واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: مدیرعامل شرکت "او.ام.وی" اتریش از ایران به عنوان امنترین منبع تامین گاز اروپا یاد کرد و از همکاری با شرکت ملی نفت در یک پروژه اکتشافی خبر داد و گفت: انصراف "او.ام.وی" از طرح توسعه میدان نفتی بند کرخه فنی بوده است.
به گزارش خبرنگار مهر، با گذشت نزدیک به دو سال از توافق 6 شرکت بزرگ اروپایی و امضای قرارداد خط لوله ناباکو هنوز این شرکتها جایگزین مطمئنی برای کاهش وابستگی به گاز صادراتی روسیه پیدا نکرده اند.
در این مدت شرکتهایاو.ام.وی اتریش، ام.او.ال مجارستان، بلغارگس بلغارستان، ترانسگس رومانی، بوتاش ترکیه و آر.دبلیو.ئی آلمان به عنوان سهامداران خط لوله نابوکو سعی کردند برای تداوم رقابت با خطوط لوله گاز صادراتی روسیه در قاره سبز با کشورهای گازخیزی همچون جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و عراق مذاکراتی را برای پر کردن لولههای خالی گاز آغاز کنند.
هیچ یک از این گزینه ها تاکنون نتوانسته اند خواسته اعضای کنسریوم ناباکو را تامین کنند و بدون شک بدون ایران به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر گازی جهان، ساخت خط لوله سه هزار و 300 متری ناباکو از توجیه فنی و اقتصادی برخوردار نخواهد بود.
از سوی دیگر همزمان با ساخت خط لوله ساوت استریم روسیه اخیرا خط لوله گاز اسلامی هم به یکی از رقبای جدید ناباکو در بازار گاز اتحادیه اروپا تبدیل شده است هر چند مسئولان شرکت ملی گاز ایران هر گونه رقابت با ناباکو برای انتقال گاز طبیعی به اروپا رد می کنند.
شرکت او.ام.وی اتریش به عنوان یکی از اعضای کنسرسویم ناباکو در سالجاری بار دیگر با حضور در تهران علاقه مندی خود را برای مشارکت در طرحهای صنعت نفت و گاز ایران اعلام کرد.
توماس میخولیچ مدیرعامل مجموعه شرکتهای او.ام.وی اتریش در ایران درباره دلایل کنار گذاشتن ایران از خط لوله ناباکو با تاکید بر اینکه ایران با در اختیار داشتن یکی از بزرگترین ذخایر گاز جهان نقش غیر قابل انکاری در تامین امنیت انرژی جهانی دارد، به خبرنگار مهر گفت: بدون شک ایران از نظر فنی بهترین و امن ترین منبع تامین گاز اروپا به شمار می رود.
وی با تاکید بر اینکه کنار گذاشتن ایران از خط لوله ناباکو از نظر فنی صحیح به نظر نمی رسد، تصریح کرد: ایران با در اختیار داشتن دومین ذخایر گاز طبیعی و چهارمین ذخایر نفت جهان، کشوری مهم در عرصه انرژی است.
مشارکت اتریش در پروژه اکتشافی کپه داغ
میخولیچ با تاکید بر اینکه شرکت او.ام.وی اتریش متعهد به ادامه همکاری با ایران است، اظهار داشت: در شرایط فعلی هیچ گونه مشکلی برای فعالیت در صنایع نفت و گاز ایران نداریم و به استمرار حضور در صنعت نفت ایران تاکید می کنیم.
این مقام مسئول با اعلام اینکه هم اکنون در یک پروژه تحقیقاتی زمین شناسی و مهندسی مخزن در منطقه کپه داغ (خراسان) با شرکت ملی نفت ایران همکاری می کنیم، تاکید کرد: این فعالیت از سال 2010 میلادی آغاز شده است و زمان تکمیل این طرح حدود دو سال پیش بینی می شود.
به گفته مدیر عامل شرکت او.ام.وی اتریش متناسب با نتیجه ای که از انجام این عملیات حاصل می شود، ممکن است این طرح تحقیقاتی زمینه ای برای انجام دیگر فعالیتها با شرکت ملی نفت ایران باشد.
به گزارش مهر، بخشهایی از استان خراسان شمالی، رضوی و گلستان یکی از 5 منطقه مستعد برای کشف ذخایر نفت و گاز در ایران به شمار می روند به طوری که تاکنون دو ساختار گازی خانگیران و گنبدلی در این منطقه شناسایی شده است.
امور اکتشاف و استخراج شرکت ملی نفت ایران در سال 1347 شمسی میدان عظیم گازی خانگیران و در سال 1360 میدان گازی گنبدلی را به ترتیب در غرب و جنوب شهر سرخس کشف کرد. در برنامه چهارم توسعه به دنبال انجام 520 کلیومتر لرزه نگاری 2 بعدی، پردازش اطلاعات اکتشافی دو ساختار بزرگ گازی در منطقه کپه داغ استان خراسان شمالی کشف شده است.
در همین حال مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران پیشتر برنامه اجرای حدود 420 کیلومتر لرزه نگاری 2 بعدی را برای شناسایی ذخایر احتمالی هیدروکربوری در دو منطقه کپه داغ و درگز را در برنامه خود گنجانده بود که سال گذشته با کشف میدان گازی عطار بخشی از این فعالیتها به نتیجه رسیده است.
کشف میدان نفتی مهر با مشارکت او.ام.وی
کشف یک میدان نفتی در غرب زاگرس مهمترین دستاوردهای حضور بیش از یک دهه شرکت او.ام.وی در صنعت نفت ایران است به طوری که پس از واگذاری قرارداد بلوک اکتشافی مهر به کنسرسیومی متشکل از او.ام.وی اتریش (اپراتور)، رپسول اسپانیا و سی پترول شیلی، با حفر چاه چهار هزار متری بند کرخه، طلای سیاه کشف شده در این بلوک تجاری اعلام شد.
در برنامه چهارم توسعه قرار بود طرح توسعه میدان نفتی بند کرخه به او.ام.وی اتریش واگذار شود اما در نهایت با تاخیر این شرکت اروپایی توسعه این میدان هیدروکربوری به یکی از شرکتهای زیر مجموعه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا واگذار شده است.
میخولیچ با تاکید بر اینکه او.ام.وی اتریش با در نظر گرفتن شرایط فنی از حضور در طرح توسعه میدان نفتی بند کرخه انصراف داده است، گفت: با وجود انصراف اما همکاری مطلوب و قابل قبولی بین او.ام.وی و شرکت ملی نفت ایران در بازپرداخت هزینه اکتشافی بلوک مهر وجود دارد.
مدیر عامل شرکت او.ام.وی اتریش با تاکید بر علاقه مندی این شرکت اروپایی برای ادامه همکاریهای نفت و گازی با ایران، خاطر نشان کرد: با مرتفع شدن برخی موانع پیش بینی می کنیم بتوانیم از موقعیتهای جدید در صنعت نفت ایران استفاده کنیم
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]