تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه اگر مردم آثار آن را مى‏دانستند، به جهت حريص بودن به خير و بركتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846597342




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

توصيه هاي وزارت بهداشت درباره «وبا»: شستن دست ها با آب و صابون را جدي بگيريد


واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: توصيه هاي وزارت بهداشت درباره «وبا»: شستن دست ها با آب و صابون را جدي بگيريد
وزارت بهداشت ضمن تأكيد بر آموزش همگاني جامعه براي رعايت نكات بهداشت فردي و تشديد نظارت ها بر سلامت آب و مواد غذايي اين اقدامات را مانعي براي گسترش بيماري وبا حتي با ورود آن ازديگر كشورها مي داند.
برپايه اين گزارش، كسب اطمينان از سلامت آب پيش از نوشيدن، استفاده از آب بطري شده حين مسافرت، شستن دست ها با آب و صابون بعد از اجابت مزاج و پيش از صرف غذا، دفع نكردن مدفوع در كنار نهرها و رودخانه ها، پرهيز از آب تني درآب هاي نهرها و كانال هاي آب كشاورزي، سالم سازي سبزيجات پيش از مصرف شامل شستن، انگل زدايي با مايع ظرفشويي و ضدعفوني كردن ازجمله اقدامات ساده بهداشتي هستند كه رعايت آنها باعث حفظ سلامت جامعه خواهد شد.همچنين در اين گزارش به هموطنان توصيه شده است كه درصورت ابتلا به بيماري اسهال بهتر است به جاي خوددرماني به پزشك مراجعه كرده و دستورات پزشك را به دقت پيگيري و انجام دهند. بهترين درمان براي وبا جبران سريع آب و املاح (در موارد شديد حتماً وريدي و به ميزان كافي با سرم رينگر لاكتات يا ساده و نرمال سالين) است.
به گزارش ايسنا، ويبريوكلرا، ميكروب عامل اين بيماري، در آب تميز حدود يك هفته، در آب هاي حاوي مواد آلي يا آلوده حدود يك ماه و در آب هاي شور درياها به علت هم زيستي با زئوپلانكتون ها تا چندسال زنده مي ماند. در زماني كه حرارت محيط، ميزان شوري آب و مواد غذايي رشد ميكروب مناسب شود، ويبريوكلرا سريع رشد و تكثير كرده و به حد بيماري زا مي رسد. همين امر توجيه كننده حفظ چرخش بيماري طي فصل سرما و بروز مجدد آن در فصل گرما است.
برپايه اين گزارش، برخي افراد كه ميكروب وبا وارد بدنشان مي شود ممكن است تا چندين ماه ميكروب را همراه با مدفوع خود دفع كنند و از اين رو درصورت آلوده شدن منابع آب آشاميدني و كلريناسيون نكردن مناسب، زمينه مبتلا شدن ساير مردم فراهم مي شود. نكته مهم توانايي زنده ماندن ويبريوكلرا در محيط يخچال و حتي داخل يخ است كه اگر آب آلوده براي توليد يخ استفاده شده باشد مي تواند سبب مبتلا شدن مصرف كنندگان شود.
اين گزارش درباره اپيدميولوژي وبا مي افزايد: هرچند ميكروب وبا نسبت به خشك شدن و ياحرارت حساس است و از بين مي رود اما مي تواند در سطح مواد غذايي مانند سبزيجات تا 4 روز زنده بماند و از اين رو اگر آب آلوده به فاضلاب براي آبياري مزرعه سبزيكاري استفاده شده باشد مصرف اين سبزي به صورت خام (به طور مثال سبزي خوردن) يا كاهو و كلم به صورت مشابه مي تواند عامل انتقال بيماري به مصرف كننده باشد.
دوره نهفتگي اين بيماري معمولاً 1 تا 3 روز است اما از چند ساعت تا 5 روز هم گزارش شده است. راه انتقال بيماري مدفوعي دهاني است و از آنجا كه حدود يك ميليون ارگانيسم براي ايجاد بيماري موردنياز است، انتقال عموماً ازطريق آب يا غذاي آلوده انجام مي شود و ازطريق تماس مستقيم فرد به فرد كمتر رخ مي دهد. ميكروب وبا نسبت به اسيد معده حساس است و معمولاً در معده از بين مي رود مگر اين كه آب يا غذاي خورده شده بسيار آلوده باشد يا اين كه فرد داروهايي براي كاهش اسيديته معده مصرف كند.
ويبريوكلرا در روده باريك تكثير يافته و در اثر توليد توكسين (سم) سبب مي شود مقادير فراواني آب و املاح ازجريان خون به داخل روده سرازير شده و به صورت اسهال دفع شود. به علت اين كه ميكروب سبب آسيب و زخمي شدن جدار روده نمي شود معمولاً تب ايجاد نشده و اسهال خوني هم ديده نمي شود. درصورت جبران نشدن آب و املاح ازدست رفته بدن، بيمار دچار شوك ناشي از كم آبي شده و ممكن است تلف شود.
بايد همواره توجه داشت كه فقط تعداد محدودي از افراد مبتلا شده دچار اسهال مي شوند و از اين تعداد هم فقط 20درصد اسهال شديد مي گيرند از اين رو بسياري از افراد مبتلا شده ممكن است بدون علامت باليني بوده يا اين كه اسهال خفيف پيدا كنند كه از نظر باليني به هيچ وجه قابل افتراق از ساير علل اسهال نيست.
يكي از علل عمده هراس آور بودن اين بيماري براي عموم مردم، مرگ و مير قابل توجه آن در سال هاي دور است. در شرايطي كه عموم مردم در شهر و روستا به آب آشاميدني سالم دسترسي نداشتند شمار فراواني مبتلا مي شدند و از طرف ديگر امكانات درماني براي جبران آب و املاح ازدست رفته بدن بيماران ناشي از اسهال شديد وجود نداشت و ازاين رو معمولاً همه گيري هاي وسيع و مرگ و مير قابل توجه ايجاد مي شد. درصورت نبود درمان مناسب ميزان كشندگي بيماري تا 50درصد هم گزارش شده است اما با درمان مناسب اين ميزان كمتر از يك درصد است.
بيماري وبا همه ساله در كشور طي ماه هاي گرم سال بروز مي كند. عدم دسترسي برخي مناطق روستايي كشور به آب آشاميدني سالم، فرسوده بودن شبكه هاي آب در بسياري از مناطق شهري و روستايي و شكستگي هاي متعدد مي توانند به ورود فاضلاب به داخل لوله ها منجر شوند، آبياري برخي مزارع ازجمله سبزي كاري ها با فاضلاب خام، شيوع نسبتاً بالاي بيماري در كشورهاي همسايه و احتمال ورود بيماري از اين كشورها به داخل از مهم ترين عللي هستند كه بايستي همچنان بيماري وبا را به عنوان يكي از مهم ترين اولويت هاي نظام بهداشتي درماني كشور موردتوجه قرار داد.
گفتني است، براساس آخرين گزارش وزارت بهداشت، از مجموع 73 مبتلا به وبا 11نفر از اتباع خارجي، عمدتاً افغاني و پاكستاني و 62نفر ايراني بودند كه از اين تعداد 4نفر به علت مراجعه ديرهنگام به مراكز درماني جان خود را ازدست دادند. بيشترين تعداد مبتلايان به وبا در استان هاي قم، تهران و هرمزگان گزارش شده است.
 چهارشنبه 6 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: کيهان]
[مشاهده در: www.kayhannews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن