تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):چیزى را بر زبان نیاورید که از ارزش شما بکاهد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833536491




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ارزش غذايي جوانه


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: ارزش غذايي جوانه ها
امروزه نقش و اهميت جوانه ها به نحوي مطرح است كه كارشناسان علوم تغذيه بر مصرف آن تأكيد كرده و آن را در سبد غذايي روزانه خانواده ها معرفي مي كنند. در واقع جوانه ها موادغذايي هستند كه با روند طبيعي رشد و توليدشان، در گروه سبزي ها، آن هم با ارزش غذايي بالا از نظر ويتامين ها و املاح محسوب مي شوند. در كشور ما از هزاران سال پيش، در دوران باستان جوانه ها و اهميت استفاده آنها براي مردم شناخته شده بود. اين موضوع به قدري اهميت داشته كه مردم ما استفاده از جوانه گندم را به عنوان يك آيين سنتي همواره در آغاز فصل بهار به شكل سمنو در سفره هفت سين لازم مي دانستند. در نقطه ديگري از جهان نظير چين كه از جمعيت فراواني برخوردار است با آنكه تأمين همه نيازهاي ضروري غذا، امري دشوار است، مصرف جوانه ماش به قدري فراگير شده كه مردم چين را با عنوان مردم جوانه ماش معرفي مي كنند. اين موضوع از اهميت و نقش جوانه ها حكايت مي كند.

در روند جوانه زدن چه اتفاقي مي افتد؟
تغييرات شيميايي كه در دانه ها در حين جوانه زدن رخ مي دهد باعث مي شود املاح و ويتامين هاي آن افزايش يابد.
به طور كلي در فرايند جوانه زدن ويتامين ها، املاح و پروتئين به مقدار زيادي افزايش مي يابد ولي كالري و كربوهيدرات كاهش مي يابد. براي درك بهتر اين موضوع جوانه ماش را مورد آزمايش قرار داده اند و نتيجه بدست آمده را كه مقايسه اي بين دانه و جوانه ماش است، به شرح زير بيان كرده اند.

در حالت جوانه زده
15 درصد كاهش انرژي(كالري)
15 درصد كاهش كربوهيدرات
30 درصد افزايش پروتئين قابل دسترس
34 درصد افزايش كلسيم
80 درصد افزايش پتاسيم
690 درصد افزايش سديم
40 درصد افزايش آهن
56 درصد افزايش فسفر
285 درصد افزايش ويتامينA
515 درصد افزايش ريبوفلاوين يا ويتامين B2
256 درصد افزايش نياسين يا ويتامين B3
به مقدار زياد افزايش ويتامين C


افزايش پروتئين در حين جوانه زدن در اثر شكسته شدن مولكول هاي كربوهيدرات و تركيب آن ها با نيتروژن موجود در هوا مي باشد كه اين تركيب، اسيدهاي آمينه را تشكيل مي دهد. در اثر اين فعل و انفعال مقدار كربوهيدرات كاهش مي يابد و به طور كلي مي توان گفت كه اين تغييرات شيميايي باعث ايجاد پروتئين قابل جذب و هضم در بدن مي شود. عنصر سديم در هضم غذا در معده و روده نقش حياتي داشته و باعث دفع دي اكسيد كربن از بدن مي شود. دانه خشك سبزي ها، غلات و حبوبات فاقد ويتامين C هستند ولي در هنگام جوانه زدن مقدار زيادي ويتامين C توليد مي كنند كه در متابوليسم پروتئين هاي بدن نقش بسيار مهمي ايفا مي كند. افزايش ويتامين C در جوانه ها ناشي از جذب عناصر موجود در هوا در هنگام جوانه زدن است.
از ديگر فوايد جوانه ها آماده سازي غذا براي هضم و جذب است كه اين عمل به وسيله آنزيم هاي موجود در جوانه ها صورت مي گيرد.
در شروع روند جوانه زدن، نشاسته موجود در دانه شكسته شده و به قندهاي ساده ي گلوكز و ساكارز تبديل مي شود كه اين عمل به وسيله آنزيم آميلاز صورت مي گيرد. پروتئين ها هم به اسيدهاي آمينه هاي و آميدها تغيير شكل مي دهند. روغن ها و چربي ها به كمك آنزيم ليپاز موجود در جوانه ها، به اسيدهاي چرب تبديل مي شوند.
جوانه ها به مقدار زيادي داراي فيبر و آب هستند كه باعث دفع كامل مدفوع شده، همچنين مانع از سرطان روده مي شوند.
با توجه به مطالب فوق مي توان گفت جوانه ها سرشار از ويتامين ها، املاح و آنزيم ها هستند و مصرف آنها يكي از بهترين روش ها براي حفظ سلامت بدن است.

