واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: در المپيك لندن، پديدهاي به نام ساعي نخواهيم داشت
فدراسيون نتوانست حتي نتايج دوره گذشته خود را تكرار كند كه اين مسئله نبايد در سايه افتخارآفريني هادي ساعي قرار گيرد و ضروري است بررسي جدي صورت پذيرد تا در المپيك لندن حداقل اين سكوي قهرماني براي تكواندو حفظ شود.
فدراسيون تكواندو با توجه به موفقيتهاي بدست آمده در المپيك آتن، در طول چهار سال اخير به شكلي متفاوت زيرچتر حمايتي سازمان تربيتبدني و كميته ملي المپيك قرار گرفت اما متاسفانه اين فدراسيون نتوانست حتي نتايج دوره گذشته خود را تكرار كند كه اين مسئله نبايد در سايه افتخارآفريني هادي ساعي قرار گيرد و ضروري است بررسي جدي صورت پذيرد تا در المپيك لندن حداقل اين سكوي قهرماني براي تكواندو حفظ شود.
سيد حسين عباسي در گفتگو با خبرنگار ورزشي تابناك، ضمن بيان اين مطلب افزود: در اين چند سال اخير، خانه تكواندو به اين فدراسيون تعلق گرفت و رقم بودجه مناسبي نيز به اين فدراسيون اختصاص يافت تا تكواندو بتواند افتخاراتش را پس از چهار سال ارتقاء ببخشد اما شاهد بوديم كه در بحث كسب سهميه روي شياپچانگ مسابقات جهاني نتوانستيم كاري از پيش ببريم تا در راند طلايي و در مسابقات قهرماني آسيا صاحب سهميههاي المپيك شويم كه البته در آسيا نيز تاحدودي احساس خطر ميكرديم.
وي در خصوص رقم اعتبارات تخصيص يافته در طول چهار سال اخير به تكواندو گفت: تا آنجا كه بنده اطلاع دارم، كميته ملي المپيك، ساليانه 800 ميليون تومان به فدراسيون تكواندو اختصاص مي دهد كه كمك هاي سازمان تربيتبدني و درآمدهاي فدراسيون از قبيل بانك اطلاعات، آزمونها و دورههاي آموزشي و هماهنگي نيز حتي بيش از رقم اختصاصي كميته ملي المپيك ميشود كه هررشتهاي را مي تواند متحول سازد.
دارنده سه نشان زرين و نقره مسابقات قهرماني ارتشهاي جهان، ادامه داد: پس از كسب سهميههاي المپيك، بحث گزينش نفرات بود كه عليرغم وجود كادر فني كارآزموده، شاهد انتخاب صحيحي در وزن اول المپيكي نبوديم تا پيش از اعزام كاروان المپيكيهاي تكواندو، در ارزيابيها به صورت مشهود بيان شود كه در وزن اول مردان، شانسي براي مدالآوري نداريم.
عباسي ادامه داد: همانطور كه مشاهده شد در وزن اول انتظارات برآورده نشد و اين نشان ميدهد انتخاب نادريان كه از تجربه كمتري نسبت به بهزاد خداداد برخوردار بود، از اصول كارشناسي تبعيت نمي كرد. به هر حال بايد بپذيريم در المپيك تجربه فوق العاده تاثيرگذار است، كما اينكه هادي ساعي تواسنت با تكيه بر تجاربش، تكواندوكار بلندقامت ايتاليايي را مغلوب سازد.
دبيرسابق فدراسيون تكواندو تاكيد كرد: تكواندو در صورت انتخاب صحيح مي توانست با دو مدال طلا به ايران باز گردد؛ بهزاد خداداد انگيزه بالا و شرايط مشابه ساعي را داشت اما متاسفانه به او اعتماد نشد و نادريان با وجود آنكه حتي يك تجربه حضور در مسابقات جهاني را نداشت، مجوز حضور در ميدان بزرگ المپيك را بدست آورد.
