واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزيرعلوم درجمع اعضاي اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان مستقل: *منتقد منصف باشيد *درگيرمسايل حاشيهاي نشويد *دشمنشناسي را بايد جدي گرفت
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
وزير علوم، تحقيقات و فن آوري با تاكيد بر اينكه تشكلهاي دانشجويي از منازعات سياسي داخلي پرهيز كنند، گفت: فضاي سياستزدگي گذشته اكنون به گونهاي شده است كه به نفع عقلانيت سياسي گام برداشته است.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) محمد مهدي زاهدي در اختتاميهي نهمين نشست اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاهها كه صبح امروز (سهشنبه) در تالار علامه اميني دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري در جمع اعضاي هيات دولت اظهار كرد: نتيجهي سخنان مقام معظم رهبري نشان ميدهد كه مجموعهي مديران ارشد وزارت علوم و كل كابينهي دولت به صورت شبانهروزي به فعاليت ميپردازند.
وي ادامه داد: در رابطه با مسايل فرهنگي در سال 83، 84 و اوايل 85 و حتي ماقبل آن شاهد فضاي سياستزدگي در بين جوانان بوديم؛ به گونهاي كه گاهي اوقات مسايلي در محيط دانشگاهي رخ ميداد و فراشكنيهايي صورت ميگرفت، اما اكنون به فضل الهي و با كمك دانشجوياني آگاه كه در گذشته عرصه براي آنها تنگ شده بود و اجازهي فعاليت نداشتند اين فضا به گونهاي تغيير كرده است كه اكنون به نفع عقلانيت سياسي گام برداشته است.
وزير علوم با بيان اينكه تشكيل جلسات شما از بركات ايجاد چنين فضايي است، اظهار كرد: تشكل شما براي نظام و بهخصوص براي وزارت علوم به عنوان جزئي از دولت و حكومت فوقالعاده باارزش است، اما اين روحيه براي شما مسووليت و بار سنگيني ايجاد ميكند كه كار سخت را ميطلبد.
زاهدي با تاكيد بر اينكه بايد علم و آگاهيهاي لازم را در عرصههاي مختلف با تقسيمبندي در عرصههاي علمي و سياسي ارتقا دهيد، خطاب به اين تشكل گفت: بايد نقاد منصف باشيد. نقاد منصف زماني ميتواند نقد خوب انجام دهد كه نسبت به آن مساله اشراف كافي داشته باشد؛ چرا كه در غير اين صورت ممكن است نقد غيرعالمانه صورت گيرد و خود اين جريان به واسطهي چنين نقدهايي زير سوال رود.
وي ادامه داد: براي اثرگذار بودن چنين جرياني احتياج به لوازمي است. يكي از اين لوازم داشتن سعه صدر و همبستگي ملي است؛ يعني جداي از مباحث قوميت و زبان بايد وحدت و همبستگي ملي دنبال شود و همه احساس كنيم كه بايد در جمهوري اسلامي نقش لازم را ايفا كنيم. اين كار سختي است و بايد در جهت انجام آن تلاش كرد.
زاهدي با تاكيد بر اينكه تلاش متحدانه در جهت انسجام ملي و همبستگي ملي بايد يكي از اهداف تشكلهاي دانشجويي باشد، تصريح كرد: يكي ديگر از لوازم براي فعاليت دانشجويي، پرهيز از منازعات داخلي است. يعني بايد تلاش كنيم كه با ساير تشكلها منازعات سياسي نداشته و وقت خود را براي اين موضوع تلف نكنيم؛ چرا كه در اين صورت نه تنها از اهداف خود دور ميشويم بلكه تنها به مسايل حاشيهاي ميپردازيم. از اين رو بايد مراقب باشيم تا تمام توان خود را در جهت ارتقاي فهم سياسي به كار بريم.
وي ادامه داد: نسل كنوني كه عهدهدار مسووليت در كشور است تا چند سال ديگر از حوزهي مسووليتهايش بازنشست ميشود و حتي افرادي همچون بنده كه معلم دانشگاه هستيم بالاخره روزي مجبور ميشويم از صحنه بيرون برويم و ديگر توان كار به عنوان هيات علمي نداشته باشيم. از اين رو شما دانشجويان بايد آينده را مدنظر داشته باشيد و بدانيد كه شما جوانها بايد اين كشور را اداره كنيد.
وزيرعلوم در ادامه خاطرنشان كرد: همانطور كه مقام معظم رهبري در بياناتشان تاكيد كردند كه دانشجو بايد سياسي باشد، شما بايد قدرت تحليل سياسي داشته و بتوانيد دشمنشناسي كنيد.
