واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سردار احمدي مقدم: مواد مخدر سازمان يافتهترين جرائم جهان است
اجتماعي. مواد مخدر. اجلاس نوماك
فرمانده نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران گفت: مواد مخدر بيشك امروز سازمان يافتهترين نوع جرائم بينالمللي و در واقع جرم مادر و بسترساز ديگر جرائم محسوب ميشود.
به گزارش ايرنا ، سردار اسماعيل احمدي مقدم روز سه شنبه در حاشيه سومين اجلاس نوماك در جمع خبرنگاران افزود:
مهمترين منبع مالي تروريسم جهاني از طريق توليد، قاچاق و فروش مواد مخدر تامين ميشود.
وي خاطر نشان كرد: ايران تلاش ميكند به يك مركز منطقه ايي براي همكاري هاي پليسي در راه مبارزه با مواد مخدر و مركزي براي اطلاعات و عمليات منطقهاي تبديل شود كه اين مهم مورد استقبال كشورهاي مختلف قرار گرفته است.
وي تصريح كرد: با توجه به حجم بالاي توليد ترياك در افغانستان ( ۱۱هزار تن ) در سال جاري بازارهاي جهاني هدف كشش اين ميزان مواد را ندارند در نتيجه قاچاقچيان اقدام به تبديل اين مواد به هروئين فشرده ميكنند.
سردار احمدي مقدم اظهار داشت: با تبديل بيش از پنج تا هفت هزار تن ترياك، حدود ۵۰۰تن هروئين به دست ميآيد كه حجم بسيار كمتري دارد و حمل و نقل و ترانزيت آن به ديگر كشورها بسيار آسان تر است.
وي گفت: مسيرهاي دريايي خليج فارس، درياي عمان و اقيانوس هند راه انتقال اين مواد است كه ما با همكاري پليس كشورهاي حاشيه خليج فارس و درياي عمان مواد مخدر زيادي را كشف كرديم.
وي با اشاره به اينكه كشورهاي خليج فارس در خصوص مواد مخدر آسب پذير هستند گفت: همكاري پليس اين كشورها با ايران براي مبارزه با ورود و ترانزيت مواد مخدربسيار مناسب است و چون اعتياد در اين كشورها در حال گسترش است برنامههاي خوبي براي مبارزه با اين پديده از طريق تبادل اطلاعات با پليس ايران در برخي از اين كشورها اجرا ميشود.
فرمانده نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران در پاسخ به سوالي درخصوص تدابير ايران براي كنترل مرزهاي شرقي خود اعلام كرد: براي اين مهم اقدامات بسيار خوبي در مرزهاي مشترك با افغانستان انجام دادهايم كه از جمله مي توان به ايجاد قرارگاه عملياتي رسول اكرم (ص) اشاره كرد.
وي در پاسخ به سوال ديگري در خصوص وضعيت معتادان به موادمخدر در كشور گفت : در سال گذشته ۱۳۰هزار نفر از معتادان به هروئين در كشور تحت درمان متادون قرار گرفتند كه ۵۰درصد تعداد اين نوع معتادان را تشكيل ميدهند و قصد داريم در سال جاري اين آمار را به ۸۰درصد افزايش دهيم.
وي افزود: به اعتقاد ما روند گرايش به اعتياد مواد مخدر در كشور رو به كاهش است و پليس تلاش ميكند با همكاري دستگاههاي مرتبط برنامههاي كاهش آسيب و اشتغال معتادان را توسعه دهد.
سردار احمدي مقدم گفت: در سال گذشته تقاضا براي خريد مواد مخدر در كشور بين ۲۵تا ۳۰درصد كاهش يافته كه نشان از اجراي موفق طرحهاي پليس براي مبارزه با افزايش مصرف مواد مخدر دارد.
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]