وي در ارتباط با تصميمي كه درباره حذف خداداد از تركيب نفرات اعزامي به المپيك گرفته شده، گفت: تصميمي كه براي حذف خداداد از كاروان المپيكيها اتخاذ شد، تنها توسط كادر فني به قطعيت نرسيد و شاهد بوديم كه نتيجه آن از دست رفتن يك نشان ارزشمند بود كه ميتوانست كاروان ورزشي ايران را در جايگاه به مراتب مطلوبتري قرار دهد.
نايبقهرمان سابق رقابت هاي قهرماني آسيا در پاسخ به اين پرسش كه آيا با اين تفاسير تصور ميكنيد، تكواندوعقبگرد داشته، تاكيد كرد: نياز به ارزيابي شخصي نيست و كارنامهها، عملكردها را نشان مي دهد. تكواندو در المپيك آتن با امكانات محدود، توانست يك مدال طلا و يك نشان برنز بدست آورد و با توجه به رشد چشمگير اعتبارات، امكانات و ظرفيتهاي فني اين رشته، انتظار ميرفت، حداقل شاهد رشدي متوازن در المپيك باشيم و يا حداقل نتايج دوره گذشته تكرار شود.
ارزيابي فدراسيون تكواندو كه در برنامه راهبردي پنج ساله نيز لحاظ شده بود، كسب دو مدال در المپيك پكن بود كه متاسفانه به دلايل متعدد كه برخي از آنها ذكر شد، در تحقق اين مهم ناكام مانديم.
عباسي در پاسخ به اين مسئله كه علل عدم كسب دومين طلاي ايران در رقابتهاي تكواندو پكن چيست، يادآور شد: به اعتقاد بنده بايد علل اين اتفاقريشهيابي و ريشهها خشكانده شود و نه اينكه همهتقصيرها به گردن يك شخص همچون مربي تيم انداخته شود و سايرين مبري شوند. در تكواندو نيز در صورتي كه برنامهريزي به صورت قائم به فرد پيگيري نشود و خردجمعي حاكم باشد، اين مشكلات، رفع خواهد شد و در شرايط موجود نيز رئيس فدراسيون تكواندو ميبايست بيش از سايرين پاسخگوي نتايج مثبت و منفي باشد، چرا كه به هر حال عوامل فدراسيون به جز چند نفر كه توسط مجمع عمومي انتخاب ميشوند، به طور مستقيم توسط رئيس فدرسيون منصوب شدهاند.
وي تاكيد كرد: اگر بخواهيم به واسطه تكرار مدال طلاي ساعي، عدم تحصيل نتيجه پيشبيني شده در تكواندو را ناديده بگيريم و اين مسئله كه در اين رشته با وجود تمهيدات انديشيده شده، نتوانستهايم حتي از جايگاه گذشتهمان دفاع كنيم را از نظر دور سازيم، مطمئناً عواقب خوبي نخواهد داشت و با قرار گرفتن در سايه نشان ارزشمند ساعي كه با غيرت خويش بدست آورد، نبايد چشمانتظار كسب نتيجه در بازيهاي آسيايي 2010گوانژو بود.
مليپوش سابق تيم ملي تكواندو تصريح كرد: بايد خون تازهاي به شريانهاي تكواندو تزريق شود و زمينه احياء اين رشته فراهم آيد، چرا كه در المپيك لندن، تكواندو پديدهاي به نام ساعي در اختيار نخواهد داشت كه به درخشش او تكيه كند.
وي در پاسخ به اين مسئله كه آيا پرورش چهرههايي همچون ساعي و كرمي به دوره مديريت فعلي تكواندو بازمي گردد، اظهار داشت: پيش از المپيك آتن، مديريت فدراسيون برعهده مختاركلانتري بود و رئيس بعدي محصول مديريت سالم كلانتري را در آتن درو كرد و اگر بخواهيم عملكرد مجموعه مديرتي كنوني تكواندو را ارزيابي كنيم، ميبايست معيار را بازيهاي المپيك پكن قرار دهيم تا عملكردها به طور كامل مجزا شود.
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]