اهميت غذايي جوانه ها در برنامه غذايي روزانه
در عصر حاضر رژيم غذايي مردم فاقد ويتامين و املاح معدني به مقدار لازم براي سلامتي بدن بوده و درصد عمده آن را چربي ها و غذاهايي با كميت بالا و كيفيت پايين تشكيل مي دهد. جيره غذايي توصيه شده توسط شوراي تحقيقات تغذيه نشان مي دهد كه نيازهاي غذايي افراد به جنس آنها بستگي دارد. در سنين مختلف، مردان بين 10 تا 30 درصد بيشتر از زنان به پروتئين و ويتامين هاي B6، A، B12 و اسيد فوليك و املاح كلسيم، فسفر، روي و يد نياز دارند. اما در خصوص زنان باردار و خانم هاي شيرده، بالاترين نيازهاي غذايي، در نظر گرفته شده و حتي در مواردي از مقدار مصرف مردان نيز به مراتب بيشتر است.
بنابراين با وجود تغذيه نامناسب و رايج در كشور، امكان تأمين نيازهاي بدن ميسر نبوده و روش هاي ارائه شده براي بهبود تغذيه جامعه چندان سودمند نيست، لذا اهميت استفاده از جوانه ها كه هم در دسترس، ارزان و سالم بوده و هم مي توانند قسمت عمده اي از نيازهاي بدن به ويتامين هاي مختلف ، املاح معدني و آنزيم ها را تأمين كنند، مشخص مي شود.
شرط داشتن عمر طولاني و بدون بيماري ، رساندن موادغذايي به مقدار لازم و متعادل و مناسب به بدن است. همواره شنيده ايم كه پيشگيري بهتر از درمان است؛ ولي بايد گفت 70 درصد بيماري ها در اثر تغذيه نادرست است. پس چرا اين مسئله مهم كمتر مورد توجه قرار گرفته است. شايد به علت عدم آگاهي مردم در شناخت موادغذايي مفيد بوده است.
از بيماري هايي كه تلفات زيادي را به همراه دارد، سكته هاي قلبي و مغزي مي باشد كه همگان آن را مربوط به افزايش كلسترول خون مي دانند ؛ اما كلسترول زماني مي تواند خطرساز باشد كه با عواملي از قبيل استرس، سيگار، زندگي ناسالم و ماشيني و عدم تحرك توأم شود و به صورت اكسيد شده در جدار رگ ها رسوب كند؛ ولي چنانچه ويتامين هاي E و C لازم كه خاصيت آنتي اكسيداني دارند، براي بدن فراهم شوند، ميزان كلسترول اكسيد شده كمتر خواهد شد. در سنين بالا به علت تحرك كمتر، نياز بدن به انرژي كاسته شده، ولي درمقابل نياز به ويتامين ها ، املاح و پروتئين افزايش مي يابد.
با مصرف جوانه هاي مختلف مي توانيد مقدار قابل توجهي از ويتامين هاي B را به بدن برسانيد. توجه به اين موضوع كه تامين ويتامين هاي C و E، بتاكاروتن و سلنيوم مي تواند از اكسيداسيون چربي ها در بدن جلوگيري كند و نيز تأمين منيزيم مي تواند فشار خون را كنترل نمايد، به نقش مهم جوانه ها و گنجاندن آنها در برنامه غذايي روزانه بيشتر پي مي بريم.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن