واضح آرشیو وب فارسی:موج: وزير صنايع و معادن خبر داد:طرح تحول اقتصادي بيشترين تاثير را در بخش صنعت دارد/تغيير ريل سياست گذاري مصرف انرژي
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد صنعت و بازرگاني اجراي طرح تحول اقتصادي بيشترين تاثير را در حوزه صنعت و معدن كشور در پي دارد.
به گزارش خبرنگار موج، علي اكبر محرابيان وزير صنايع و معادن، با بيان اين مطلب افزود: يكي از هفت بخش طرح تحول اقتصادي، مبحث يارانه و مسئله انرژي مي باشد كه در همين خصوص وزارت صنايع و معادن يك برنامه فشرده تدوين كرده است تا با شناسايي و مميزي مصرف انرژي در واحدهاي صنعتي، استانداردهاي جهاني در اين زمينه قابليت اجرايي يابد.
وي كه به مناسبت هفته دولت طي يك نشست خبري با خبرنگاران رسانه هاي جمعي كشور سخن مي گفت، با تاكيد بر اينكه پيش تر به دلايلي اعمال سياست هايي براي استفاده از مكانيزم هاي كاهش مصرف انرژي به صرفه نبوده است، اظهار داشت: با اجراي طرح تحول اقتصادي ريل سياست گذاري مصرف انرژي در حوزه صنعت و معدن كشور تغيير خواهد يافت.
به گفته محرابيان؛ با مشوق هايي كه در اين خصوص در نظر گرفته خواهد شد مصرف انرژي در بخش صنعت و معدن كشور به اعداد منطقي و استانداردهاي مطلوب نزديك خواهد شد.
وزير صنايع و معادن ادامه داد: براي صدور مجوزهاي تاسيس نيز مسئله مصرف انرژي به عنوان يكي از شاخص هاي مهم مورد نظر قرار خواهد گرفت بطوريكه مميزي مصرف انرژي در جواز تاسيس گنجانده مي شود.
محرابيان متذكر شد: با اجراي طرح تحول اقتصادي استفاده از مكانيزم هاي كاهش مصرف انرژي در اولويت اجراي طرح هاي صنعتي و معدني كشور قرار خواهد گرفت.
افتتاح و بهره برداري از 750 پروژه صنعتي و معدني در هفته دولت
وي در ادامه اين نشست خبري اظهار داشت: طي هفته دولت سالجاري شاهد افتتاح و بهره برداري از 750 پروژه در 30 استان كشور خواهيم بود كه ارزش اين پروژه ها 16 هزار و 830 ميليارد ريال است و بيش از 24 هزار اشتغال زايي را در پي دارد.
محرابيان با بيان اينكه دوره مورد گزارش در نشست امروز از شهريورماه 86 تا ابتداي شهريور ماه امسال است، تصريح كرد: در دوره مذكور شاهد رشد در 86 درصد محصولات منتخب توليدي كشور بوده ايم بطوريكه اين افزايش توليد بين چهار تا 5/22 درصد و در گروه هاي مختلف حاصل شده است و ميانگين رشد 25/13 درصد مي باشد.
وزير صنايع و معادن واحدهاي به بهره برداري در فاصله شهريورماه 86 تا ابتداي شهريور امسال را بيش از هشت هزار و 200 واحد صنعتي دانست كه با رشد 5/10 درصدي نسبت به مدت مشابه قبل از آن همراه بوده است.
وي از سرمايه گذاري 14 هزار و 100 ميليارد تومان براي واحدهايي كه طي مدت مذكور به بهره برداري رسيده است خبر داد كه اين سرمايه گذاري ها نيز رشد 48 درصدي را نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه كرده است.
مهندس محرابيان با اشاره به اينكه اشتغال نيز در دوره مذكور با 5/4 درصد رشد همراه شده است، اضافه كرد: هم اكنون در كشور شاهد وجود 20 هزار واحد صنعتي در حال اجرا هستيم كه نسبت به ابتداي شهريور ماه 86 دو هزار واحد كمتر شده است.
افزايش 13 درصدي اشتغال در بخش معدن كشور
وزير صنايع و معادن در خصوص دستاوردهاي بخش معدن طي شهريورماه 86 تا ابتداي شهريورماه امسال، نيز گفت: طي اين يكسال مورد گزارش، ظرفيت استخراج در پروانه ها 14 درصد افزايش يافته است بطوريكه حدود 31 ميليون تن استخراج داشته ايم. اجازه برداشت نيز با 18 درصد رشد همراه بوده و در طول اين يكسال 13 ميليون تن اجازه برداشت صادر شده است.
وي مجموعه سرمايه گذاري ها در معادن را دو هزار و 300 ميليارد ريال اعلام كرد كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 38 درصد رشد، و 13 درصد افزايش در اشتغال زايي را به همراه داشته است.
صادارت صنعتي و معدني 30 درصد رشد كرد
مهندس محرابيان با اشاره به اينكه رشد صادرات غير نفتي در طول يكسال مورد گزارش 1/21 درصد بوده است، رشد صادارت صنعتي و معدني در اين مدت را 30 درصد دانست و افزود: سهم صادارت صنعتي و معدني 6/77 درصد بوده كه در يكسال مورد گزارش به 8/81 درسد رسيده است.
به گفته وزير صنايع و معادن؛ صنايع معدني مقام اول صادارت، و صنايع شيميايي و پتروشيمي در رده دوم صادارت قرار دارند. كشورهاي هدف صادارتي نيز به ترتيب امارات متحده عربي، چين، عراق، ژاپن، هند و كره جنوبي بوده است.
