واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: روابط انساني در مدارس
* روابط انساني
روابط انساني به مطالعه راههاي ايجاد زمينهها و شرايط مناسب براي زندگي و رشد افراد ميپردازد. محيط و شرايط مناسب به وضعيت و يا موقعيتي اطلاق ميشود كه در آن افراد بتوانند از طريق دست يافتن به نيازهاي منطقي خود رشد كنند. رشدي كه در راستاي فطرت آنهاست در نهايت استعداد و تواناييهاي بالقوه آنان را شكوفا ميكند به طوري كه با ويژگيهاي موجود زنده سازگاري داشته باشد.
* رابطه حسنه
رابطه مثبت و هدفدار با درك متقابل نيازها، احساسات و عواطف يكديگر با هم در تعادل بوده و از اين رابطه نوعي احساس رضايت و خرسندي در افراد ايجاد ميشود. درك احساسات و بيان و انتقال آن دروازه برقراري رابطه انساني است. چه بسا انسانهاي خوش قلبي كه توانايي بيان وانتقال احساسات خود را به ديگر افراد ندارند و در عوض انسانهاي متظاهري كه با بيان احساسات خود در برقراري رابطه موفق هستند.
بنابراين سنگ زيربناي ايجاد روابط حسنه در يك محيط آموزشي شناخت نيازها و احساسات افراد و توانايي براي بيان احساسات متقابل و انتقال آن به افراد است مدير براي ايجاد جوي مثبت بايد احساسات و عواطف افرادي كه با آنها در ارتباط است را بشناسد و در روابط خود توجه لازم به آن احساسات را داشته باشد.
مدير بايد سعي كند پس از شناسايي احساسات خود، احساسات منفي و متعارض خود را (احساس منفي مانند: ترس،گناه، رنج، پوچي، عدم اعتماد، دشمني، عدم پذيرش – احساس متعارض، حالتي كه فرد نميتواند افكار و احساسات خود را يك سويه سازد مانند: شادي و غم، رضايت و عدم رضايت و غيره) به طريق منطقي از بين ببرد.
* راه ايجاد رابطه حسنه با معلمين (كاركنان)
در اين جهت توجه مدير به موارد زير معطوف ميشود:
احترام به شخصيت و افكار معلمين با تشكيل جلسات به منظور بيان ايده و نظرات و جلب مشاركت آنان و تشويق آنها به فعاليتهاي اجتماعي در راستاي ايجاد روابط نزديك، صميمي و دوستانه. داشتن رفتار مناسب (با وقار، متين و سنجيده درحد شان جو تربيتي مدرسه و مورد قبول)، توجه به مشكلات آنان وتلاش براي رفع مشكلات
* راه ايجاد رابطه حسنه با دانش آموزان
احترام به شخصيت دانش آموز به نحوي كه در دانش آموز احساس تعلق و پذيرفته شدن ايجاد شود، با هر دانش آموز منصفانه و عادلانه رفتار شود، دانش آموز احساس كند كه مدير و معلمان دوستان او هستند و دانش آموز بداند كه احساسات و تواناييهايش مورد توجه مدرسه است.
* راه ايجاد رابطه حسنه با اوليا
مدير با شناخت ارزش و نقش خانواده در شكوفايي استعدادها، آموزش و چگونگي ارتباط آنها با مدرسه، زيربناييترين گام را در ايجاد رابط حسنه با اوليا برميدارد.
مدير در اين مسير بايد كليد اصلي ارتباط و حلقه اتصال خانه و مدرسه يعني دانش آموز را دريابد. وي بايد بداند كه اصل اساسي استحكام رابطه با اوليا برپايه پيوندهاي رواني، عاطفي و فكري است بيان احساسات مثبت و سازنده و دلسوزي نسبت به سرنوشت دانش آموزان و ايجاد نگرش مثبت در اوليا نسبت به مديريت و مدرسه راهي موثر در برقراري روابط انساني است.
كاموس كاوسي: مربي پرورشي دبيرستان شهيد صدوقي
منابع: چكيدهاي از روابط انساني در مدرسه تاليف: حميدرضا تركمندي
وحيده نوروزي و محمد ميركمالي
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 298]