واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: فرمانده ناجا در نشست بينالمللي نوماك:(2) ايران 600 ميليون دلار براي مبارزه با سوداگران مرگ هزينه مي كند
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز: فرمانده ناجا در سومين نشست بينالمللي «نوماك» كه امروز با حضور سران پليس بين الملل و مبارزه با مواد مخدر 25 كشور جهان در تهران برگزار شد تاكيد كرد ايران 95 درصد كشف مواد افيوني دنيا را به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرنگار گروه حوادث ايسكانيوز ، در نشستي كه روز سه شنبه با هدف بررسي راهكارهاي نوين مبارزه با توليد مواد مخدر در هتل «هما» تهران برگزار شد سرتيپ «اسماعيل احمدي مقدم» اضافه كرد:
كشف 600 تن انواع مواد افيوني در ايران طي سال گذشته از موفقيت هاي برجسته نيروي انتظامي است.
وي ادامه داد: تقويت نيروهاي مرزي در قالب هفت هنگ و افزايش توانمندي قرارگاه رسول اكرم با بيش از 20 گردان رزمي به همراه تجهيزات پيشرفته و الكتروينكي از جمله اقدام هاي اساسي ناجا در مرزهاست.
اين مقام ناجا ، توضيح داد : رشد نرخ مواد مخدر تا بيش از يك سوم (40 درصد) در مرزهاي غربي كشور در مقايسه با قيمت در مرز افغانستان نشان از ميل قاچاقچيان به تجارت سياه دارد.
«احمدي مقدم» همكاري ايران با كشورهايي حوزه خليج فارس و تركيه و عمليات مشترك را نشانه همكاري هاي گسترده جمهوري اسلامي در مبارزه با قاچاق برشمرد:«در ساليان اخير با كشورهاي همسايه همكاري هاي عملياتي - اطلاعاتي مشترك زيادي داشته ايم ؛ اين عمليات در درياي عمان و خليج فارس و مرزهاي غربي نتايج چشمگيري داشته است.»
وي گفت: تازه ترين ارزيابي ها از وجود يك ميليون و200 هزار معتاد در ايران حكايت كه با برنامه ربزي در درمان توانسته ايم بيش از نيمي از معتادان را تحت مداوا قرار دهيم.
فرمانده پليس كشورمان با اشاره به رشد 2 تا 10 درصدي اقدام هاي پيشگيرانه از سوي رسانه ها و مركزهاي آموزشي ف خاطر نشان ساخت:اين تلاشها 20 درصد آمار معتادان را كاهش داده و اين دستاورد به تاييد سازمان هاي بين المللي رسيده است.
رئيس ستاد مبارزه با قاچاق موادمخدر كشورمان ، توضيح داد: در جمهوري اسلامي ، يك سوم معتاداني كه مواد مخدر را به شيوه سنتي مصرف مي كردند اكنون به هرويين سفيد رو آورده اند.در همين حال معتادان براي تهيه مواد ، دست به جنايت هاي تكان دهنده اي مي زنند و خانواده ها به ويژه جوانان را به روز سياه مي نشانند.
«احمدي مقدم» مبارزه همه جانبه با مواد را منحصر به مرزهاي داخلي ايران ندانست و يادآور شد: لازم است همكاري هاي اطلاعاتي بين كشورها افزايش يابد ؛ چون مقاومت تنها يك كشور رسيدن به هدف را مشكل مي كند.
وي تصريح كرد: ايران به تنهايي 600 ميليون دلار در اين راه هزينه مي كند در صورتي كه اگر بخواهيم تبعات اقتصادي ناشي از قاچاق را ارزيابي كنيم رقم بسيار زيادتري را شامل مي شود.
فرمانده ناجا ، يادآور شد : افغانستان به عنوان بزرگ ترين توليد كننده مواد مخدر جهان در همسايگي ايران است و كشورهاي حاضر در اين نشست نيز به نوعي متاثر از توليد هرويين ، ترياك ، كراك و... هستند.
ماده كه كميت فراواني پيدا كرده بيشترين موادش تبديل به هرويين از نوع سفيد كه بسيار خطرناك تر از ساير مخدرهاست مي باشد.
«احمدي مقدم» همچنين از حضور بيگانگان در افغانستان به بهانه مبارزه با تروريسم انتقاد كرد:«جوامع بين المللي بايد اين سوال را از كشورهاي اشغالگر به اصطلاح مبارزه گر با تروريسم بپرسند كه چگونه از كنار توليد مواد مخدر به راحتي مي گذرند تا آمار توليد از هشت هزار و 200 تن در سال 2000 به 11 تن در پايان 2008 برسد.»
وي اين مسئله را هشداري مهم براي تمامي كشورها و سازمان هاي بين المللي خواند:«لازم است با عزم جدي اين معضل خطرناك بررسي شود.»گزارش ايسكانيوز مي افزايد، فرمانده ناجا با گرامي داشت ياد و خاطره 3600 شهيد و 12 هزار زخمي و جانباز پليس در مسير مقدس مبارزه با سوداگران مرگ ، اضافه كرد: اين امر ، گواهي مي دهد كه عزم ايران در مقابله با بلاي خانمانسوز توليد و مصرف مواد افيوني ، بسيار جدي است.
در سومين نشست بينالمللي «نوماك» كه در آن چهار سازمان بين المللي نيز حضور داشتند نمايندگان كشورهاي بيشترين مصرف كننده هرويين به عنوان ناظر دعوت شده بودند.(پايان)
اخبار مرتبط
• ديدار سران پليس بين الملل و مبارزه با مواد مخدر 25 كشور با فرمانده ناجا (1)
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]