واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: - چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟
- همواره پوست دست و یا پا ترک خورده است.
- بیماری وجود دارد و پوست پا ترک میخورد.
- ناحیهٔ ترک خورده گرم یا ناسور است، متورم یا قرمز شده، یا چرک یا مایع تراوش میکند.
پوست ناحیهٔ پائین پا مانند فلس ماهی شده است.
- درمان ترک خوردن پوست بعد از سه هفته مؤثر واقع نشده است.
- ترک خوردن پوست نشانهٔ چیست؟
بعضی افراد با دستهایشان همه کار میکنند: باغبانی، نازککاری، تعمیر اتومبیل، آشپزی، و نظافت. اما دستهایشان را با مواد از بین برندهٔ رطوبت مثل خاک، حلالها، و صابون پاک میکنند و پوستشان خیلی زود ترک میخورد.
پوست ترک خورده مانند بستر یک رود خشک است و علت هر دو هم بیآبی است. ترک خوردن پوست با از بین رفتن آب سطح بدن شروع شده و لایههائی از سلولهای خشک شده بهجای میماند.
پوست بیآب مانند ناخن شکننده است، و مانند آن به سادگی خم نمیشود و ترک بر میدارد.
رطوبت کم علت اصلی خشکی پوست است. همانطور که بیابان گردها میدانند، هوای خشک رطوبت پوست را میگیرد. اما گرم کردن زیاد خانه در هر جائی هوای درون خانه را مانند بیابان کرده و رطوبت پوست را از بین میبرد. این دلیل عمدهٔ ترک خوردن پوست در زمستان است.
رطوبت پوست در برخورد با مواد محرک مثل شویندهها، عطرها، خوشبوکنندهها، الکل، و پاککنندههای لاک ناخن از بین میرود. میتوان از تماس با این مواد خشککنندهٔ خانگی اجتناب کرد، ولی برخی افراد هر روز با رطوبتگیریهائی مثل رنگها، حلالها و دیگر مواد شیمیائی کار میکنند.
برخی ناراحتیها، مثل پسوریاز، اکزما، و برخی واکنشهای آلرژیائی، باعث ضخیم شدن، خشک شدن و ترک خوردن پوست میشوند. پینههای ضخیم و خشک هم زیاد چاک میخورند.
- درمان ترک خوردن پوست
دست و پاها محلهای شابع ترک خوردن پوست هستند. اما ترک پوست در همه جا، مخصوصاً در پوست ظریف ساق، ساعد و گونهها هم ممکن است دیده شود. ترک پوست را در هر جا باشد، با درمان درست میتوان از بین برد.
مرطوب کننده بزنید. با استفاده از کرمهای مرطوبکننده رطوبت را در ناحیهٔ ترک خورده حبس کنید. فراموش نکنید که شستن باید کوتاه مدت - کمتر از پنج دقیقه در روز - باشد چون تماس بیش از حد با آب چربی پوست را برداشته و آن را خشکتر میکند. در صورت لزوم پزشک مرطوب کنندهٔ قویتری را تجویز میکند.
چندین بار پوست ترک خورده در آب ولرم نرم کنید. ولی مرطوبکننده به آن نزنید. وقتی پوست نرم شد، فوراً روی آن را با مادهای روغنی مثل وازلین بپوشانید.
ملایم بشوئید. هنگام شستشو از آب داغ دوری کرده و از صابون چرب استفاده کنید. زدن محلول نگاهدارندهٔ رطوبت بر پوست هم مفید است.
دستکش بپوشید. اگر پوست شما مستعد ترک خوردن است، هنگام کار با آب و صابون یا مواد شیمیائی دستکش لاستیکی بپوشید.
اوره بزنید. کرمها و محلولهای حاوی اوره یا اسیدهای آلفا هیدروکسی برای رفع خشکی پوست مناسبند. استفاده از اینها ترکهای پوستی را برطرف کرده و از ترک خوردن بیشتر جلوگیری میکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 473]