشتر هم قرارداد ساخت فاز اول خط لوله هفتم (صلح) به طول تقریبی 907 کیومتر به ارزش تقریبی 808 میلیون یورو (12 هزار و 140 میلیارد ریال) به قرارگاه خاتم الانبیا واگذار شده بود.
بر اساس قرارداد 25 ساله ایران و پاکستان باید تا فروردین ماه 1393 (2014 میلادی) سالانه 7.8 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به این همسایه شرقی صادر شود.
افزایش 50 درصدی صادرات گاز ایران به اروپا
وی همچین در خصوص ساخت ادامه خط لوله ششم سراسری به عنوان یکی از مسیرهای جدید صادرات گاز ایران به اروپا و برخی از کشورهای غرب آسیا، اظهار داشت: با ساخت قطعات سوم و چهارم خط لوله ششم سراسری در مجموع ظرفیت صادرات گاز طبیعی ایران حدود 50 درصد افزایش می یابد.
این مقام مسئول با اعلام اینکه سرمایه گذاری ترکیه ای تاکنون به تمامی تعهدات خود در این پروژه گازی پایبند بوده است، بیان کرد: مطابق با برنامه زمان بندی تا دو ماه آینده منابع مالی مورد نیاز توسط شرکت ترکیه ای به این طرح تزریق خواهد شد.
غریبی همچنین از احتمال بهره برداری قطعات سوم و چهارم ششم سراسری تا سال 1012 میلادی خبر داد و افزود: در حال حاضر عملیات جوشکاری و نصب 170 کیلومتر از لوله های قطعه سوم این پروژه در حدفاصل اهواز تا دهگلان در حال انجام است.
به گزارش مهر، یکی از مسیرهای ایران برای صادرات گاز به اروپا خط لوله ششم سراسری به طول تقریبی یکهزار و 300 کیلومتر بوده که تاکنون ساخت قطعه اول و دوم این خط لوله گاز از عسلویه تا اهواز به طول 611 کیلومتربه پایان رسیده است.
در حال حاضر مراحل تکمیل خط لوله 56 اینج ششم سراسری در قطعه سوم و چهارم در حال انجام بوده که این خط لوله از ظرفیت انتقال روزانه 100 میلیون مترمکعب گاز تا مرز بازرگان را برخوردار است.
سال گذشته قراردادی به ارزش تقریبی یک میلیارد یورو بین شرکت ملی گاز ایران و سام پترول ترکیه برای تامین منابع مالی ساخت قطعه پایانی خط لوله ششم سراسری به طول 620 کیلومتر از دهکلان کردستان تا مرز بازرگان امضا شده بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]