زاهدي به فرمايشات مقام معظم رهبري در جمع اعضاي هيات دولت اشاره و خاطرنشان كرد: ايشان در صحبتهايشان به كساني كه اين دولت را تخريب ميكنند اشاره كردند و فرمودند اين افراد كساني هستند كه با آرمانهاي امام (ره) مشكل دارند و چون ميبينند دولت اين آرمانها را تعقيب ميكند، به لحاظ مخالفت با آرمانهاي امام (ره) اين دولت را تخريب ميكنند. بنده نميگويم كه از دولت حمايت كنيد؛ بلكه تاكيد بنده به بحث دشمنشناسي است. شما بايد كساني كه با نظام و انقلاب مشكل دارند را بشناسيد؛ چرا كه بحث آنها يك فرد خاص نيست و آنها با اصل نظام مشكل دارند.
وي با تاكيد بر اينكه دشمنشناسي را بايد جدي گرفت، گفت: يكي از كلاسهايي كه اين تشكل ميتواند در نشستهاي خود برگزار كند كلاس دشمنشناسي و مبارزه با دشمن است. به همين دليل است كه بنده ميگويم به منازعات سياسي بها ندهيد و به دنبال اصول برويد. بر اين اساس بايد با كساني كه حاضر نيستند جمهوري اسلامي را برتابند منازعهي علمي كنيد و با آنها به صورت علمي برخورد كنيد. مطمئنا شما توان اين كار را داريد كه اين موضوع بدون تلاش، مطالعه و مباحثهي سياسي صورت نميگيرد.
زاهدي ادامه داد: در اين صورت ميتوانيد حتي در دانشگاه و در بين تشكلهاي سياسي جايگاه ويژهاي كسب كنيد؛ چرا كه در موضعگيريهاي سياسي به مسايل كوچك نميپردازيد. البته اين بدان معنا نيست كه از اين مسايل غفلت كنيد بلكه منظور بنده آن است كه اصل را چيز ديگري بگيريد تا جرياني بيايد و زمينهسازي ظهور امام زمان (عج) را فراهم نمايد.
به گزارش ايسنا وزير علوم در بخش ديگري از سخنانش در رابطه با دستاوردهاي وزارت علوم گفت: در گذشته يكي از معضلات پيش روي جوانان، بحث ورود به دانشگاه بود و بر اين اساس همواره سد كنكور مانع حضور جوانان در دانشگاه ميشد، اما اكنون ما اين سد را شكستيم كه شكستن آن كار بسيار بزرگي بود.
زاهدي با بيان اينكه ظرفيت دانشگاهها، امروز به بالاي يك ميليون و 400 هزار رسيده است، گفت: داوطلب واقعي ما بيش از اين نيست؛ بدان معناي كه هركه شرايط ورود در دانشگاه را داشته باشد بالاخره يك صندلي خالي براي آن وجود دارد.
وي ادامه داد: در حال حاضر علاوه بر وجود چشمانداز 20 ساله، ما با خيل عظيم درخواستهاي جهاني بهخصوص كشورهاي اسلامي و مناطق مستضعف در جهان براي فرستادن نيروهاي متخصص روبرو هستيم.
وزيرعلوم ادامه داد: با وجودي كه در سال 83 ميزان ورودي دانشجويان مقطع كارشناسي ارشد 17 هزار بود، اين ميزان در حال حاضر به سقف 40 هزار رسيده است. در مقطع دكترا نيز در سال 83 اين ميزان به 1600 نفر ميرسيد كه در سال جاري 4 هزار نفر يعني 150 درصد داشتهايم.
وي يكي ديگر از توفيقات وزارت علوم را گامهاي بسيار مهم در جهت توليدات علم عنوان و خاطرنشان كرد: از آنجا كه همواره دانشجويان در بحث ISI علاقهمند بودند، اما در سال 83 اين آمار به حدود 3 هزار و 800 ميرسيد. در سال گذشته اين آمار به 9 هزار و 61 و اكنون به 9 هزار و 200 مقاله رسيده است. بنابراين ميتوان گفت كه ما شيب توليد علممان در جهان اول است.
زاهدي افزود: طبق چشمانداز 20 ساله بايد بتوانيم مقام اول را در بحث علم در خاورميانه كسب كنيم. اكنون مقام دوم را داريم و اميدواريم تا پايان برنامهي پنجم توسعه بتوان چنين هدف چشمانداز را محقق كرد.