واگذاري هاي وزارت صنايع و معادن 316 درصد رشد داشت
وي با تاكيد بر اينكه در دوره مورد گزارش شاهد واگذاري هفت هزار و 500 ميليارد تومان از سهام واحدهاي تابعه وزارت صنايع و معادن بوده ايم، اين رقم را بيانگر 316 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن دانست.
محرابيان تمام واگذاري هاي وزارت صنايع و معادن از ابتدا تا شهريور ماه 86 را يك دوم رقم واگذاري ها در طول يكسال مورد گزارش اعلام كرد.
33 درصد رشد براي ايجاد واحدهاي صنعتي در شهركهاي صنعتي كشور
وزير صنايع و معادن با بيان اينكه دو هزار و 618 واحد صنعتي از شهريورماه 86 تا ابتداي شهريورماه امسال در شهرك هاي صنعتي كشور به بهره برداري رسيده است ايجاد اين واحدها را از رشد 33 درصدي نسبت به مدت مشابه سال قبل برخوردار دانست.
صنايع نوين رشد 57 درصدي را تجربه كرد
محرابيان با بيان اينكه طي دوره مورد گزارش در مجموع 334 ميليارد تومان قرارداد با بخش خصوصي براي صنايع نوين منعقد شده است، اذعان داشت: به رغم اينكه رقم هاي مورد نظر در صنايع نوين چشمگير نيست اما حاصل اجراي اين طرح ها و قراردادها گسترده مي باشد بطوريكه 57 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
تدوين و تجديد نظر در استانداردها نيز 259 درصد رشد داشت
وي با بيان اينكه در دوره مورد گزارش با تدوين و تجديد نظر در استانداردهاي ملي شاهد صدور دو هزار و 750 فقره استاندارد بوده ايم اين رقم را بيانگر رشد 259 درصدي در اين بخش اعلام كرد.
به گفته محرابيان در اين مدت دو هزار و 270 پروانه كاربرد علامت استاندارد صادر شده است اين رقم را نيز از رشد 22 درصدي برخوردار دانست.
طرح آمايش فاصله مناطق مختلف صنعتي را به عدد 8 كاهش مي دهد
وزير صنايع و معادن با اشاره به اينكه در برنامه هاي جاري اين وزارتخانه به دنبال تحقق رشد متوازن و ايجاد عدالت در سراسر كشور هستيم، گفت: براي دست يابي به اين هدف واگذاري هاي بخش صنعت و معدن كشور بصورت مردمي و عمومي سازي دنبال مي شود بطوريكه طي يكسال گذشته تعداد سهامداران نسبت به واگذاري ها بيان گر عدد قابل توجه اي است.
محرابيان اجراي طرح آمايش صنعت و معدن كشور را نيز دومين راهبرد براي كاهش فاصله بين مناطق مختلف صنعتي كشور دانست و اضافه كرد: هم اكنون فاصله مناطق توسعه يافته صنعتي با مناطق كمتر توسعه يافته عدد 18 را نشان مي دهد كه با اجراي طرح آمايش به دنبال استفاده از مزيت هاي نسبي هر منطقه و هر استان، تكميل زنجيره هاي توليد و ايجاد ارزش افزوده بخش توليد، و ايجاد توازن صنعتي در مناطق مختلف كشور براي كاهش اين فاصله هستيم.
به گفته وي؛ با اجراي طرح آمايش فاصله 18 برابري مناطق توسعه يافته صنعتي با مناطق كمتر توسعه به عدد 8 خواهد رسيد بطوريكه طي دو ماه از اعلام اين طرح حدود يك هزار و 100 نفر براي حضور و سرمايه گذاري در 800 طرح ثبت نام كرده اند.
وزير صنايع و معادن با بيان اينكه تا پيش از اجراي طرح آمايش جذابيت سرمايه گذاري در مناطق كمتر توسعه يافته كم بوده است، ادامه داد: از تعداد ثبت نام هاي مذكور حدود 480 ثبت نام براي حضور در مناطق توسعه يافته صنعتي، 310 ثبت نام در استان هاي نيمه توسعه يافته و 260 ثبت نام براي استان هاي كمتر توسعه يافته صنعتي انجام شده است.
اولين نيروگاه حرارتي وزارت صنايع 22 ماهه به بهرداري مي رسد
محرابيان با اشاره به اينكه وزارت صنايع و معادن بصورت مستقيم وارد اجرا و ايجاد نيروگاه هاي حرارتي و سكيل تركيبي به منظور تامين چهار هزار مگاوات برق شده است، گفت: اين نيروگاه ها شامل احداث هشت نيروگاه 500 مگاواتي در مناطق مختلف كشور است كه اميدواريم ظرف مدت سه سال به مرحله بهره برداري برسد.
وي اين چهار هزار مگاوات برق را تا 13 درصد بيش از ظرفيت تامين برق نيروگاه هاي حرارتي فعلي كشور دانست و ادامه داد: اولين نيروگاه از اين هشت نيروگاه 500 مگاواتي، ظرف 22 ماه به بهره برداري خواهد رسيد.
افزايش 50 درصدي ظرفيت فولاد نسبت به سال گذشته
وي با بيان اينكه در سالجاري برنامه اي مشابه صنعت سيمان سال 86 براي صنعت فولاد پيش بيني شده است، خاطرنشان كرد: با برنامه ريزي هاي صورت گرفته، در سالجاري شاهد افزايش 50 درصدي ظرفيت توليد فولاد كشور نسبت به سال گذشته خواهيم بود.
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]