وزير علوم در رابطه با ميزان دانشجويان فوق ديپلم در كشور گفت: بنده نيز نميدانم چگونه اين همه دانشجوي فوق ديپلم در كشور وجود دارد. ولي ميتوان گفت كه كشور ما در تربيت كاردان و فوق ديپلم كم كار كرده است. از اين رو بايد به شدت در اين زمينه كار كنيم؛ چرا كه در كشور در بحث تربيت تكنسين و كاردان كمبود داريم. بر اين اساس در حال حاضر دانشگاه علمي كاربردي مشغول تربيت چنين نيروهايي است.
وي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه با وجودي كه مدارج علمي در كشور طي شده است، اما وقتي قرار است يك فوق ديپلم وزير ما شود اين موارد چه فايدهاي دارد؟ گفت: در رابطه با مدرك تحصيلي، هركس در داخل كشور تحصيل كند و اگر از شوراي گسترش وزارت علوم مجوز بگيرد مورد تاييد است و نياز به ارزيابي مدرك وجود ندارد.
زاهدي ادامه داد: مدركهايي كه از خارج كشور گرفته ميشود در صورتي كه شخص حقيقي يا نهاد يا ارگاني براي ارزيابي چنين مداركي به وزارت علوم مراجعه كند اين مدارك مورد ارزيابي قرار ميگيرد. پس اينطور نيست كه هركس در هر جاي دنيا درس بخواند بلافاصله مدركش را ارزيابي كنيم؛ چرا كه بايد مراجعهكنندهاي در اين زمينه وجود داشته باشد.
وزير علوم در ادامه توضيح داد: ممكن است افرادي به ظاهر داراي مدرك دكترا از خارج از كشور باشند، اما هنگامي كه مورد ارزيابي وزارت علوم قرار ميگيرند مدرك آنها فوق ليسانس و يا حتي ليسانس شود؛ چرا كه در اين وزارتخانه گروه تخصصي براي هر رشته وجود دارد. اين يك روال عادي است.
وي تاكيد كرد: مطمئن باشيد هيچگاه وزارت بهداشت و علوم آبرو و حيثيت علمي وزارتخانههايشان را تحت تاثير القائات و مسايل حاشيهاي از جمله سياسي قرار نميدهد؛ چرا كه اعتبار وزارتخانهها بالاتر از اين است. اين حريمهايي است كه در وزارت علوم محكم نگه داشته شده است.
يكي از اعضاي اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان مستقل از وزير علوم پرسيد شما به عنوان وزير و مسوول مراكز آموزش عالي مطلع هستيد كه دو روز پيش در دانشكده ادبيات همين دانشگاه چند نفر از دانشجويان كه دانشجونما بودند همه كار كردند و زدن كمترين كارشان بود. آنها افراد تاثيرگذار و دبير تشكيلات ما را ميشناختند و سعي داشتند كه آنها را بزنند. اين در حالي بود كه چنين جمعيت 300 نفري ميتوانست كاري بكند اما بنا بر مصلحت نظام كاري نكرد. سوال ما اين است كه آيا شما به عنوان وزير علوم در جايگاه خود نميخواهيد حرف و حديثي در محكوميت اين حركت انجام دهيد؟
وزير علوم در پاسخ گفت: بنده در صحبتهاي خود گفتم كه شما نبايد خود را درگير مسايل حاشيهاي و منازعات سياسي بيرون و يا داخل دانشگاه كنيد. شايد برخيها وجود داشته باشند و اين همان چيزي است كه براي ولايتمداران وجود دارد و شما بايد آن را به فال نيك بگيريد.
يكي ديگر از دانشجويان گفت: سوال ما دانشجويان اين است كه اكنون وضعيت دانشگاهها از لحاظ فرهنگي و همچنين خروجي دانشگاه ما به نفع اسلام و آرمانهاي انقلاب است يا به نفع نهضت آزادي و غرب؟
به گزارش ايسنا، وزير علوم در ابتداي سخنرانياش اعلام كرد كه به دليل ديدار نخبگان با مقام معظم رهبري بايد امروز در چنين جلسهاي حاضر شود و امكان پرسش به پاسخهاي دانشجويان برايش وجود ندارد. از اين رو هنگامي كه با سوالات متعدد اين دانشجويان روبهرو شد تاكيد كرد كه بنده به دليل ديدار پيش آمده نميتوانم بيشتر از اين در جمع شما بمانم و جواب سوالات را بدهم.
انتهاي پيام
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]